Loading...
Journal of food biochemistry2020Nov01Vol.44issue(11)

赤いハニーブッシュ(Cyclopia genistoides)茶の連続抽出物:化学的特性、抗酸化ポテンシャル、および抗高血糖活性

,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

異なる抽出物(ジクロロメタン、酢酸エチル、エタノール、および水性)の抗酸化剤、抗糖尿病、および抗肥満因子性潜在性(Cyclopia genistoides)TEAのin vitroおよびex vivoで調査されました。すべての抽出物は、重要な除去と削減のパワー活動を示し、水性および酢酸エチル抽出物が最も強力です。in vitro抗糖尿病分析により、抽出物はα-グルコシダーゼおよびリパーゼ活性の強力な阻害剤であることが明らかになりました。すべての抽出物により、カタラーゼとSODの活性が増加し、酸化的膵臓損傷におけるグルタチオンレベルが増加しました。GC-MS分析により、脂肪酸、脂肪酸エステル、フィトール、ステロール、糖、ケトン、およびトリテルペンの存在が明らかになりました。これらの結果は、ハニーブッシュ茶(特に水性および酢酸エチル抽出物)の連続した抽出物が抗酸化電位を示すだけでなく、脂質および炭水化物の消化を阻害することにより抗糖尿病活性を媒介することを意味します。実用的なアプリケーション:カフェインや非常に低いタンニン含有量、および多くのヘルスケア属性のために、南アフリカおよび世界中で赤いハニーブッシュティーが広く楽しんでいます。しかし、抗糖尿病効果に対する異なる溶媒の連続的な抽出に関する科学的報告はありません。ハニーブッシュ茶(特に水性および酢酸エチル抽出物)のさまざまな抽出物は、2型糖尿病(T2D)に関連する脂質および炭水化物消化酵素を阻害し、酸化性膵臓損傷を調節しました。これらの発見は、糖尿病とその合併症の管理における潜在的な栄養補助食品としての利用を促進します。

異なる抽出物(ジクロロメタン、酢酸エチル、エタノール、および水性)の抗酸化剤、抗糖尿病、および抗肥満因子性潜在性(Cyclopia genistoides)TEAのin vitroおよびex vivoで調査されました。すべての抽出物は、重要な除去と削減のパワー活動を示し、水性および酢酸エチル抽出物が最も強力です。in vitro抗糖尿病分析により、抽出物はα-グルコシダーゼおよびリパーゼ活性の強力な阻害剤であることが明らかになりました。すべての抽出物により、カタラーゼとSODの活性が増加し、酸化的膵臓損傷におけるグルタチオンレベルが増加しました。GC-MS分析により、脂肪酸、脂肪酸エステル、フィトール、ステロール、糖、ケトン、およびトリテルペンの存在が明らかになりました。これらの結果は、ハニーブッシュ茶(特に水性および酢酸エチル抽出物)の連続した抽出物が抗酸化電位を示すだけでなく、脂質および炭水化物の消化を阻害することにより抗糖尿病活性を媒介することを意味します。実用的なアプリケーション:カフェインや非常に低いタンニン含有量、および多くのヘルスケア属性のために、南アフリカおよび世界中で赤いハニーブッシュティーが広く楽しんでいます。しかし、抗糖尿病効果に対する異なる溶媒の連続的な抽出に関する科学的報告はありません。ハニーブッシュ茶(特に水性および酢酸エチル抽出物)のさまざまな抽出物は、2型糖尿病(T2D)に関連する脂質および炭水化物消化酵素を阻害し、酸化性膵臓損傷を調節しました。これらの発見は、糖尿病とその合併症の管理における潜在的な栄養補助食品としての利用を促進します。

The antioxidant, antidiabetic, and anti-obesogenic potentials of different extracts (dichloromethane, ethyl acetate, ethanol, and aqueous) of the red honeybush (Cyclopia genistoides) tea were investigated in vitro and ex vivo. All extracts exhibited significant scavenging and reducing power activities, with the aqueous and ethyl acetate extracts being the most potent. In vitro antidiabetic analysis revealed the extracts to be potent inhibitors of α-glucosidase and lipase activities. All extracts increased catalase and SOD activities, and glutathione level in oxidative pancreatic injury. GC-MS analysis revealed the presence of fatty acids, fatty acid ester, phytols, sterols, saccharide, ketones, and triterpenes. These results imply that the sequential extracts of honeybush tea (particularly the aqueous and ethyl acetate extracts) may not only exhibit antioxidant potentials but also mediate anti-hyperglycemia activities by inhibiting lipid and carbohydrate digestion. PRACTICAL APPLICATIONS: Red honeybush tea is enjoyed widely in South Africa and around the world due to its no caffeine and very low tannin content, as well as many healthcare attributes. There are however no scientific reports for its sequential extraction of different solvents on antidiabetic effects. The different extracts of honeybush tea (particularly the aqueous and ethyl acetate extracts) inhibited lipid and carbohydrate digestive enzymes linked to type 2 diabetes (T2D), as well as modulate oxidative pancreatic injury. These findings will promote its utilization as a potential nutraceutical in the management of diabetes and its complications.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google