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Carbohydrate polymers2021Jun15Vol.262issue()

β-シクロデキストリン誘導体と塩基性アミノ酸で形成された包含錯体の比較化学検査

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、β-シクロデキストリン(βCD)、2-ヒドロキシプロピル-β-シクロデキストリン(2-HPβCD)、およびモノ-6-トシル-β-シクロデキストリン(TS-βCD)エクスピオン剤など、L-アルギニンなどのモノ-6-トシル-β-シクロデキストリン(TS-βCD)エクスピオンとの間の宿主ゲスト包含複合体を調査しました。(l-lys)。包含複合体の形成が検出され、異なるpH、密度、および粘度で比較研究が行われました。等量のアミノ酸を含む物理的な混合物を使用して、錯体を固体形態で調製しました。見かけのモル体積、見かけのモル体積を制限するなどの実験パラメーターは、無限希釈時の密度を測定することにより分析されました。動的粘度、運動学的粘度、相対粘度、固有の粘度、空間粘度、活性化エネルギーなどの他の量は、βCDおよび異なる温度のさまざまな質量分率でのアミノ酸/βCD複合体について決定されました。最後に、動的粘度と温度の間に中程度の(r2> 0.5)および強い(r2> 0.7)線形関係(p値<0.0001)を発見しました。温度評価は、波状酸-βCD(その誘導体)錯体の動的粘度の減少を促進します。この研究の結果は、制御された薬物送達ベクターの開発に利用できる分析された複合体の重要な特性を強調しています。

この研究では、β-シクロデキストリン(βCD)、2-ヒドロキシプロピル-β-シクロデキストリン(2-HPβCD)、およびモノ-6-トシル-β-シクロデキストリン(TS-βCD)エクスピオン剤など、L-アルギニンなどのモノ-6-トシル-β-シクロデキストリン(TS-βCD)エクスピオンとの間の宿主ゲスト包含複合体を調査しました。(l-lys)。包含複合体の形成が検出され、異なるpH、密度、および粘度で比較研究が行われました。等量のアミノ酸を含む物理的な混合物を使用して、錯体を固体形態で調製しました。見かけのモル体積、見かけのモル体積を制限するなどの実験パラメーターは、無限希釈時の密度を測定することにより分析されました。動的粘度、運動学的粘度、相対粘度、固有の粘度、空間粘度、活性化エネルギーなどの他の量は、βCDおよび異なる温度のさまざまな質量分率でのアミノ酸/βCD複合体について決定されました。最後に、動的粘度と温度の間に中程度の(r2> 0.5)および強い(r2> 0.7)線形関係(p値<0.0001)を発見しました。温度評価は、波状酸-βCD(その誘導体)錯体の動的粘度の減少を促進します。この研究の結果は、制御された薬物送達ベクターの開発に利用できる分析された複合体の重要な特性を強調しています。

In this study, we have investigated the host-guest inclusion complexes between β-cyclodextrin (βCD), 2-hydroxypropyl-β-cyclodextrin (2-HPβCD), and mono-6-tosyl-β-cyclodextrin (TS-βCD) excipients and two amino acids, such as L-arginine (L-Arg) and L-lysine (L-Lys). The formation of inclusion complexes was detected, and a comparative study was conducted at different pH, density, and viscosity. A physical mixture, comprising equal amount of amino acids was used to prepare the complex in a solid-state form. The experimental parameters, such as apparent molar volume, limiting apparent molar volume, partial molar volume were analyzed by measuring density at infinite dilution. The other quantities, such as dynamic viscosity, kinematic viscosity, relative viscosity, intrinsic viscosity, spatial viscosity, activation energy were determined for amino acid/βCD complexes at various mass fractions of βCDs and different temperatures. Finally, we found moderate (R2 > 0.5) and strong (R2 > 0.7) linear relationships (p-value < 0.0001) between the dynamic viscosity and the temperature: the temperature evaluation promotes the decrease in dynamic viscosity for amnio acid-βCD (its derivatives) complexes. The results of this study emphasize important properties of analyzed complexes that can be utilized in the development of controlled drug delivery vectors.

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