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Animal bioscience2021Dec01Vol.34issue(12)

成長した豚に与えられたβ-マンナナーゼとコプラの食事を含む食事のアミノ酸消化率

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:この研究の目的は、β-マンナナーゼの補給を伴うコプラ食事(cm)のレベルの増加を含む栽培豚におけるアミノ酸(AA)の標準化された回腸消化率(SID)を推定することでした。 方法:遠位回腸にT-カヌラを外科的に適合した20のバロ(初期体重:34.43±0.11 kg)は、代謝木枠に個別に収容されていました。ブタは、治療ごとに4回の複製で、完全に無作為化された設計で5つの食事治療に割り当てられました。食事治療は、i)NC、ネガティブコントロール、コーンソイビーン食事(SBM)ベースの食事、II)PC、陽性対照、基底食 + 0.10%β-マンナナーゼ補給(800 IU/kg)、III)CM6、PC6%cm補給を伴う食事、iv)CM12、12%cm補給のPCダイエット、およびV)CM18、18%cm補給のPCダイエット。窒素を含まない食事を使用して、SID計算のためにAAの基底内因性損失を推定しました。すべての実験食には、消化不能なマーカーとして0.5%酸化物が含まれていました。各期間は、4-Dダイエット適応期間と3D回腸ダイジェスタ収集期間で構成されていました。 結果:PC治療がNC治療よりもグリシンのAIDとSIDが低いことを除いて、NCおよびPC治療の間のすべてのAAの見かけの回腸消化率(AID)とSIDに違いはありませんでした(P <0.05)。リジンのAIDとSID(P <0.05)およびアスパラギン酸(P = 0.06;傾向)の線形減少があり、β-マンナナーゼとの食事でCMのレベルが増加しました。 結論:β-マンナナーゼ補給は、コーンSBMベースの食事を与えられた豚のAA消化率に影響を与えませんでしたが、CMのレベルの増加は、リジンとアスパラギン酸のSIDを減少させました。

目的:この研究の目的は、β-マンナナーゼの補給を伴うコプラ食事(cm)のレベルの増加を含む栽培豚におけるアミノ酸(AA)の標準化された回腸消化率(SID)を推定することでした。 方法:遠位回腸にT-カヌラを外科的に適合した20のバロ(初期体重:34.43±0.11 kg)は、代謝木枠に個別に収容されていました。ブタは、治療ごとに4回の複製で、完全に無作為化された設計で5つの食事治療に割り当てられました。食事治療は、i)NC、ネガティブコントロール、コーンソイビーン食事(SBM)ベースの食事、II)PC、陽性対照、基底食 + 0.10%β-マンナナーゼ補給(800 IU/kg)、III)CM6、PC6%cm補給を伴う食事、iv)CM12、12%cm補給のPCダイエット、およびV)CM18、18%cm補給のPCダイエット。窒素を含まない食事を使用して、SID計算のためにAAの基底内因性損失を推定しました。すべての実験食には、消化不能なマーカーとして0.5%酸化物が含まれていました。各期間は、4-Dダイエット適応期間と3D回腸ダイジェスタ収集期間で構成されていました。 結果:PC治療がNC治療よりもグリシンのAIDとSIDが低いことを除いて、NCおよびPC治療の間のすべてのAAの見かけの回腸消化率(AID)とSIDに違いはありませんでした(P <0.05)。リジンのAIDとSID(P <0.05)およびアスパラギン酸(P = 0.06;傾向)の線形減少があり、β-マンナナーゼとの食事でCMのレベルが増加しました。 結論:β-マンナナーゼ補給は、コーンSBMベースの食事を与えられた豚のAA消化率に影響を与えませんでしたが、CMのレベルの増加は、リジンとアスパラギン酸のSIDを減少させました。

OBJECTIVE: The objective of this study was to estimate standardized ileal digestibility (SID) of amino acids (AA) in growing pigs fed diets containing increasing levels of copra meal (CM) with β-mannanase supplementation. METHODS: Twenty barrows (initial body weight: 34.43±0.11 kg) surgically fitted with T-cannulas at the distal ileum were individually housed in metabolism crates. Pigs were allotted to 5 dietary treatments in a completely randomized design with 4 replicates per treatment. The dietary treatments were: i) NC, negative control, corn-soybean meal (SBM) based diet, ii) PC, positive control, basal diet + 0.10% β-mannanase supplementation (800 IU/kg), iii) CM6, PC diet with 6% CM supplementation, iv) CM12, PC diet with 12% CM supplementation, and v) CM18, PC diet with 18% CM supplementation. A nitrogen-free diet was used to estimate basal endogenous losses of AA for SID calculation. All experimental diets contained 0.5% chromic oxide as an indigestible marker. Each period consisted of a 4-d diet adaptation period and a 3-d ileal digesta collection period. RESULTS: There were no differences in apparent ileal digestibility (AID) and SID of all AA between the NC and PC treatments except that the PC treatment had lower AID and SID of glycine than the NC treatment (p<0.05). There were linear decreases in AID and SID of lysine (p<0.05) and aspartic acid (p = 0.06; tendency) with increasing levels of CM in the diets with β-mannanase. CONCLUSION: The β-mannanase supplementation had no effect on AA digestibility in pigs fed the corn-SBM based diet but increasing levels of CM reduced SID of lysine and aspartic acid.

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