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Nutrients2021Feb28Vol.13issue(3)

ココナッツオイルの補給は、血圧の変動性と酸化ストレスに影響を与えません:ステージ1の高血圧患者におけるプラセボ対照臨床研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

高血圧の臨床管理を改善するための代替案を調査して、ココナッツオイル(EVCO)による食品補給のみを単独で、または有酸素運動トレーニングと組み合わせて、1期の高血圧患者に降圧効果(一次転帰)を発揮する可能性があるという仮説をテストしました。両方の性別の45人の高血圧ボランティアがプラセボ対照臨床試験に参加しました。ボランティアは、24時間の外来血圧モニタリング、血圧変動の分析(BPV)、血清マロンジアルデヒド(MDA)の測定、および栄養評価に提出されました。結果は、EVCOの消費が悪影響を及ぼさなかったことを示しています。補給はプラセボと比較してカロリー摂取量を増加させませんでしたが、飽和脂肪、特にラウリン酸を除き、食事成分はグループ間で類似していました。血圧の分析は、EVCO単独または身体訓練と組み合わせたAVCOの降圧効果の欠如を示していました。さらに、補足された高血圧患者では、血圧の変動性と酸化ストレスに対する影響は観察されませんでした。したがって、前臨床研究で観察された結果にもかかわらず、現在の臨床研究は、ヒトの高血圧の管理におけるアジュバントとしてのココナッツオイルの使用を支持する証拠を提供しませんでした。

高血圧の臨床管理を改善するための代替案を調査して、ココナッツオイル(EVCO)による食品補給のみを単独で、または有酸素運動トレーニングと組み合わせて、1期の高血圧患者に降圧効果(一次転帰)を発揮する可能性があるという仮説をテストしました。両方の性別の45人の高血圧ボランティアがプラセボ対照臨床試験に参加しました。ボランティアは、24時間の外来血圧モニタリング、血圧変動の分析(BPV)、血清マロンジアルデヒド(MDA)の測定、および栄養評価に提出されました。結果は、EVCOの消費が悪影響を及ぼさなかったことを示しています。補給はプラセボと比較してカロリー摂取量を増加させませんでしたが、飽和脂肪、特にラウリン酸を除き、食事成分はグループ間で類似していました。血圧の分析は、EVCO単独または身体訓練と組み合わせたAVCOの降圧効果の欠如を示していました。さらに、補足された高血圧患者では、血圧の変動性と酸化ストレスに対する影響は観察されませんでした。したがって、前臨床研究で観察された結果にもかかわらず、現在の臨床研究は、ヒトの高血圧の管理におけるアジュバントとしてのココナッツオイルの使用を支持する証拠を提供しませんでした。

Exploring an alternative to improve the clinical management of hypertension, we tested the hypothesis that food supplementation with coconut oil (EVCO), alone or combined with aerobic exercise training, could exert an antihypertensive effect (primary outcome) in patients with stage 1 hypertension. Forty-five hypertensive volunteers of both genders participated in a placebo-controlled clinical trial. The volunteers were submitted to 24-hour ambulatory blood pressure monitoring, analysis of blood pressure variability (BPV), measurement of serum malondialdehyde (MDA) and nutritional assessment. Results indicate that EVCO consumption had no adverse effects. The supplementation did not increase the caloric intake compared with placebo, and the dietary constituents were similar between groups, except for the saturated fats, especially lauric acid. The analysis of blood pressure indicated absence of antihypertensive effect of EVCO alone or combined with physical training. Furthermore, no effects on blood pressure variability and oxidative stress were observed in the supplemented hypertensive patients. Thus, despite the results observed in pre-clinical studies, the current clinical study did not provide evidence to support the use of coconut oil as an adjuvant in the management of hypertension in humans.

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