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The New Zealand medical journal2021Jun04Vol.134issue(1536)

ニュージーランドに輸入された魚におけるシガテラ中毒とシガトキシンの確認

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PMID:34140716DOI:
文献タイプ:
  • Case Reports
  • Journal Article
概要
Abstract

シガテラ中毒は、太平洋諸島から輸入された汚染されたサンゴ礁の魚の消費を通じて、ニュージーランドで病気を引き起こしました。2020年5月、5人が病気になり、1人は川川川(カモフラージャハタ、エピネフェロスポリフェカディオン)の消費に続いて入院しました。魚はニュージーランドで購入されましたが、フィジーから輸入されました。食事の残骸は、シガテラ中毒の原因性化合物であるシガトキシンについて分析し、3つの主要な毒性魚代謝物の存在を示しました。同じ出荷からテストされた他の魚には、検出可能なレベルのシガトキシンが含まれておらず、毒性がない可能性が高いことを示しています。

シガテラ中毒は、太平洋諸島から輸入された汚染されたサンゴ礁の魚の消費を通じて、ニュージーランドで病気を引き起こしました。2020年5月、5人が病気になり、1人は川川川(カモフラージャハタ、エピネフェロスポリフェカディオン)の消費に続いて入院しました。魚はニュージーランドで購入されましたが、フィジーから輸入されました。食事の残骸は、シガテラ中毒の原因性化合物であるシガトキシンについて分析し、3つの主要な毒性魚代謝物の存在を示しました。同じ出荷からテストされた他の魚には、検出可能なレベルのシガトキシンが含まれておらず、毒性がない可能性が高いことを示しています。

Ciguatera poisoning has caused illnesses in New Zealand through the consumption of contaminated reef fish imported from Pacific Islands. In May 2020 five people became ill and one was hospitalised following the consumption of Fiji Kawakawa (camouflage grouper; Epinephelus polyphekadion). The fish was purchased in New Zealand but imported from Fiji. The meal remnants were analysed for ciguatoxins, the causative compounds of ciguatera poisoning, and showed the presence of the three main toxic fish metabolites. Other fish tested from the same shipment did not contain detectable levels of ciguatoxins, indicating they were likely not toxic.

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