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Enzyme and microbial technology2021Sep01Vol.149issue()

ヒト消化プロセスに関連する酵素生産乳酸菌に関するレビュー:代謝から適用まで

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

複雑な炭水化物、タンパク質、およびその他の食物成分には、消化管の内層によってより長い消化プロセスを吸収する必要があります。胃腸管の酵素に加えて、広範囲の細菌と真菌を含む腸内微生物叢は、消化酵素の産生に補完的な作用を持っています。この「隠された兵士」のこの宇宙の中で、ラクトバシリは、ラクターゼ、プロテアーゼ、ペプチダーゼ、フルクターナーゼ、アミラーゼ、胆汁酸加水酵素、フィターゼ、エステラーゼを生産する能力のために広く研究されています。生きている乳酸菌細胞の投与は、栄養消化率を高めることが示されています。しかし、これらの微生物由来の酵素が人体でどのように作用するかはまだほとんど知られていません。酵素分泌は、温度、pH、および人体の細菌細胞が直面する他の極端な状態の変動の影響を受ける可能性があります。それに加えて、乳酸菌投与自体は、酵素分泌を妨げる唯一の要因であるとは考えられません。ヒトの食事(微生物基質)は代謝の決定因子です。このレビューは、消化プロセスに関連する機能的酵素を放出する乳酸菌の可能性と、この複雑な代謝をどのように調査して人間の食事に寄与する可能性を強調しています。乳酸菌の酵素活性は、ひずみ依存的な方法で発揮されます。つまり、同じ乳酸菌種内では、異なる酵素含有量があり、多種多様な酵素活性につながります。したがって、現在の方法を報告して、最も有望な乳酸菌株を生物活性酵素の源として選択します。最後に、科学分野から産業用途への知識の移転の芸術状態を提供するために、特許の景観と商業製品が説明されています。

複雑な炭水化物、タンパク質、およびその他の食物成分には、消化管の内層によってより長い消化プロセスを吸収する必要があります。胃腸管の酵素に加えて、広範囲の細菌と真菌を含む腸内微生物叢は、消化酵素の産生に補完的な作用を持っています。この「隠された兵士」のこの宇宙の中で、ラクトバシリは、ラクターゼ、プロテアーゼ、ペプチダーゼ、フルクターナーゼ、アミラーゼ、胆汁酸加水酵素、フィターゼ、エステラーゼを生産する能力のために広く研究されています。生きている乳酸菌細胞の投与は、栄養消化率を高めることが示されています。しかし、これらの微生物由来の酵素が人体でどのように作用するかはまだほとんど知られていません。酵素分泌は、温度、pH、および人体の細菌細胞が直面する他の極端な状態の変動の影響を受ける可能性があります。それに加えて、乳酸菌投与自体は、酵素分泌を妨げる唯一の要因であるとは考えられません。ヒトの食事(微生物基質)は代謝の決定因子です。このレビューは、消化プロセスに関連する機能的酵素を放出する乳酸菌の可能性と、この複雑な代謝をどのように調査して人間の食事に寄与する可能性を強調しています。乳酸菌の酵素活性は、ひずみ依存的な方法で発揮されます。つまり、同じ乳酸菌種内では、異なる酵素含有量があり、多種多様な酵素活性につながります。したがって、現在の方法を報告して、最も有望な乳酸菌株を生物活性酵素の源として選択します。最後に、科学分野から産業用途への知識の移転の芸術状態を提供するために、特許の景観と商業製品が説明されています。

Complex carbohydrates, proteins, and other food components require a longer digestion process to be absorbed by the lining of the alimentary canal. In addition to the enzymes of the gastrointestinal tract, gut microbiota, comprising a large range of bacteria and fungi, has complementary action on the production of digestive enzymes. Within this universe of "hidden soldiers", lactobacilli are extensively studied because of their ability to produce lactase, proteases, peptidases, fructanases, amylases, bile salt hydrolases, phytases, and esterases. The administration of living lactobacilli cells has been shown to increase nutrient digestibility. However, it is still little known how these microbial-derived enzymes act in the human body. Enzyme secretion may be affected by variations in temperature, pH, and other extreme conditions faced by the bacterial cells in the human body. Besides, lactobacilli administration cannot itself be considered the only factor interfering with enzyme secretion, human diet (microbial substrate) being determinant in their metabolism. This review highlights the potential of lactobacilli to release functional enzymes associated with the digestive process and how this complex metabolism can be explored to contribute to the human diet. Enzymatic activity of lactobacilli is exerted in a strain-dependent manner, i.e., within the same lactobacilli species, there are different enzyme contents, leading to a large variety of enzymatic activities. Thus, we report current methods to select the most promising lactobacilli strains as sources of bioactive enzymes. Finally, a patent landscape and commercial products are described to provide the state of art of the transfer of knowledge from the scientific sphere to the industrial application.

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