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はじめに:高麗人参抽出物は、鎮痛効果などの多くの目的に使用されているハーブです。ドーパミンD2受容体は、人間の痛みの調節に関与しています。したがって、本調査の目的は、高麗人参のアルコール性抽出物による前処理がドーパミンD2受容体の疼痛感受性にどのように影響するかを研究することを目的としています。 方法:この研究には、体重が250±20の45個の成体雄ラットを使用しました。動物は、21°C-24°Cの温度で標準条件で維持されました。実験群は次のとおりでした。1。シャム1(腹腔内[IP]通常の生理食塩水の注射);2。SHAM2(人工脳脊髄液[ACSF]の脳室内[ICV]注入);3。実験1(高麗人参抽出物のIP注入);4および5。実験グループ2および3(ICV注入による高麗人参抽出物 +ブロモクリプチン10および30μg/ラットのIP注入);6および7)実験群4および5(ICV注射による高麗人参抽出 +クロルプロマジン20および40μg/ラットのIP注入)。高麗人参抽出物100 mg/kg/dを7日間使用しました。疼痛感度検査は、ホルマリン検査ですべてのグループで行われました。ラットの側脳室は、定位軸手術により一方的に挿入されました。 結果:私たちのデータは、高麗人参(100 mg/kg/d)が偽1群と比較して疼痛感受性を大幅に低下させることを示しました。2つの用量のブロモクリプチンは、シャム2グループと比較して疼痛感受性を大幅に低下させました。高用量のクロルプロマジンは、シャム2グループと比較して疼痛感受性を有意に増加させました。 結論:現在の結果は、高麗人参がホルマリン試験における疼痛感受性の制御においてドーパミン系のD2受容体を調節できることを示しています。ブロモクリプチンと高麗人参には同様の効果があるため、相乗効果があるようです。
はじめに:高麗人参抽出物は、鎮痛効果などの多くの目的に使用されているハーブです。ドーパミンD2受容体は、人間の痛みの調節に関与しています。したがって、本調査の目的は、高麗人参のアルコール性抽出物による前処理がドーパミンD2受容体の疼痛感受性にどのように影響するかを研究することを目的としています。 方法:この研究には、体重が250±20の45個の成体雄ラットを使用しました。動物は、21°C-24°Cの温度で標準条件で維持されました。実験群は次のとおりでした。1。シャム1(腹腔内[IP]通常の生理食塩水の注射);2。SHAM2(人工脳脊髄液[ACSF]の脳室内[ICV]注入);3。実験1(高麗人参抽出物のIP注入);4および5。実験グループ2および3(ICV注入による高麗人参抽出物 +ブロモクリプチン10および30μg/ラットのIP注入);6および7)実験群4および5(ICV注射による高麗人参抽出 +クロルプロマジン20および40μg/ラットのIP注入)。高麗人参抽出物100 mg/kg/dを7日間使用しました。疼痛感度検査は、ホルマリン検査ですべてのグループで行われました。ラットの側脳室は、定位軸手術により一方的に挿入されました。 結果:私たちのデータは、高麗人参(100 mg/kg/d)が偽1群と比較して疼痛感受性を大幅に低下させることを示しました。2つの用量のブロモクリプチンは、シャム2グループと比較して疼痛感受性を大幅に低下させました。高用量のクロルプロマジンは、シャム2グループと比較して疼痛感受性を有意に増加させました。 結論:現在の結果は、高麗人参がホルマリン試験における疼痛感受性の制御においてドーパミン系のD2受容体を調節できることを示しています。ブロモクリプチンと高麗人参には同様の効果があるため、相乗効果があるようです。
INTRODUCTION: The ginseng extract is an herb that has been used for many purposes such as analgesic effect. Dopamine D2 receptors are involved in the regulation of pain in humans. Therefore, the present investigation aims to study how pretreatment with aqueous-alcoholic extract of ginseng can affect dopamine D2 receptors' pain sensitivity. METHODS: We used 45 adult male rats weighing 250±20 for this study. Animals were maintained in a standard condition at a temperature of 21°C-24°C. The experimental groups were as follows: 1. Sham 1 (intraperitoneal [IP] injection of normal saline); 2. Sham 2 (intracerebroventricular [ICV] injection of artificial cerebrospinal fluid [ACSF]); 3. Experimental 1 (IP injection of ginseng extract); 4 and 5. Experimental groups 2 and 3 (IP injection of ginseng extract + bromocriptine 10 and 30 μg/rat by ICV injection); 6 and 7) experimental groups 4 and 5 (IP injection of ginseng extract + chlorpromazine 20 and 40 μg/rat by ICV injection). Ginseng extract 100 mg/kg/d was used for 7 days. Pain sensitivity test was done in all groups with the formalin test. Lateral ventricles of the rats were cannulated unilaterally by the stereotaxic procedure. RESULTS: Our data showed that ginseng (100 mg/kg/d) significantly (P<0.05) decreased pain sensitivity compared to the sham 1 group. Bromocriptine in two doses significantly decreased pain sensitivity compared to the sham 2 group. Chlorpromazine in high doses significantly increased pain sensitivity compared to the sham 2 group. CONCLUSION: The present results indicate that ginseng can modulate the D2 receptor of the dopamine system in the control of pain sensitivity in the formalin test. Because bromocriptine and ginseng have similar effects, it seems that they had synergistic effects.
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