著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
目的:大量の男性の診療所に提示する患者のコホートにおける食事習慣と勃起不全(ED)の間の関連性を探る。 材料と方法:2018年7月から2019年5月の間に大量の男性の健康クリニックに存在するすべての患者は、食事習慣について評価され、勃起能力5の国際指数(IIEF-5)および老化男性のアンドロゲン欠乏症(アダム)。主な結果尺度は、IIEF-5 <22と定義されたEDに対する食事習慣の影響でした。段階的なロジスティック回帰を使用して、患者の特性と関連する併存疾患を制御しました。 結果:2001人の患者が含まれていました。訪問の主な理由は、ED(110、40.6%)、性腺機能低下症(39、14.4%)、良性前立腺過形成/下部尿路症状(80、29.5%)、およびペイロニー疾患(30、11.1%)でした。176(64.9%)は食事を続けませんでしたが、11(4.1%)、11(4.1%)、8(2.9%)、および11(4.1%)はホールフードのみでした。それぞれ低脂肪。さらに、105人(38.7%)が有機食品の消費を報告し、51人(18.8%)には加工食品消費がなく、77人(28.4%)が断続的な断食を行いました。EDを報告している患者は、65歳以上であり、ボディマス指数が高く、併存疾患が増え、有機食事や断続的な断食を報告する可能性が低い可能性が高くなりました。ダイエットとアダムスコアの間に相関関係はありませんでした。調整された分析では、有機食事または断続的な断食を報告している患者は、EDを持つ可能性が有意に低くなりました。 結論:これは、有機食事と断続的な断食がEDを保護することを示唆する最初の研究です。これらの結果は仮説であり、さらなる調査を保証します。
目的:大量の男性の診療所に提示する患者のコホートにおける食事習慣と勃起不全(ED)の間の関連性を探る。 材料と方法:2018年7月から2019年5月の間に大量の男性の健康クリニックに存在するすべての患者は、食事習慣について評価され、勃起能力5の国際指数(IIEF-5)および老化男性のアンドロゲン欠乏症(アダム)。主な結果尺度は、IIEF-5 <22と定義されたEDに対する食事習慣の影響でした。段階的なロジスティック回帰を使用して、患者の特性と関連する併存疾患を制御しました。 結果:2001人の患者が含まれていました。訪問の主な理由は、ED(110、40.6%)、性腺機能低下症(39、14.4%)、良性前立腺過形成/下部尿路症状(80、29.5%)、およびペイロニー疾患(30、11.1%)でした。176(64.9%)は食事を続けませんでしたが、11(4.1%)、11(4.1%)、8(2.9%)、および11(4.1%)はホールフードのみでした。それぞれ低脂肪。さらに、105人(38.7%)が有機食品の消費を報告し、51人(18.8%)には加工食品消費がなく、77人(28.4%)が断続的な断食を行いました。EDを報告している患者は、65歳以上であり、ボディマス指数が高く、併存疾患が増え、有機食事や断続的な断食を報告する可能性が低い可能性が高くなりました。ダイエットとアダムスコアの間に相関関係はありませんでした。調整された分析では、有機食事または断続的な断食を報告している患者は、EDを持つ可能性が有意に低くなりました。 結論:これは、有機食事と断続的な断食がEDを保護することを示唆する最初の研究です。これらの結果は仮説であり、さらなる調査を保証します。
OBJECTIVE: To explore associations between dietary habits and erectile dysfunction (ED) in a cohort of patients presenting to a high-volume men's health clinic. MATERIALS AND METHODS: All patients presenting to a high-volume men's health clinic between July 2018 and May 2019 were evaluated for their dietary habits and screened with the International Index of Erectile Function-5 (IIEF-5) and Androgen Deficiency in Aging Males (ADAM). The primary outcome measure was the impact of dietary habits on ED, defined as IIEF-5 <22. Stepwise logistic regressions were used to control for patient characteristics and relevant comorbidities. RESULTS: Two hundred seventy-one patients were included. Primary reasons for visit were ED (110, 40.6%), hypogonadism (39, 14.4%), benign prostatic hyperplasia/lower urinary tract symptoms (80, 29.5%), and Peyronie's Disease (30, 11.1%). 176 (64.9%) followed no diet, while 11 (4.1%), 11 (4.1%), 8 (2.9%), and 11 (4.1%) were whole food only, low-carb/keto, vegetarian/pescatarian, and low-fat, respectively. Additionally, 105 (38.7%) reported organic foods consumption, while 51 (18.8%) had no processed food consumption, and 77 (28.4%) performed intermittent fasting. Patients reporting ED were more likely to be over the age of 65, had higher body mass index, more comorbidities, and less likely to report an organic diet or intermittent fasting. There were no correlations between diet and ADAM score. In adjusted analysis, patients reporting organic diet or intermittent fasting were significantly less likely to have ED. CONCLUSION: This is the first study suggesting organic diet and intermittent fasting to be protective against ED. These results are hypothesis-generating and warrant further exploration.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。