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Sports medicine (Auckland, N.Z.)2021Jun01Vol.51issue(6)

耐性トレーニングの適応をサポートするための高タンパク植物ベースの食事とタンパク質がマッチした雑食性食事:習慣的なビーガンと雑食動物の比較

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:急性タンパク質代謝回転研究は、植物と動物タンパク質の摂取後の低い同化反応を示唆しています。ただし、耐性トレーニング誘発性の適応に対する植物ベースのタンパク質食のみの影響は調査中です。 目的:抵抗性訓練を受けている健康な若い男性の筋肉量と強度の変化に対する食事性タンパク質源(植物ベースの食事のみ)の効果を調査する。 方法:習慣的なビーガン(野菜26±5年、72.7±7.1 kg、22.9±2.3 kg/m2)と193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2)である193.3±7.8 kg、23.6±2.3 kg/m2である193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2である193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2で、12週間の2回の訓練を受けました。習慣的なタンパク質摂取量をベースラインで評価し、補足タンパク質(omn用の大豆またはオムン用ホエイ)を介して1.6 g kg-1日1に調整しました。介入中に4週間ごとに食事摂取量を監視しました。脚の除脂肪質量、全筋、および筋肉繊維断面積(CSA)、および脚プレス1RMは、前(pre)および介入後(POST)後に評価されました。 結果:両方のグループは、脚の除脂肪質量(野菜:1.2±1.0 kg、OMN:1.2±0.8 kg)、腹部CSA(野菜:1.0±0.6 cm2; OMN:0.9±0.5 cm2)、vastus restus regis csa(vastus csa(veg:2.2±1.1 cm2;2.8±1.0 cm2)、外側広筋筋繊維I型(野菜:741±323 µm2; OMN:677±617 µm2)およびタイプII CSA(野菜:921±458 µm2;OMN:117±35 kg)、変数のいずれにもグループ間の違いはありません(すべてp> 0.05)。 結論:高タンパク(〜1.6 g kg-1日1)、植物ベースの食事(植物ベースのホールフード+大豆タンパク質分離補給)のみは、タンパク質に合わせた混合食(混合ホールフード+ホエイタンパク質補給)と違いはありません。 臨床試験登録:NCT03907059。2019年4月8日。遡及的に登録。

背景:急性タンパク質代謝回転研究は、植物と動物タンパク質の摂取後の低い同化反応を示唆しています。ただし、耐性トレーニング誘発性の適応に対する植物ベースのタンパク質食のみの影響は調査中です。 目的:抵抗性訓練を受けている健康な若い男性の筋肉量と強度の変化に対する食事性タンパク質源(植物ベースの食事のみ)の効果を調査する。 方法:習慣的なビーガン(野菜26±5年、72.7±7.1 kg、22.9±2.3 kg/m2)と193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2)である193.3±7.8 kg、23.6±2.3 kg/m2である193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2である193.3±7.8 kg、23.8 kg、23.6±2.3 kg/m2で、12週間の2回の訓練を受けました。習慣的なタンパク質摂取量をベースラインで評価し、補足タンパク質(omn用の大豆またはオムン用ホエイ)を介して1.6 g kg-1日1に調整しました。介入中に4週間ごとに食事摂取量を監視しました。脚の除脂肪質量、全筋、および筋肉繊維断面積(CSA)、および脚プレス1RMは、前(pre)および介入後(POST)後に評価されました。 結果:両方のグループは、脚の除脂肪質量(野菜:1.2±1.0 kg、OMN:1.2±0.8 kg)、腹部CSA(野菜:1.0±0.6 cm2; OMN:0.9±0.5 cm2)、vastus restus regis csa(vastus csa(veg:2.2±1.1 cm2;2.8±1.0 cm2)、外側広筋筋繊維I型(野菜:741±323 µm2; OMN:677±617 µm2)およびタイプII CSA(野菜:921±458 µm2;OMN:117±35 kg)、変数のいずれにもグループ間の違いはありません(すべてp> 0.05)。 結論:高タンパク(〜1.6 g kg-1日1)、植物ベースの食事(植物ベースのホールフード+大豆タンパク質分離補給)のみは、タンパク質に合わせた混合食(混合ホールフード+ホエイタンパク質補給)と違いはありません。 臨床試験登録:NCT03907059。2019年4月8日。遡及的に登録。

BACKGROUND: Acute protein turnover studies suggest lower anabolic response after ingestion of plant vs. animal proteins. However, the effects of an exclusively plant-based protein diet on resistance training-induced adaptations are under investigation. OBJECTIVE: To investigate the effects of dietary protein source [exclusively plant-based vs. mixed diet] on changes in muscle mass and strength in healthy young men undertaking resistance training. METHODS: Nineteen young men who were habitual vegans (VEG 26 ± 5 years; 72.7 ± 7.1 kg, 22.9 ± 2.3 kg/m2) and nineteen young men who were omnivores (OMN 26 ± 4 years; 73.3 ± 7.8 kg, 23.6 ± 2.3 kg/m2) undertook a 12-week, twice weekly, supervised resistance training program. Habitual protein intake was assessed at baseline and adjusted to 1.6 g kg-1 day-1 via supplemental protein (soy for VEG or whey for OMN). Dietary intake was monitored every four weeks during the intervention. Leg lean mass, whole muscle, and muscle fiber cross-sectional area (CSA), as well as leg-press 1RM were assessed before (PRE) and after the intervention (POST). RESULTS: Both groups showed significant (all p < 0.05) PRE-to-POST increases in leg lean mass (VEG: 1.2 ± 1.0 kg; OMN: 1.2 ± 0.8 kg), rectus femoris CSA (VEG: 1.0 ± 0.6 cm2; OMN: 0.9 ± 0.5 cm2), vastus lateralis CSA (VEG: 2.2 ± 1.1 cm2; OMN: 2.8 ± 1.0 cm2), vastus lateralis muscle fiber type I (VEG: 741 ± 323 µm2; OMN: 677 ± 617 µm2) and type II CSA (VEG: 921 ± 458 µm2; OMN: 844 ± 638 µm2), and leg-press 1RM (VEG: 97 ± 38 kg; OMN: 117 ± 35 kg), with no between-group differences for any of the variables (all p > 0.05). CONCLUSION: A high-protein (~ 1.6 g kg-1 day-1), exclusively plant-based diet (plant-based whole foods + soy protein isolate supplementation) is not different than a protein-matched mixed diet (mixed whole foods + whey protein supplementation) in supporting muscle strength and mass accrual, suggesting that protein source does not affect resistance training-induced adaptations in untrained young men consuming adequate amounts of protein. CLINICAL TRIAL REGISTRATION: NCT03907059. April 8, 2019. Retrospectively registered.

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