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Molecules (Basel, Switzerland)2021Jan22Vol.26issue(3)

オレンジ、レモン、タンジェリンの剥離抽出物からのCuONPの分光および抗菌特性:細菌耐性との闘いの可能性

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

柑橘類の剥離抽出物を使用したナノ粒子の緑色合成は、化学的方法と比較した場合、環境に優しい、無毒であることが知られています。この研究では、溶媒アセトンと蒸留水で得られたさまざまな柑橘類の剥離抽出物を使用して、酸化銅ナノ粒子(CUONP)を合成しました。ナノ粒子は、環状ボルタンメトリー、紫外線視覚分光法、エネルギー分散型X線分光法(EDS)、透過型電子顕微鏡(TEM)、走査型電子顕微鏡(SEM)、およびフーリエ変換形態のInfrared Infrared Spectroscopy(FTIR)を使用して特徴付けられました。アセトンで調製したCuONPの吸収スペクトルは、280〜293 nmの波長で特徴的なピークを示し、蒸留水を持つものは290 nmでピークがありました。アセトンと同様のカオンは球形であり、蒸留水を使用して生成されたカオンは棒状でした。EDSに基づいて、分析により、使用される柑橘類の皮と溶媒の種類によって異なる異なる重量組成を持つCuOナノ粒子の微量スペクトルが明らかになりました。FTIR測定は、柑橘類の皮抽出物媒介CuONPのために500〜4000 cm-1の範囲で実行されました。スペクトルには、すべてのサンプルで約473、477、482、607、および616 cm-1で5つの振動が発生しました。これは、CUOの振動に起因する可能性があり、非常に純粋なCUONPの形成を検証できます。

柑橘類の剥離抽出物を使用したナノ粒子の緑色合成は、化学的方法と比較した場合、環境に優しい、無毒であることが知られています。この研究では、溶媒アセトンと蒸留水で得られたさまざまな柑橘類の剥離抽出物を使用して、酸化銅ナノ粒子(CUONP)を合成しました。ナノ粒子は、環状ボルタンメトリー、紫外線視覚分光法、エネルギー分散型X線分光法(EDS)、透過型電子顕微鏡(TEM)、走査型電子顕微鏡(SEM)、およびフーリエ変換形態のInfrared Infrared Spectroscopy(FTIR)を使用して特徴付けられました。アセトンで調製したCuONPの吸収スペクトルは、280〜293 nmの波長で特徴的なピークを示し、蒸留水を持つものは290 nmでピークがありました。アセトンと同様のカオンは球形であり、蒸留水を使用して生成されたカオンは棒状でした。EDSに基づいて、分析により、使用される柑橘類の皮と溶媒の種類によって異なる異なる重量組成を持つCuOナノ粒子の微量スペクトルが明らかになりました。FTIR測定は、柑橘類の皮抽出物媒介CuONPのために500〜4000 cm-1の範囲で実行されました。スペクトルには、すべてのサンプルで約473、477、482、607、および616 cm-1で5つの振動が発生しました。これは、CUOの振動に起因する可能性があり、非常に純粋なCUONPの形成を検証できます。

Green synthesis of nanoparticles using citrus peel extracts is known to be environmentally friendly and non-toxic when compared to chemical methods. In this study, different citrus peel extracts obtained with the solvents acetone and distilled water were used to synthesize copper oxide nanoparticles (CuONPs). The nanoparticles were characterized using cyclic voltammetry, ultraviolet-visible spectroscopy, energy-dispersive X-ray spectroscopy (EDS), transmission electron microscopy (TEM), scanning electron microscopy (SEM) and Fourier-transform infrared spectroscopy (FTIR). The absorption spectrum of CuONPs prepared with acetone exhibited characteristic peaks at the wavelengths between 280-293 nm, while those with distilled water had peaks at 290 nm. The acetone-synthesized CuONPs were spherical while those produced using distilled water were rod-shaped. Based on EDS, the analysis revealed a trace spectrum of CuO nanoparticles with different weight compositions that varied with the type of citrus peel and solvent used. FTIR measurements were carried out in the range of 500-4000 cm-1 for citrus peel extract mediated CuONPs. The spectra had five vibrations occurring at approximately 473, 477, 482, 607 and 616 cm-1 for all samples, which can be attributed to the vibrations of CuO, validating the formation of highly pure CuONPs.

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