著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
背景と目的:鉄欠乏性貧血は、発展途上国と先進国の両方に影響を与える公衆衛生上の問題であり、健康と社会的および経済発展に壊滅的な結果をもたらします。ただし、サウジアラビアのコミュニティ認識に関するデータは希少です。したがって、この研究は、紅茶の消費と鉄欠乏性貧血の関係に関するコミュニティの認識を評価するために実施されました。 材料と方法:横断的記述研究が行われ、Al-Ahsa地域の231人の参加者が自発的に参加することに同意しました。この研究機器は、参加者に関する社会人口統計データを収集し、意識関連の質問をしました。 結果:参加者の大多数はまともな認識レベルを持っていたが、研究参加者のいずれも鉄が豊富な食品を完全に認識していなかった。統計的に有意な差は、年齢、教育レベル、タイプ、1日あたり消費される紅茶のカップ数、および紅茶消費量と鉄欠乏性貧血の関係についての認識の間に見られました。 結論と推奨事項:参加者の大半が中程度の認識、教育、意識向上戦略を持っているという発見に基づいて、栄養習慣を改善し、鉄の生物学的利用能を妨げる食品や飲み物の消費の控えを促進するために計画され、提供されるべきです。
背景と目的:鉄欠乏性貧血は、発展途上国と先進国の両方に影響を与える公衆衛生上の問題であり、健康と社会的および経済発展に壊滅的な結果をもたらします。ただし、サウジアラビアのコミュニティ認識に関するデータは希少です。したがって、この研究は、紅茶の消費と鉄欠乏性貧血の関係に関するコミュニティの認識を評価するために実施されました。 材料と方法:横断的記述研究が行われ、Al-Ahsa地域の231人の参加者が自発的に参加することに同意しました。この研究機器は、参加者に関する社会人口統計データを収集し、意識関連の質問をしました。 結果:参加者の大多数はまともな認識レベルを持っていたが、研究参加者のいずれも鉄が豊富な食品を完全に認識していなかった。統計的に有意な差は、年齢、教育レベル、タイプ、1日あたり消費される紅茶のカップ数、および紅茶消費量と鉄欠乏性貧血の関係についての認識の間に見られました。 結論と推奨事項:参加者の大半が中程度の認識、教育、意識向上戦略を持っているという発見に基づいて、栄養習慣を改善し、鉄の生物学的利用能を妨げる食品や飲み物の消費の控えを促進するために計画され、提供されるべきです。
BACKGROUND & AIMS: Iron deficiency anemia is a public health problem affecting both developing and developed countries, with devastating consequences on health as well as social and economic development. However, there are scarce data regarding community awareness in Saudi Arabia; therefore, this study was conducted to assess the awareness of the community about the relationship between black tea consumption and iron deficiency anemia. MATERIALS AND METHODS: A cross-sectional descriptive study was conducted, with 231 participants from Al-Ahsa region agreeing to participate voluntarily. The study instrument gathered sociodemographic data on the participants and asked them awareness-related questions. RESULTS: None of the study participants was completely aware of iron-rich foods, although the majority of the participants had a decent awareness level. Statistically significant differences were found between age, educational level, and type, the number of cups of black tea consumed per day, and awareness of the relationship between black tea consumption and iron deficiency anemia. CONCLUSIONS AND RECOMMENDATIONS: Based on the finding that the majority of the participants had moderate awareness, education and awareness-raising strategies should be planned and offered to improve nutritional habits and to encourage refraining from the consumption of food and drinks that hinder iron bioavailability.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。