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Nutrients2021Jan30Vol.13issue(2)

自閉症スペクトラム障害のある小児および青年に対するグルテンとカゼインを含まない食事を組み合わせた効果:系統的レビューとメタ分析

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Meta-Analysis
  • Systematic Review
概要
Abstract

グルテンフリーおよびカゼインフリー(GFCF)ダイエットを採用することの重要性を含む、胃腸系と自閉症スペクトラム障害(ASD)に対するその重要性への関心が高まっています。目的は、ASDと診断された子供の間でGFCF食の有益と安全性を調査することでした。既存の系統的レビューと個々のランダム化比較試験(RCT)のために、2020年1月まで、Medline、Embase、Cinahl、およびCochrane Libraryで系統的な文献検索を行いました。併存疾患の有無にかかわらず、ASDと診断された3〜17歳の子供の通常の食事と比較して、GFCF食を調査した場合、研究が含まれていました。特定された既存のレビューの品質は、測定ツールを使用して系統的レビュー(AMSTAR)を評価しました。RCTのバイアスのリスクは、バイアスツールのコクランリスクを使用して評価され、推奨、評価、開発、評価(グレード)のグレードを使用して、全体的な証拠の質を評価しました。143人の参加者を含む6つの関連するRCTを特定しました。ランダム効果モデルの結果は、臨床医が報告した自閉症コア症状に対するGFCF食の効果を示しませんでした(標準化された平均差(SMD)-0.31(95%CL。 -0.89、0.27))、親報告機能レベル(平均差異差異((MD)0.61(95%CL -5.92、7.14))または行動困難(MD 0.80(95%CL -6.56、10.16))。それどころか、GFCFダイエットは、胃腸の副作用(相対リスク(RR)2.33(95%CL 0.69、7.90))を引き起こす可能性があります。証拠の質は、バイアスの深刻なリスク、不整合の深刻なリスク、および不正確さの深刻なリスクのために、低から非常に低いものでした。現在の発見の臨床的意味は、ASDの子供にGFCF食を導入することを慎重に検討するかもしれません。ただし、現在の文献の制限は、確かな結論を描く可能性を妨げ、より高品質のRCTが必要です。このプロトコルは、デンマークの保健局のウェブサイトに登録されています。

グルテンフリーおよびカゼインフリー(GFCF)ダイエットを採用することの重要性を含む、胃腸系と自閉症スペクトラム障害(ASD)に対するその重要性への関心が高まっています。目的は、ASDと診断された子供の間でGFCF食の有益と安全性を調査することでした。既存の系統的レビューと個々のランダム化比較試験(RCT)のために、2020年1月まで、Medline、Embase、Cinahl、およびCochrane Libraryで系統的な文献検索を行いました。併存疾患の有無にかかわらず、ASDと診断された3〜17歳の子供の通常の食事と比較して、GFCF食を調査した場合、研究が含まれていました。特定された既存のレビューの品質は、測定ツールを使用して系統的レビュー(AMSTAR)を評価しました。RCTのバイアスのリスクは、バイアスツールのコクランリスクを使用して評価され、推奨、評価、開発、評価(グレード)のグレードを使用して、全体的な証拠の質を評価しました。143人の参加者を含む6つの関連するRCTを特定しました。ランダム効果モデルの結果は、臨床医が報告した自閉症コア症状に対するGFCF食の効果を示しませんでした(標準化された平均差(SMD)-0.31(95%CL。 -0.89、0.27))、親報告機能レベル(平均差異差異((MD)0.61(95%CL -5.92、7.14))または行動困難(MD 0.80(95%CL -6.56、10.16))。それどころか、GFCFダイエットは、胃腸の副作用(相対リスク(RR)2.33(95%CL 0.69、7.90))を引き起こす可能性があります。証拠の質は、バイアスの深刻なリスク、不整合の深刻なリスク、および不正確さの深刻なリスクのために、低から非常に低いものでした。現在の発見の臨床的意味は、ASDの子供にGFCF食を導入することを慎重に検討するかもしれません。ただし、現在の文献の制限は、確かな結論を描く可能性を妨げ、より高品質のRCTが必要です。このプロトコルは、デンマークの保健局のウェブサイトに登録されています。

There has been a growing interest in the gastrointestinal system and its significance for autism spectrum disorder (ASD), including the significance of adopting a gluten-free and casein-free (GFCF) diet. The objective was to investigate beneficial and safety of a GFCF diet among children with a diagnosis of ASD. We performed a systematic literature search in Medline, Embase, Cinahl, and the Cochrane Library up to January 2020 for existing systematic reviews and individual randomized controlled trials (RCTs). Studies were included if they investigated a GFCF diet compared to a regular diet in children aged 3 to 17 years diagnosed with ASD, with or without comorbidities. The quality of the identified existing reviews was assessed using A Measurement Tool to Assess Systematic Reviews (AMSTAR). The risk of bias in RCTs was assessed using the Cochrane Risk of Bias Tool, and overall quality of evidence was evaluated using Grades of Recommendation, Assessment, Development, and Evaluation (GRADE). We identified six relevant RCTs, which included 143 participants. The results from a random effect model showed no effect of a GFCF diet on clinician-reported autism core symptoms (standardized mean difference (SMD) -0.31 (95% Cl. -0.89, 0.27)), parent-reported functional level (mean difference (MD) 0.61 (95% Cl -5.92, 7.14)) or behavioral difficulties (MD 0.80 (95% Cl -6.56, 10.16)). On the contrary, a GFCF diet might trigger gastrointestinal adverse effects (relative risk (RR) 2.33 (95% Cl 0.69, 7.90)). The quality of evidence ranged from low to very low due to serious risk of bias, serious risk of inconsistency, and serious risk of imprecision. Clinical implications of the present findings may be careful consideration of introducing a GFCF diet to children with ASD. However, the limitations of the current literature hinder the possibility of drawing any solid conclusion, and more high-quality RCTs are needed. The protocol is registered at the Danish Health Authority website.

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