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Food chemistry2021Mar01Vol.339issue()

臭気活動値(OAV)、ガスクロマトグラフィーマス分光測定 - オルファクトメトリー(GC-MS-O)および包括的な2次元ガスクロマトグラフィー質量分析(GC×GC-QM)の適用によるラオシャングリーンティーにおける重要な香りの化合物の特性評価

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

Laoshan Green Teas(Huangshan(S1)、Changling(S2)、およびFangling(S3))、Gas Chromatography-Mass Spectrometry-Olfactometry(GC-MS-O)の重要な香りの化合物を調査するために、火炎光度検出器(FPD)、臭気活動値(OAV)、および包括的な2次元ガスクロマトグラフィー質量分析(GC×GC-QM)が採用されました。合計50個の香りの化合物が知覚され、24個の化合物がOAVに関連する重要な化合物として同定されました。たとえば、硫化ジメチル(OAV:126-146)、スカトール(OAV:27-50)、フラーネオール(OAV:8-27)、(Z) - ジャスモン(OAV:16-23)、2-メチルブタナール(OAV:15-22)、および3-メチルブタナール(OAV:68-87)。さらに、S-Curve法を使用して、Aroma組換え(AR)の閾値に対する香りの化合物の効果を研究しました。ARしきい値は、8つの化合物の添加後に3.8 mLから0.45、0.66、0.93、0.95、0.75、1.09、3.01、および2.57 mLに減少しました(Skatole、Furaneol、(Z)-Jasmone、α-ダマスセノン、スクレアロリド、ジヒドロアクチンジリン、バニリド、バニリド、、およびΔバレロラクトン)、これらの化合物(OAV> 1)がラオシャンティーの全体的な香りに寄与したことを示しています。

Laoshan Green Teas(Huangshan(S1)、Changling(S2)、およびFangling(S3))、Gas Chromatography-Mass Spectrometry-Olfactometry(GC-MS-O)の重要な香りの化合物を調査するために、火炎光度検出器(FPD)、臭気活動値(OAV)、および包括的な2次元ガスクロマトグラフィー質量分析(GC×GC-QM)が採用されました。合計50個の香りの化合物が知覚され、24個の化合物がOAVに関連する重要な化合物として同定されました。たとえば、硫化ジメチル(OAV:126-146)、スカトール(OAV:27-50)、フラーネオール(OAV:8-27)、(Z) - ジャスモン(OAV:16-23)、2-メチルブタナール(OAV:15-22)、および3-メチルブタナール(OAV:68-87)。さらに、S-Curve法を使用して、Aroma組換え(AR)の閾値に対する香りの化合物の効果を研究しました。ARしきい値は、8つの化合物の添加後に3.8 mLから0.45、0.66、0.93、0.95、0.75、1.09、3.01、および2.57 mLに減少しました(Skatole、Furaneol、(Z)-Jasmone、α-ダマスセノン、スクレアロリド、ジヒドロアクチンジリン、バニリド、バニリド、、およびΔバレロラクトン)、これらの化合物(OAV> 1)がラオシャンティーの全体的な香りに寄与したことを示しています。

To investigate the key aroma compounds in Laoshan green teas (Huangshan (S1), Changling (S2), and Fangling (S3)), gas chromatography-mass spectrometry-olfactometry (GC-MS-O), a flame photometric detector (FPD), odor activity value (OAV), and comprehensive two-dimensional gas chromatography mass spectrometry (GC × GC-qMS) were employed. A total of 50 aroma compounds were perceived and 24 compounds were identified as important compounds related to OAV, such as dimethyl sulfide (OAV: 126-146), skatole (OAV: 27-50), furaneol (OAV: 8-27), (Z)-jasmone (OAV: 16-23), 2-methylbutanal (OAV: 15-22), and 3-methylbutanal (OAV: 68-87). Furthermore, the S-curve method was used to research the effect of aroma compounds on the threshold of aroma recombination (AR). The AR thresholds decreased from 3.8 mL to 0.45, 0.66, 0.93, 0.95, 0.75, 1.09, 3.01, and 2.57 mL after addition of eight compounds (skatole, furaneol, (Z)-jasmone, α-damascenone, sclareololide, dihydroactinidiolide, vanillin, and δ-valerolactone), indicating that those compounds (OAV >1) were contributors to the overall aroma of Laoshan teas.

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