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Nutrients2021Apr15Vol.13issue(4)

グルテン食品を含む高脂肪食品とFODMAPSは、主に韓国の成人の過敏性腸症候群の症状に寄与します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

食事制御は、過敏性腸症候群(IBS)の治療において重要な役割を果たします。しかし、韓国人の食事摂取とIBSの症状との関係を調べた研究はほとんどありません。現在の横断的研究は、20〜40歳のIBSで20〜40歳の韓国人成人の食物消費と栄養摂取量の食事を調べることを目的としています。収集されたデータは、コミュニティベースのWeb調査を使用して857人の被験者によって完了しました。アンケートでは、ローマIII、半定量的食物頻度アンケート(SQ-FFQ)、および症状を引き起こす食品に基づく機能的腸障害を対象としました。合計で、857人の被験者のうち186人(21.7%)がIBSと診断されました。非IBSグループの脂肪摂取量は76.9±47.9 g/日でしたが、IBSグループの脂肪摂取量は86.6±55.1 g/日でした(P = 0.014)。非IBSグループは、総発酵性オリゴ糖、二糖、単糖、およびポリオール(FODMAP)摂取量が12.6±9.7 g/日でしたが、IBSグループの総FODMAP摂取量は13.9±9.9 g/日でした(p = 0.030)。IBSグループの症状の発症に貢献した食品は、インスタントヌードル(70.8%)、野菜とシーフード(68.7%)の中国の麺(67.2%)、黒豆ソース麺(66.3%)でした。IBS患者の食事摂取量は、非IBS被験者の摂取量とは異なります。西洋化された食事によるグルテン含有または高脂肪食品の摂取量の増加は、20秒から40秒で韓国の成人の高飼料や乳製品よりも多くのIBS症状を引き起こしました。

食事制御は、過敏性腸症候群(IBS)の治療において重要な役割を果たします。しかし、韓国人の食事摂取とIBSの症状との関係を調べた研究はほとんどありません。現在の横断的研究は、20〜40歳のIBSで20〜40歳の韓国人成人の食物消費と栄養摂取量の食事を調べることを目的としています。収集されたデータは、コミュニティベースのWeb調査を使用して857人の被験者によって完了しました。アンケートでは、ローマIII、半定量的食物頻度アンケート(SQ-FFQ)、および症状を引き起こす食品に基づく機能的腸障害を対象としました。合計で、857人の被験者のうち186人(21.7%)がIBSと診断されました。非IBSグループの脂肪摂取量は76.9±47.9 g/日でしたが、IBSグループの脂肪摂取量は86.6±55.1 g/日でした(P = 0.014)。非IBSグループは、総発酵性オリゴ糖、二糖、単糖、およびポリオール(FODMAP)摂取量が12.6±9.7 g/日でしたが、IBSグループの総FODMAP摂取量は13.9±9.9 g/日でした(p = 0.030)。IBSグループの症状の発症に貢献した食品は、インスタントヌードル(70.8%)、野菜とシーフード(68.7%)の中国の麺(67.2%)、黒豆ソース麺(66.3%)でした。IBS患者の食事摂取量は、非IBS被験者の摂取量とは異なります。西洋化された食事によるグルテン含有または高脂肪食品の摂取量の増加は、20秒から40秒で韓国の成人の高飼料や乳製品よりも多くのIBS症状を引き起こしました。

Dietary control plays an important role in the treatment of irritable bowel syndrome (IBS). However, few studies have examined the relationship between dietary intake and symptoms of IBS in Koreans. The current cross-sectional study aimed to examine the diet in food consumption and nutrient intake in Korean adults aged 20 to 40 with IBS. The data collected were completed by 857 subjects using a community-based web survey. The questionnaire covered functional bowel disorders based on Rome III, the semi-quantitative Food Frequency Questionnaire (SQ-FFQ), and the food items causing symptoms. In total, 186 of 857 subjects (21.7%) were diagnosed with IBS. The non-IBS group had a fat intake of 76.9 ± 47.9 g/day, while the IBS group had a fat intake of 86.6 ± 55.1 g/day (p = 0.014). The non-IBS group had a total fermentable oligosaccharide, disaccharide, monosaccharide, and polyol (FODMAP) intake of 12.6 ± 9.7 g/day, whereas the IBS group had a total FODMAP intake of 13.9 ± 9.9 g/day (p = 0.030). Foods that contributed to the onset of symptoms in the IBS group were instant noodles (70.8%), Chinese noodles with vegetables and seafood (68.7%), pizza (67.2%), and black bean sauce noodles (66.3%) which are mostly classified as high fat and high gluten foods. The dietary intake of IBS patients differs from that of non-IBS subjects. Increased intake of gluten-containing or high-fat foods due to the westernized diet caused more IBS symptoms than high FODMAPs and dairy products in Korean adults in their 20 s to 40 s.

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