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Food research international (Ottawa, Ont.)2021Jun01Vol.144issue()

個々のバクテロイデスが支配したエンテロタイプ菌菌によるプロピオニル化高アミローストウモロコシ澱粉のin vitro結腸発酵プロファイルと微生物反応

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

「エンテロタイプ」の概念は、個々の人間間の腸内微生物叢を区別するために提案されており、異なる支配的な細菌は、異なる発酵特性と微生物の変化を伴う繊維基質を利用しています。この研究では、プロピオニル化された高アミローストウモロコシ澱粉を作成し、個々のバクテロイドが支配するエンテロタイプの接種によってin vitro糞便発酵特性と微生物反応の両方を調査しました。ハムのプロピオニル基の置換は、ガス生産プロファイルを有意に変化させず、発酵中のガス生産はプロピオニル化とは無関係であることを示唆しています。放出されたプロピオン酸塩の最終濃度は、プロピオニル化度の関数として有意に増加しました(10.26-12.60 mm)。属レベルでは、バクテロイデスは明らかに0.1-0.24の範囲の最終的な存在量を持つすべてのドナーに対して促進され、プロピオニル化された高アミローストウモロコシ澱粉が未修飾澱粉と比較して微生物叢の構造と存在量が変化したことを示しています。その上、非メトリック寸法スコアリング(NMDS)プロットは、これらの変化が初期微生物叢の組成に関連していることを示しました。結果は、少なくともバクテロイデスが支配的なエンテロタイプ内で、個別化された食品と関連する治療法の設計に有用な情報を提供する可能性があります。

「エンテロタイプ」の概念は、個々の人間間の腸内微生物叢を区別するために提案されており、異なる支配的な細菌は、異なる発酵特性と微生物の変化を伴う繊維基質を利用しています。この研究では、プロピオニル化された高アミローストウモロコシ澱粉を作成し、個々のバクテロイドが支配するエンテロタイプの接種によってin vitro糞便発酵特性と微生物反応の両方を調査しました。ハムのプロピオニル基の置換は、ガス生産プロファイルを有意に変化させず、発酵中のガス生産はプロピオニル化とは無関係であることを示唆しています。放出されたプロピオン酸塩の最終濃度は、プロピオニル化度の関数として有意に増加しました(10.26-12.60 mm)。属レベルでは、バクテロイデスは明らかに0.1-0.24の範囲の最終的な存在量を持つすべてのドナーに対して促進され、プロピオニル化された高アミローストウモロコシ澱粉が未修飾澱粉と比較して微生物叢の構造と存在量が変化したことを示しています。その上、非メトリック寸法スコアリング(NMDS)プロットは、これらの変化が初期微生物叢の組成に関連していることを示しました。結果は、少なくともバクテロイデスが支配的なエンテロタイプ内で、個別化された食品と関連する治療法の設計に有用な情報を提供する可能性があります。

The concept of "enterotype" has been proposed to differentiate the gut microbiota between individual humans, and different dominant bacteria utilize fiber substrates with different fermentation properties and microbial changes. In this study, we made propionylated high-amylose maize starch and investigated both in vitro fecal fermentation properties and microbial responses by individual Bacteroides-dominated enterotype inocula. Propionyl group substitution of HAMS did not significantly change gas production profiles, suggesting that the gas production during fermentation is independent of propionylation. The final concentration of released propionate significantly increased (10.26-12.60 mM) as a function of propionylation degree, suggesting that the introduced propionyl groups can increase the concentration of short-chain fatty acids (SCFA) during colonic fermentation. At the genus level, Bacteroides was obviously promoted for all donors with the final abundance in the range of 0.1-0.24, indicating that propionylated high-amylose maize starch changed the structure and abundance of microbiota compared to unmodified starch. Besides, the non-metric dimensional scoring (NMDS) plots showed that those changes were related to the initial microbiota composition. The results may offer useful information for the design of personalized food products and relevant therapies at least within Bacteroides-dominated enterotype.

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