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Journal of chromatographic science2020Sep29Vol.58issue(9)

天然抗酸化物質の迅速なスクリーニングのためにHPLC-ABTSと組み合わせたオンライン液体マイクロ抽出:3つの異なるお茶のケーススタディ

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

本研究では、高速液体クロマトグラフィー-2,2'-アジノビス(3-エチルベンゾチアゾリン-6-スルホン酸)(HPLC-ABTS)と組み合わせたオンライン液体抽出は、茶サンプルの抗酸化剤を迅速にスクリーニングするためのシステムでした。提案。例として、TEAサンプルは、最初に70°Cの移動相を伴うオンラインHPLC抽出器によって抽出され、その後、ポロシェルEC C18カラムのクロマトグラフィー分離に0.3%の水酸およびアセトニ誘発性のポロシェルEC C18カラムのクロマトグラフィー分離に使用されました。1.5 ml・min-1での勾配溶出、およびそれぞれ270 nmおよび750 nmで検出波長を備えたUVおよび抗酸化クロマトグラムを記録しました。確立されたシステムは、オンラインHPLCサンプル抽出、HPLC分離、オンライン抗酸化物質検出のプロセスを統合しました。その総分析時間は20分未満でした。開発された方法は、緑茶、ウーロン茶、紅茶のサンプルに正常に適用されました。As a result, 11 antioxidants were found in tea samples, including gallocatechin, epigallocatechin, catechin, chlorogenic acid, epicatechin, epigallocatechingallate, epicatechingallate, rutin, 1,4,6-trigalloylglucose, quercetin-3-glycoside and kaempferol-3-glucoside.オンラインの液体マイクロエクストレーションとオンラインHPLC-ABTSの組み合わせは、お茶の品質評価のための迅速かつ緑のアプローチです。

本研究では、高速液体クロマトグラフィー-2,2'-アジノビス(3-エチルベンゾチアゾリン-6-スルホン酸)(HPLC-ABTS)と組み合わせたオンライン液体抽出は、茶サンプルの抗酸化剤を迅速にスクリーニングするためのシステムでした。提案。例として、TEAサンプルは、最初に70°Cの移動相を伴うオンラインHPLC抽出器によって抽出され、その後、ポロシェルEC C18カラムのクロマトグラフィー分離に0.3%の水酸およびアセトニ誘発性のポロシェルEC C18カラムのクロマトグラフィー分離に使用されました。1.5 ml・min-1での勾配溶出、およびそれぞれ270 nmおよび750 nmで検出波長を備えたUVおよび抗酸化クロマトグラムを記録しました。確立されたシステムは、オンラインHPLCサンプル抽出、HPLC分離、オンライン抗酸化物質検出のプロセスを統合しました。その総分析時間は20分未満でした。開発された方法は、緑茶、ウーロン茶、紅茶のサンプルに正常に適用されました。As a result, 11 antioxidants were found in tea samples, including gallocatechin, epigallocatechin, catechin, chlorogenic acid, epicatechin, epigallocatechingallate, epicatechingallate, rutin, 1,4,6-trigalloylglucose, quercetin-3-glycoside and kaempferol-3-glucoside.オンラインの液体マイクロエクストレーションとオンラインHPLC-ABTSの組み合わせは、お茶の品質評価のための迅速かつ緑のアプローチです。

In the present study, an online liquid extraction coupled with high-performance liquid chromatography-2,2'-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) (HPLC-ABTS) system for rapid screening of antioxidants in tea samples was proposed. As an example, the tea samples were firstly extracted by online HPLC extractor with mobile phase at 70°C, then the hyphenated HPLC-ABTS was used for the chromatographic separation on a Poroshell EC C18 column by 0.3% aqueous formic acid and acetonitrile with a gradient elution at 1.5 mL·min-1, and the UV and antioxidant chromatograms with detection wavelengths at 270 nm and 750 nm were recorded, respectively. The established system integrated the processes of online HPLC sample extraction, HPLC separation and online antioxidants detection, the total analysis time of which was <20 min. The developed method was successfully applied to samples of green tea, oolong tea and black tea. As a result, 11 antioxidants were found in tea samples, including gallocatechin, epigallocatechin, catechin, chlorogenic acid, epicatechin, epigallocatechingallate, epicatechingallate, rutin, 1,4,6-trigalloylglucose, quercetin-3-glycoside and kaempferol-3-glucoside. The combined online liquid microextraction and online HPLC-ABTS method is a rapid and green approach for the quality evaluation of tea.

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