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また、主にアセテート、プロピオン酸、ブチ酸塩の揮発性脂肪酸とも呼ばれる短鎖脂肪酸(SCFA)は、消化管における炭水化物の微生物消化の主要な最終産生です。最も高い濃度は、反minantsのフォロフォロマッハとすべての哺乳類の大腸(盲腸および結腸)で観察されます。乳酸およびカプロート酸は、乳酸または乳児によって摂取されたウシミルクトリアシルグリセロールに対する胃リパーゼの作用によって放出されることも栄養的に重要です。両方の扁平上皮の層状粘膜と腸の単純な上皮は、容易にSCFAを吸収します。SCFA吸収のメカニズムは不完全に知られています。現在、細胞膜を横切る結合型の受動的拡散が認められています。ルーメンでは、SCFAアニオンの必要なプロトン化は、CO2の水和から最初に来る可能性があります。Na+ -H+交換のユビキタス細胞膜プロセスも、管腔プロトンを供給することができます。腸内層の表面でのSCFA陽性に適した酸微気候(pH = 5.8-6.8)の証拠が最近提供されました。この微気候は、H+イオンの上皮分泌によって生成され、管腔内含有量の可変pHからの粘液コーティングによって保護されます。吸収されたSCFAの一部は、胃腸壁で代謝されるため、血漿に到達しません。粘膜高脂質への酢酸取り込みはよく知られています。ただし、すべてのSCFAの優勢な代謝経路は、約80%の酪酸がケトン体に変換され、その後血流に流れ込むrumen壁を除いて、CO2に対する異化です。したがって、SCFAは腸粘膜自体にとって重要なエネルギー源です。
また、主にアセテート、プロピオン酸、ブチ酸塩の揮発性脂肪酸とも呼ばれる短鎖脂肪酸(SCFA)は、消化管における炭水化物の微生物消化の主要な最終産生です。最も高い濃度は、反minantsのフォロフォロマッハとすべての哺乳類の大腸(盲腸および結腸)で観察されます。乳酸およびカプロート酸は、乳酸または乳児によって摂取されたウシミルクトリアシルグリセロールに対する胃リパーゼの作用によって放出されることも栄養的に重要です。両方の扁平上皮の層状粘膜と腸の単純な上皮は、容易にSCFAを吸収します。SCFA吸収のメカニズムは不完全に知られています。現在、細胞膜を横切る結合型の受動的拡散が認められています。ルーメンでは、SCFAアニオンの必要なプロトン化は、CO2の水和から最初に来る可能性があります。Na+ -H+交換のユビキタス細胞膜プロセスも、管腔プロトンを供給することができます。腸内層の表面でのSCFA陽性に適した酸微気候(pH = 5.8-6.8)の証拠が最近提供されました。この微気候は、H+イオンの上皮分泌によって生成され、管腔内含有量の可変pHからの粘液コーティングによって保護されます。吸収されたSCFAの一部は、胃腸壁で代謝されるため、血漿に到達しません。粘膜高脂質への酢酸取り込みはよく知られています。ただし、すべてのSCFAの優勢な代謝経路は、約80%の酪酸がケトン体に変換され、その後血流に流れ込むrumen壁を除いて、CO2に対する異化です。したがって、SCFAは腸粘膜自体にとって重要なエネルギー源です。
Short chain fatty acids (SCFA) also named volatile fatty acids, mainly acetate, propionate and butyrate, are the major end-products of the microbial digestion of carbohydrates in the alimentary canal. The highest concentrations are observed in the forestomach of the ruminants and in the large intestine (caecum and colon) of all the mammals. Butyrate and caproate released by action of gastric lipase on bovine milk triacylglycerols ingested by preruminants or infants are of nutritional importance too. Both squamous stratified mucosa of rumen and columnar simple epithelium of intestine absorb readily SCFA. The mechanisms of SCFA absorption are incompletely known. Passive diffusion of the unionized form across the cell membrane is currently admitted. In the lumen, the necessary protonation of SCFA anions could come first from the hydration of CO2. The ubiquitous cell membrane process of Na+-H+ exchange can also supply luminal protons. Evidence for an acid microclimate (pH = 5.8-6.8) suitable for SCFA-protonation on the surface of the intestinal lining has been provided recently. This microclimate would be generated by an epithelial secretion of H+ ions and would be protected by the mucus coating from the variable pH of luminal contents. Part of the absorbed SCFA does not reach plasma because it is metabolized in the gastrointestinal wall. Acetate incorporation in mucosal higher lipids is well-known. However, the preponderant metabolic pathway for all the SCFA is catabolism to CO2 except in the rumen wall where about 80% of butyrate is converted to ketone bodies which afterwards flow into bloodstream. Thus, SCFA are an important energy source for the gut mucosa itself.
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