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Journal of the American Heart Association2020Dec01Vol.9issue(23)

長期断食中の降圧薬の有無にかかわらず1610人の被験者の血圧の変化

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Observational Study
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景私たちは、920の正常血圧、313高血圧の非媒介、377の高血圧薬を含む1610人の被験者のコホートで、4〜41(10.0±3.8)の範囲の断食期間中の毎日の血圧(BP)の変化を調査しました。方法と結果の被験者は、毎日摂取して約250 kcalの学際的な断食プログラムを受けました。断食中に体重とストレスのスコアが減少し、幸福度指数が増加し、忍容性が高いことを記録しました。BP平均値は、126.2±18.6/81.4±11.0から119.7±15.9/77.6±9.8 mm Hg(平均変化、-6.5/3.8 mm Hg)に減少しました。BPの変化は、高血圧の非媒介被験者(> 140/90 mm Hg)でより大きく、16.7/8.8 mm Hg減少しました。この減少は、最高のBP(> 160/100 mm Hg)の高血圧性非媒介被験者(n = 76)で24.7/13.1 mm Hgに達しました。正常血圧群では、BPは中程度に3.0/1.9 mm Hg減少しました。興味深いことに、BP <100/60 mm Hgの69人の女性被験者のサブグループで6.3/2.2 mm Hgの増加を記録しました。高血圧薬では、BPは134.6/86.0から127.3/81.3 mm Hgに減少しましたが、被験者の23.6%で薬を停止しましたが、投与量は43.5%で減少し、19.4%で変化しませんでした。BPの減少は、被験者がより長く断食するのが大きかった。ボディマス指数やグルコースレベルなどのベースライン代謝パラメーター、および年齢を使用して、機械学習モデルでの断食中のBP減少の振幅を予測できます。結論長期断食は、BP値が上昇した被験者のBPを減少させる傾向があります。この効果は、被験者が降圧薬を停止した場合でも、4日間の段階的な食物の再導入の間に持続しました。登録URL:https://www.drks.de/drks_web/;一意の識別子:drks00010111。

背景私たちは、920の正常血圧、313高血圧の非媒介、377の高血圧薬を含む1610人の被験者のコホートで、4〜41(10.0±3.8)の範囲の断食期間中の毎日の血圧(BP)の変化を調査しました。方法と結果の被験者は、毎日摂取して約250 kcalの学際的な断食プログラムを受けました。断食中に体重とストレスのスコアが減少し、幸福度指数が増加し、忍容性が高いことを記録しました。BP平均値は、126.2±18.6/81.4±11.0から119.7±15.9/77.6±9.8 mm Hg(平均変化、-6.5/3.8 mm Hg)に減少しました。BPの変化は、高血圧の非媒介被験者(> 140/90 mm Hg)でより大きく、16.7/8.8 mm Hg減少しました。この減少は、最高のBP(> 160/100 mm Hg)の高血圧性非媒介被験者(n = 76)で24.7/13.1 mm Hgに達しました。正常血圧群では、BPは中程度に3.0/1.9 mm Hg減少しました。興味深いことに、BP <100/60 mm Hgの69人の女性被験者のサブグループで6.3/2.2 mm Hgの増加を記録しました。高血圧薬では、BPは134.6/86.0から127.3/81.3 mm Hgに減少しましたが、被験者の23.6%で薬を停止しましたが、投与量は43.5%で減少し、19.4%で変化しませんでした。BPの減少は、被験者がより長く断食するのが大きかった。ボディマス指数やグルコースレベルなどのベースライン代謝パラメーター、および年齢を使用して、機械学習モデルでの断食中のBP減少の振幅を予測できます。結論長期断食は、BP値が上昇した被験者のBPを減少させる傾向があります。この効果は、被験者が降圧薬を停止した場合でも、4日間の段階的な食物の再導入の間に持続しました。登録URL:https://www.drks.de/drks_web/;一意の識別子:drks00010111。

Background We investigated daily blood pressure (BP) changes during fasting periods ranging from 4 to 41 (10.0±3.8) days in a cohort of 1610 subjects, including 920 normotensive, 313 hypertensive nonmedicated, and 377 hypertensive medicated individuals. Methods and Results Subjects underwent a multidisciplinary fasting program with a daily intake of ≈250 kcal. Weight and stress scores decreased during fasting, and the well-being index increased, documenting a good tolerability. BP mean values decreased from 126.2±18.6/81.4±11.0 to 119.7±15.9/77.6±9.8 mm Hg (mean change, -6.5/3.8 mm Hg). BP changes were larger for hypertensive nonmedicated subjects (>140/90 mm Hg) and reduced by 16.7/8.8 mm Hg. This reduction reached 24.7/13.1 mm Hg for hypertensive nonmedicated subjects (n=76) with the highest BP (>160/100 mm Hg). In the normotensive group, BP decreased moderately by 3.0/1.9 mm Hg. Interestingly, we documented an increase of 6.3/2.2 mm Hg in a subgroup of 69 female subjects with BP <100/60 mm Hg. In the hypertensive medicated group, although BP decreased from 134.6/86.0 to 127.3/81.3 mm Hg, medication was stopped in 23.6% of the subjects, whereas dosage was reduced in 43.5% and remained unchanged in 19.4%. The decrease in BP was larger in subjects fasting longer. Baseline metabolic parameters, such as body mass index and glucose levels, as well as age, can be used to predict the amplitude of the BP decrease during fasting with a machine learning model. Conclusions Long-term fasting tends to decrease BP in subjects with elevated BP values. This effect persisted during the 4 days of stepwise food reintroduction, even when subjects stopped their antihypertensive medication. Registration URL: https://www.drks.de/drks_web/; Unique identifier: DRKS00010111.

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