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Metabolism open2020Dec01Vol.8issue()

重度のcovid-19の予防における免疫を高める栄養補助食品としてのブロメラインとクルクミンの組み合わせ

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

コロナウイルス疾患2019(Covid-19)のパンデミックはまだ進行中ですが、治療は効果的であることが証明されていません。Covid-19病態生理学には、炎症性、凝固、ブラジキニンカスケードの3つの主要な経路の活性化が含まれます。ここでは、重度のCovid-19の予防において、2つのよく知られている栄養補助食品であるブロメラインとクルクミンの関節の潜在的な治療的役割を初めて強調しています。ブロメライン(パイナップル茎から分離されたシステインプロテアーゼ)とクルクミン(ウコンで見つかった天然フェノール)は、Covid-19病理学の重要なステップに干渉する重要な免疫調節作用を発揮します。それらの抗炎症特性には、転写因子の阻害とその後の炎症誘発性メディエーターのダウンレギュレーションが含まれます。また、線維溶解および抗凝固特性も提示します。さらに、ブロメランはシクロオキシゲナーゼを阻害し、プロスタグランジンとトロムボキサンを調節し、炎症と凝固の両方に影響を与え、ブラジキニンを加水分解します。興味深いことに、クルクミンは、重度の急性呼吸器症候群コロナウイルス2(SARS-COV-2)の細胞およびウイルス複製を防ぐためにシリコ研究で示されていますが、最近の実験的研究では、ブロメランがウイルスの侵入を阻害する可能性があることが実証されています。セル。特に、ブロメランは、経口投与後のクルクミンの吸収を大幅に増加させます。私たちの知る限り、これはブロメランの重要性を強調する最初のレポートであり、最も重要なことには、重度のCOVID-19に対するブロメランとクルクミンの相乗効果の潜在的な予防的価値です。

コロナウイルス疾患2019(Covid-19)のパンデミックはまだ進行中ですが、治療は効果的であることが証明されていません。Covid-19病態生理学には、炎症性、凝固、ブラジキニンカスケードの3つの主要な経路の活性化が含まれます。ここでは、重度のCovid-19の予防において、2つのよく知られている栄養補助食品であるブロメラインとクルクミンの関節の潜在的な治療的役割を初めて強調しています。ブロメライン(パイナップル茎から分離されたシステインプロテアーゼ)とクルクミン(ウコンで見つかった天然フェノール)は、Covid-19病理学の重要なステップに干渉する重要な免疫調節作用を発揮します。それらの抗炎症特性には、転写因子の阻害とその後の炎症誘発性メディエーターのダウンレギュレーションが含まれます。また、線維溶解および抗凝固特性も提示します。さらに、ブロメランはシクロオキシゲナーゼを阻害し、プロスタグランジンとトロムボキサンを調節し、炎症と凝固の両方に影響を与え、ブラジキニンを加水分解します。興味深いことに、クルクミンは、重度の急性呼吸器症候群コロナウイルス2(SARS-COV-2)の細胞およびウイルス複製を防ぐためにシリコ研究で示されていますが、最近の実験的研究では、ブロメランがウイルスの侵入を阻害する可能性があることが実証されています。セル。特に、ブロメランは、経口投与後のクルクミンの吸収を大幅に増加させます。私たちの知る限り、これはブロメランの重要性を強調する最初のレポートであり、最も重要なことには、重度のCOVID-19に対するブロメランとクルクミンの相乗効果の潜在的な予防的価値です。

The coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic is still ongoing, while no treatment has been proven effective. COVID-19 pathophysiology involves the activation of three main pathways: the inflammatory, the coagulation and the bradykinin cascades. Here, we highlight for the first time the joint potential therapeutic role of bromelain and curcumin, two well-known nutraceuticals, in the prevention of severe COVID-19. Bromelain (a cysteine protease isolated from the pineapple stem) and curcumin (a natural phenol found in turmeric) exert important immunomodulatory actions interfering in the crucial steps of COVID-19 pathophysiology. Their anti-inflammatory properties include inhibition of transcription factors and subsequent downregulation of proinflammatory mediators. They also present fibrinolytic and anticoagulant properties. Additionally, bromelain inhibits cyclooxygenase and modulates prostaglandins and thromboxane, affecting both inflammation and coagulation, and also hydrolyzes bradykinin. Interestingly, curcumin has been shown in silico studies to prevent entry of the severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) into cells as well as viral replication, while a recent experimental study has demonstrated that bromelain may also inhibit viral entry into cells. Notably, bromelain substantially increases the absorption of curcumin after oral administration. To the best of our knowledge, this is the first report highlighting the significance of bromelain and, most importantly, the potential preventive value of the synergistic effects of bromelain and curcumin against severe COVID-19.

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