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Applied microbiology and biotechnology2020Dec01Vol.104issue(23)

グリセロールモノラウレートは、腸内微生物叢を操作することにより、黄色の羽のブロイラーの性能、腸の発達、筋肉アミノ酸を改善します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

最近の研究では、グリセロールモノラウレート(GML)がブロイラーの生産における効果的な飼料サプリメントと見なされていることが明らかになりました。ただし、根本的なメカニズムは不明のままです。現在の研究は、GMLが黄色の羽のブロイラーの生産性能と肉の品質にどのように影響したかを調査することを目的としています。56日間の摂食試験のために、合計528個のひよこが4つのグループにランダムに割り当てられました。対照群は基底食を受け、300(GML300)、450(GML450)、および600(GML600)mg/kg GMLを含む基底食を与えられた治療群。結果は、食事GMLが28〜56日の年齢の間にブロイラーの平均飼料摂取量(p <0.05)と体重を著しく増加させ、十二指腸と腸の形態を改善することを明らかにしました。食事GMLはブロイラーの総コレステロールを増加させました(p <0.05)が、肝臓、腹部、筋肉の脂肪沈着、および筋肉脂肪酸は影響を受けませんでした。GML300およびGML 450群の筋肉におけるフレーバーアミノ酸と総アミノ酸は、特に著しく増加しました(P <0.05)。GMLの補給は、ラクノスピラセ科およびビフィドバクテリ科の分類されていない属のコロニー形成を選択的に増加させ、筋肉アミノ酸の増加と相関する(p <0.05)。一方、食事性GMLは、盲腸の炭水化物、アミノ酸、脂質代謝経路の微生物DNA存在量の短鎖脂肪酸含有量と微生物DNA存在量を顕著に増加させました。これらの発見は、食事のGMLが、主に腸内微生物叢のコミュニティ、機能、および代謝物を操作することにより、ブロイラーの性能、腸の形態、および筋肉アミノ酸を改善することを実証しました。キーポイント:•GMLは、ブロイラーのパフォーマンス、筋肉組成、飼料効率を向上させます。•GMLは、ブロイラーの腸内微生物叢のコミュニティ、機能、および微生物代謝産物を変化させます。•腸内微生物叢の変化と密接に関連するGMLによるブロイラーの改善。グラフィカルな抽象。

最近の研究では、グリセロールモノラウレート(GML)がブロイラーの生産における効果的な飼料サプリメントと見なされていることが明らかになりました。ただし、根本的なメカニズムは不明のままです。現在の研究は、GMLが黄色の羽のブロイラーの生産性能と肉の品質にどのように影響したかを調査することを目的としています。56日間の摂食試験のために、合計528個のひよこが4つのグループにランダムに割り当てられました。対照群は基底食を受け、300(GML300)、450(GML450)、および600(GML600)mg/kg GMLを含む基底食を与えられた治療群。結果は、食事GMLが28〜56日の年齢の間にブロイラーの平均飼料摂取量(p <0.05)と体重を著しく増加させ、十二指腸と腸の形態を改善することを明らかにしました。食事GMLはブロイラーの総コレステロールを増加させました(p <0.05)が、肝臓、腹部、筋肉の脂肪沈着、および筋肉脂肪酸は影響を受けませんでした。GML300およびGML 450群の筋肉におけるフレーバーアミノ酸と総アミノ酸は、特に著しく増加しました(P <0.05)。GMLの補給は、ラクノスピラセ科およびビフィドバクテリ科の分類されていない属のコロニー形成を選択的に増加させ、筋肉アミノ酸の増加と相関する(p <0.05)。一方、食事性GMLは、盲腸の炭水化物、アミノ酸、脂質代謝経路の微生物DNA存在量の短鎖脂肪酸含有量と微生物DNA存在量を顕著に増加させました。これらの発見は、食事のGMLが、主に腸内微生物叢のコミュニティ、機能、および代謝物を操作することにより、ブロイラーの性能、腸の形態、および筋肉アミノ酸を改善することを実証しました。キーポイント:•GMLは、ブロイラーのパフォーマンス、筋肉組成、飼料効率を向上させます。•GMLは、ブロイラーの腸内微生物叢のコミュニティ、機能、および微生物代謝産物を変化させます。•腸内微生物叢の変化と密接に関連するGMLによるブロイラーの改善。グラフィカルな抽象。

Recent studies reveal that glycerol monolaurate (GML) is regarded as an effective feed supplement in the production of broilers; however, the underlying mechanism remains unknown. The current study aimed to investigate how GML affected production performance and meat quality in yellow-feathered broilers. A total of 528 chicks were randomly assigned into four groups for a 56-day feeding trial. The control group received a basal diet, and the treated groups fed basal diet containing 300 (GML300), 450 (GML450), and 600 (GML600) mg/kg GML. Results revealed that dietary GML notably increased the average daily feed intake (p < 0.05) and body weight in broilers during 28-56 days of age and improved the duodenum and jejunum morphology. Dietary GML increased the total cholesterol in broilers (p < 0.05), but the hepatic, abdominal, and muscular fat deposition, as well as muscle fatty acids, were not affected. The flavor amino acids and total amino acids in muscle of GML300 and GML 450 groups were notably (p < 0.05) increased. GML supplementation selectively increased the colonization of an unclassified genus of Lachnospiraceae family and Bifidobacteriaceae, which were significantly (p < 0.05) correlated with the increase of muscle amino acids. Meanwhile, dietary GML notably increased short chain fatty acids content and the microbial DNA abundance of carbohydrate, amino acids and lipid metabolism pathway in cecum. These findings demonstrated that dietary GML improved performance, intestinal morphology, and muscle amino acids in broilers mainly by manipulating community, function and metabolites of gut microbiota. KEY POINTS: • GML improves performance, muscle composition, and feed efficiency in broilers. • GML alters gut microbiota community, function, and microbial metabolites in broilers. • Improvements of broilers by GML closely associated with gut microbiota alteration. Graphical abstract.

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