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Journal of dairy science2021Mar01Vol.104issue(3)

牛乳中の黄色ブドウ球菌細菌菌からのエンドリシンの溶解領域の適用

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

黄色ブドウ球菌は、人間の健康を脅かす広範な食物媒介性病原体です。特に、メチシリン耐性黄色ブドウ球菌(MRSA)などの多剤耐性細菌は、現代のヘルスケア、食品安全、動物の健康に新たな問題であり、過剰使用された従来の抗生物質を置き換えるために新しい抗菌薬の開発を必要とする問題です。乳製品は、農場から一般的な人口への黄色ブドウ球菌およびその他の抗生物質耐性株の感染のための車両として機能する可能性があり、生産および貯蔵プロセス中に制御する必要があります。最近、細菌にとって不可欠な細胞壁を分解するバクテリオファージエンドリシンは、有望な抗菌薬と見なされています。この研究では、1つのエンドリシンであるLySGH15は、触媒ドメイン、システイン、ヒスチジン依存性アミドヒドロラーゼ/ペプチダーゼ(CHAP)LySGH15単独と同様に、黄色ブドウ球菌に対する顕著な抗菌性の有効性を示しました。Lysgh15とChaplysgh15は、1つのMRSA株(MRSA 2701)で異なる特性を示し、異なる条件(LySGH15の場合は35°CおよびpH 6.0、ChaplysGh15の場合はpH 9.0)に達しました。Lysgh15およびChaplysgh15のNaCl濃度への感度の違いが見つかりました。LySGH15の溶解活性は、NaCl濃度と正の相関があり、ChaplysGH15活性はNaClsとの負の相関との負の相関を示したのに対し、その結合ドメインの結合能力に強く依存しています。集中。NaCl濃度が450 mmの場合、Lysgh15の溶解活性はピークに達しましたが、Chaplysgh15の溶解活性はNaClの非存在下で最も高かった。Lysgh15とChaplysgh15の間のNaCl感受性の違いは、LySGH15のSH3B結合タンパク質のNaClに対する感受性によるものである可能性があります。Chaplysgh15は、全乳およびスキムミルク全体で生物貯留剤としてテストされ、黄色ブドウ球菌に対する効果的なコントロールを及ぼしました(4°Cで8時間インキュベートすると約2.5 log10 cfu/mlで減少しました)。

黄色ブドウ球菌は、人間の健康を脅かす広範な食物媒介性病原体です。特に、メチシリン耐性黄色ブドウ球菌(MRSA)などの多剤耐性細菌は、現代のヘルスケア、食品安全、動物の健康に新たな問題であり、過剰使用された従来の抗生物質を置き換えるために新しい抗菌薬の開発を必要とする問題です。乳製品は、農場から一般的な人口への黄色ブドウ球菌およびその他の抗生物質耐性株の感染のための車両として機能する可能性があり、生産および貯蔵プロセス中に制御する必要があります。最近、細菌にとって不可欠な細胞壁を分解するバクテリオファージエンドリシンは、有望な抗菌薬と見なされています。この研究では、1つのエンドリシンであるLySGH15は、触媒ドメイン、システイン、ヒスチジン依存性アミドヒドロラーゼ/ペプチダーゼ(CHAP)LySGH15単独と同様に、黄色ブドウ球菌に対する顕著な抗菌性の有効性を示しました。Lysgh15とChaplysgh15は、1つのMRSA株(MRSA 2701)で異なる特性を示し、異なる条件(LySGH15の場合は35°CおよびpH 6.0、ChaplysGh15の場合はpH 9.0)に達しました。Lysgh15およびChaplysgh15のNaCl濃度への感度の違いが見つかりました。LySGH15の溶解活性は、NaCl濃度と正の相関があり、ChaplysGH15活性はNaClsとの負の相関との負の相関を示したのに対し、その結合ドメインの結合能力に強く依存しています。集中。NaCl濃度が450 mmの場合、Lysgh15の溶解活性はピークに達しましたが、Chaplysgh15の溶解活性はNaClの非存在下で最も高かった。Lysgh15とChaplysgh15の間のNaCl感受性の違いは、LySGH15のSH3B結合タンパク質のNaClに対する感受性によるものである可能性があります。Chaplysgh15は、全乳およびスキムミルク全体で生物貯留剤としてテストされ、黄色ブドウ球菌に対する効果的なコントロールを及ぼしました(4°Cで8時間インキュベートすると約2.5 log10 cfu/mlで減少しました)。

Staphylococcus aureus is a widespread foodborne pathogen that threatens human health. In particular, multidrug-resistant bacteria such as methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) are emerging problems in modern health care, food safety, and animal health, which require the development of new antimicrobials to replace overused conventional antibiotics. Dairy products can potentially act as vehicles for the transmission of S. aureus and other antibiotic-resistant strains from the farm into the general human population, and should be controlled during the production and storage process. Recently, bacteriophage endolysins, which degrade the cell wall that is indispensable for bacteria, have been deemed promising antimicrobial agents. In this study, one endolysin, LysGH15, demonstrated prominent antimicrobial efficacy against S. aureus, as did its catalytic domain, cysteine, histidine-dependent amidohydrolase/peptidases (CHAP)LysGH15 alone. The LysGH15 and CHAPLysGH15 exhibited different characteristics in one MRSA strain (MRSA 2701), reaching the highest activity under different conditions (35°C and pH 6.0 for LysGH15, 40°C and pH 9.0 for CHAPLysGH15). A difference in the sensitivity of LysGH15 and CHAPLysGH15 to NaCl concentration was found, where the lytic activity of LysGH15 depends strongly on its binding domain's binding capacity, which is positively correlated with the NaCl concentration, whereas the CHAPLysGH15 activity showed a negative correlation with the NaCl concentration. When the NaCl concentration was 450 mM, the lytic activity of LysGH15 reached its peak, whereas the lytic activity of CHAPLysGH15 was the highest in the absence of NaCl. The difference in NaCl sensitivity between LysGH15 and CHAPLysGH15 may be due to the sensitivity of the SH3b binding protein of LysGH15 to NaCl. The CHAPLysGH15 was tested as a biopreservative in whole and skim milk and exerted effective control against S. aureus (declined by approximately 2.5 log10 cfu/mL when incubated at 4°C for 8 h), which suggests promise for application in dairy products.

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