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世界中の一般的な植物であるタンポポ(Taraxacum officinale)は、薬と食物の両方として使用されています。発酵は、低エネルギーコスト、製品特性の変化、製品の品質の向上など、多くの利点を持つ食品加工技術です。この研究の目的は、タンポポフラボノイドの含有量、組成、抗酸化活性に対する固体発酵(SSF)の効果を調査することでした。応答面の方法論を使用して、タンポポの発酵条件を最適化しました。最適化された条件下では、最大フラボン濃度は66.05±1.89 mg/gでした。発酵タンポポ(FDF)からの粗抽出物のフラボノイド含有量は183.72±2.24 mg/gでした。粗抽出物のフラボノイド化合物は、UPLC-ESI-MS/MSによってさらに同定されました。合計229個のフラボノイド化合物が同定され、FDFと未発酵タンポリオン(DF)の粗抽出物との間に57個の微分フラボノイド(27個の上方制御されたフラボノイドを含む)が観察され、そのうち25個が代謝経路に注釈が付けられました。FDFは、in vitro DPPH Radical-Scavengingおよび還元電力アッセイにおけるDFの優れた抗酸化活性を示しました。私たちの調査の好ましい結果は、タンポポの搾取と利用のための新しい方法を提供する可能性があります。
世界中の一般的な植物であるタンポポ(Taraxacum officinale)は、薬と食物の両方として使用されています。発酵は、低エネルギーコスト、製品特性の変化、製品の品質の向上など、多くの利点を持つ食品加工技術です。この研究の目的は、タンポポフラボノイドの含有量、組成、抗酸化活性に対する固体発酵(SSF)の効果を調査することでした。応答面の方法論を使用して、タンポポの発酵条件を最適化しました。最適化された条件下では、最大フラボン濃度は66.05±1.89 mg/gでした。発酵タンポポ(FDF)からの粗抽出物のフラボノイド含有量は183.72±2.24 mg/gでした。粗抽出物のフラボノイド化合物は、UPLC-ESI-MS/MSによってさらに同定されました。合計229個のフラボノイド化合物が同定され、FDFと未発酵タンポリオン(DF)の粗抽出物との間に57個の微分フラボノイド(27個の上方制御されたフラボノイドを含む)が観察され、そのうち25個が代謝経路に注釈が付けられました。FDFは、in vitro DPPH Radical-Scavengingおよび還元電力アッセイにおけるDFの優れた抗酸化活性を示しました。私たちの調査の好ましい結果は、タンポポの搾取と利用のための新しい方法を提供する可能性があります。
Dandelion (Taraxacum officinale), a common plant worldwide, is used as both a medicine and food. Fermentation is a food processing technology that has many advantages, such as low energy cost, changes in product characteristics, and enhanced product quality. The purpose of this study was to investigate the effect of solid-state fermentation (SSF) on the content, composition and antioxidant activity of dandelion flavonoids. Response surface methodology was used to optimize dandelion fermentation conditions. Under optimized conditions, the maximum flavone concentration was 66.05 ± 1.89 mg/g. The flavonoid content of the crude extract from fermented dandelion (FDF) was 183.72 ± 2.24 mg/g. The flavonoid compounds in the crude extracts were further identified by UPLC-ESI-MS/MS. A total of 229 flavonoid compounds were identified, and 57 differential flavonoids (including 27 upregulated and 30 downregulated flavonoids) between FDF and the crude extract of unfermented dandelion (DF) were observed, of which 25 were annotated to metabolic pathways. FDF displayed superior antioxidant activity to that of DF in in vitro DPPH radical-scavenging and reducing power assays. The favorable results of our investigation could provide a new way for the exploitation and utilization of dandelion, which could be promising for its application as an antioxidant and functional food additive with flavonoids as ingredients.
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