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Archives of biochemistry and biophysics2020Nov30Vol.695issue()

茶カテキンエピガロカテキン乳酸は、共有結合修飾によるNF-κBを介した転写活性化を阻害します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

お茶を消費することの潜在的な健康上の利点には、よく知られている抗酸化物質であるカテキンを含む、その構成フラボノイドの抗炎症作用が含まれると考えられています。エピガロカテキン腹劇(EGCG)、TEAの最も豊富なポリフェノール、および推定の健康促進成分が、シトカインおよび他のエージェントに対する炎症反応を媒介する核転写因子NF-κBの活性化を阻害するという新しいメカニズムを分析して発見しました。EGCGは、正常なヒト気管支上皮細胞におけるκBへのNF-κB-P65結合を防ぐことにより、NF-κB-P65転写活性を阻害することがわかりました。また、EGCGがNF-κB-P65に直接結合する化学メカニズムを分析し、1、4-アドディッショナルの反応を防ぐ酸化剤ジアミドとして、EGCGリング構造内のエノンを介して共有反応を伴うことがわかりました。ビオチン化EGCGとNF-κB-P65との反応。このような封鎖は、競合する非標識EGCGによって阻害されました。さらに、このような共有結合は、グルタチオンによって阻害されたが可逆的ではないため、EGCGとNF-κB-P65のスルフヒドリルとの不可逆反応を反映しました。システインスルフヒドリルをブロックするS-カルボキシメチル化がEGCGとのNF-κB-P65-Cys-アルキル化反応を防ぐため、反応性スルフヒドリル部分をシステインのものとして特定しました。また、EGCGがリン酸化と転座(活性化)の後、核内のDNAへのNF-κB-P65結合を阻害できるかどうかをテストしました。EGCGは、NF-κB-P65の核内リン酸化レベルを変化させませんでしたが、活性化されたNF-κB-P65のDNA結合能力を強く抑制し、EGCGがNF-κB-P65リン酸化を変化させなくてもNF-κB-P65 DNA結合活性を阻害することを示しています。または表現。したがって、これらの発見は、EGCGがNF-κB-P65の転写活性を阻害する新しいメカニズムを明らかにしています。これは、EGCGの抗炎症および健康促進効果に潜在的に寄与する可能性があります。

お茶を消費することの潜在的な健康上の利点には、よく知られている抗酸化物質であるカテキンを含む、その構成フラボノイドの抗炎症作用が含まれると考えられています。エピガロカテキン腹劇(EGCG)、TEAの最も豊富なポリフェノール、および推定の健康促進成分が、シトカインおよび他のエージェントに対する炎症反応を媒介する核転写因子NF-κBの活性化を阻害するという新しいメカニズムを分析して発見しました。EGCGは、正常なヒト気管支上皮細胞におけるκBへのNF-κB-P65結合を防ぐことにより、NF-κB-P65転写活性を阻害することがわかりました。また、EGCGがNF-κB-P65に直接結合する化学メカニズムを分析し、1、4-アドディッショナルの反応を防ぐ酸化剤ジアミドとして、EGCGリング構造内のエノンを介して共有反応を伴うことがわかりました。ビオチン化EGCGとNF-κB-P65との反応。このような封鎖は、競合する非標識EGCGによって阻害されました。さらに、このような共有結合は、グルタチオンによって阻害されたが可逆的ではないため、EGCGとNF-κB-P65のスルフヒドリルとの不可逆反応を反映しました。システインスルフヒドリルをブロックするS-カルボキシメチル化がEGCGとのNF-κB-P65-Cys-アルキル化反応を防ぐため、反応性スルフヒドリル部分をシステインのものとして特定しました。また、EGCGがリン酸化と転座(活性化)の後、核内のDNAへのNF-κB-P65結合を阻害できるかどうかをテストしました。EGCGは、NF-κB-P65の核内リン酸化レベルを変化させませんでしたが、活性化されたNF-κB-P65のDNA結合能力を強く抑制し、EGCGがNF-κB-P65リン酸化を変化させなくてもNF-κB-P65 DNA結合活性を阻害することを示しています。または表現。したがって、これらの発見は、EGCGがNF-κB-P65の転写活性を阻害する新しいメカニズムを明らかにしています。これは、EGCGの抗炎症および健康促進効果に潜在的に寄与する可能性があります。

Potential health benefits of consuming tea are thought to include anti-inflammatory actions of its constituent flavonoids including catechins, which are well-recognized antioxidants. We analyzed and discovered a novel mechanism by which epigallocatechin gallate (EGCG), the most abundant polyphenol in tea and a putative health-promoting constituent, inhibits activation of the nuclear transcription factor NF-κB, which mediates inflammatory responses to cytokines and other agents. We found that EGCG inhibits NF-κB-p65 transcriptional activity, by preventing NF-κB-p65 binding to κBs in normal human bronchial epithelial cells. We also analyzed the chemical mechanism by which EGCG binds directly to NF-κB-p65, and found that it involves covalent reaction via enones within EGCG ring structures, as the oxidizer diamide, which prevents 1, 4-addition reactions, blocked adduct-forming reaction of biotinylated EGCG with NF-κB-p65. Such blockade was inhibited by competing unlabeled EGCG. Furthermore, such covalent binding reflected irreversible reaction of EGCG with sulfhydryls of NF-κB-p65, as it was inhibited by glutathione but not reversible by it. We identified the reactive sulfhydryl moiety as that of cysteine, as S-carboxymethylation to block cysteine sulfhydryls prevented NF-κB-p65-Cys-alkylation reaction with EGCG. We also tested if EGCG can inhibit NF-κB-p65 binding to DNA within the nucleus, after its phosphorylation and translocation (activation). EGCG did not alter intranuclear phosphorylation levels of NF-κB-p65, but strongly repressed DNA-binding ability of activated NF-κB-p65, indicating that EGCG inhibits NF-κB-p65 DNA binding activity even without altering NF-κB-p65 phosphorylation or expression. These findings thus reveal a novel mechanism by which EGCG inhibits transcriptional activity of NF-κB-p65, that may potentially contribute to anti-inflammatory and health-promoting effects of EGCG and consumption of tea.

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