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Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny20200101Vol.71issue(3)

購入決定に影響を与える困難と要因グルテンフリーおよびカゼインフリーの食事の予備研究で自閉症スペクトラム障害を持つ子供を持つ家族の視点

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:自閉症スペクトラム障害のある小児の治療のサポートには、グルテンフリーおよびカゼインフリーの食事が頻繁に使用されます。さらに、多くの親が子供の単純な糖の消費を制限しています。 目的:このペーパーの目的は、グルテンフリーおよび/またはカゼインフリーおよび/または砂糖を含まない食事の自閉症スペクトラム障害のある子供を持つ家族の場合、購入決定に影響を与える要因を理解することでした。。 材料と方法:この研究では、3〜10歳の自閉症スペクトラム障害(32人の男の子と8人の少女)の子供を持つ40の家族のグループを対象としています。データはアンケートで収集され、介護者の全体的な特性、特別な食事で使用される食品の入手可能性に関する質問、製品の購入に関する決定に影響する要因、児童栄養法の維持の困難さに関する質問が含まれていました。 結果:製品の購入に対する両親の決定に最も強い影響を与える要因は、製品組成、グルテンおよび/または牛乳の欠如を確認する証明書の存在でした。除外ダイエットは、旅行、社会的集会のためのかなりの妨害を構成し、家族や環境との対立をもたらしました。健康的なグルテンフリー、カゼインフリー、シュガーフリーの食品の限られた範囲、低味の品質、不十分な品質の妨害された購入とさまざまな食事の準備。 結論:調査対象の親は消費者を認識しており、主に製品の構成と安全性に注意を払っていました。回答者は、糖分が少ない健康的で有機的で栄養的に貴重な製品を探していました。グルテン/カゼイン/シュガーフリー製品市場のさらなる発展は、自閉症スペクトラム障害のある子どもたちと家族の生活の特定の側面を大幅に改善する可能性があります。

背景:自閉症スペクトラム障害のある小児の治療のサポートには、グルテンフリーおよびカゼインフリーの食事が頻繁に使用されます。さらに、多くの親が子供の単純な糖の消費を制限しています。 目的:このペーパーの目的は、グルテンフリーおよび/またはカゼインフリーおよび/または砂糖を含まない食事の自閉症スペクトラム障害のある子供を持つ家族の場合、購入決定に影響を与える要因を理解することでした。。 材料と方法:この研究では、3〜10歳の自閉症スペクトラム障害(32人の男の子と8人の少女)の子供を持つ40の家族のグループを対象としています。データはアンケートで収集され、介護者の全体的な特性、特別な食事で使用される食品の入手可能性に関する質問、製品の購入に関する決定に影響する要因、児童栄養法の維持の困難さに関する質問が含まれていました。 結果:製品の購入に対する両親の決定に最も強い影響を与える要因は、製品組成、グルテンおよび/または牛乳の欠如を確認する証明書の存在でした。除外ダイエットは、旅行、社会的集会のためのかなりの妨害を構成し、家族や環境との対立をもたらしました。健康的なグルテンフリー、カゼインフリー、シュガーフリーの食品の限られた範囲、低味の品質、不十分な品質の妨害された購入とさまざまな食事の準備。 結論:調査対象の親は消費者を認識しており、主に製品の構成と安全性に注意を払っていました。回答者は、糖分が少ない健康的で有機的で栄養的に貴重な製品を探していました。グルテン/カゼイン/シュガーフリー製品市場のさらなる発展は、自閉症スペクトラム障害のある子どもたちと家族の生活の特定の側面を大幅に改善する可能性があります。

BACKGROUND: Gluten-free and casein-free diet is frequently used in the support of therapy of children with autism spectrum disorders. In addition, many parents restrict the consumption of simple sugars for their children. OBJECTIVE: The aim of this paper was to understand factors influencing purchase decision in case of family with children with autism spectrum disorders on gluten-free and/or casein-free and/or sugar-free diet and the difficulties associated with this type of nutrition. MATERIAL AND METHODS: The study covered a group of 40 families with children with autism spectrum disorders (32 boys and 8 girls) aged 3 to 10 years. Data were collected with questionnaire included questions concerning overall characteristics of caregivers, availability of foods used in the special diet, factors affecting decision on the purchase of products, difficulties in maintaining the child nutrition method. RESULTS: The factors having strongest impact on parents' decisions on the purchase of products were product composition, presence of a certificate confirming the absence of gluten and/or milk and taste values. Exclusion diet constituted a considerable obstruction for traveling, social gatherings and resulted in conflicts with family and the environment. The limited range of healthy gluten-free, casein-free and sugar-free foods, low taste quality and unsatisfactory quality impeded purchase and preparation of varied meals. CONCLUSIONS: The surveyed parents were aware consumers, paying attention primarily to product composition and safety. The respondents were looking for healthy, organic and nutritionally valuable products with low sugar content. Further development of the gluten/casein/ sugar free products market may considerably improve certain aspects of family's life with children with autism spectrum disorders.

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