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メラトニンの潜在的な健康上の利点が提案されています。メラトニンはさまざまな食品に存在しますが、食事のメラトニン摂取の健康への影響についてはほとんど知られていません。習慣的な食事のメラトニン摂取量を推定し、日本における人口ベースのコホート研究における総および原因特異的死亡率との関連を調べました。研究対象には、1992年に自己管理型アンケートに回答した35歳以上の13,355人の男性と15,724人の女性が含まれていました。アンケート上のさまざまな食品のメラトニン含有量を測定して、メラトニン摂取量を推定しました。16年間の追跡(1992-2008)の間に死亡率が確認されました。総および原因特異的死亡率のハザード比(HR)および95%信頼区間(CI)は、メラトニン四分位数に従って計算されました。フォローアップ中に合計5,339人の死亡が発生しました。メラトニン摂取量は、共変量を制御した後の総死亡率、心血管死亡率、および非癌の非癌性死亡率の減少と有意に関連していました。メラトニン摂取量と最低の最高四分位のHRは、0.90(95%CI:0.82、0.98;傾向= 0.05)、0.85(95%CI:0.72、0.99;トレンド= 0.10)、0.77(95(95)%CI:0.67、0.90; Trend = 0.003の場合はそれぞれ)。データは、死亡率に関する食事のメラトニンの潜在的な利点を示唆しています。
メラトニンの潜在的な健康上の利点が提案されています。メラトニンはさまざまな食品に存在しますが、食事のメラトニン摂取の健康への影響についてはほとんど知られていません。習慣的な食事のメラトニン摂取量を推定し、日本における人口ベースのコホート研究における総および原因特異的死亡率との関連を調べました。研究対象には、1992年に自己管理型アンケートに回答した35歳以上の13,355人の男性と15,724人の女性が含まれていました。アンケート上のさまざまな食品のメラトニン含有量を測定して、メラトニン摂取量を推定しました。16年間の追跡(1992-2008)の間に死亡率が確認されました。総および原因特異的死亡率のハザード比(HR)および95%信頼区間(CI)は、メラトニン四分位数に従って計算されました。フォローアップ中に合計5,339人の死亡が発生しました。メラトニン摂取量は、共変量を制御した後の総死亡率、心血管死亡率、および非癌の非癌性死亡率の減少と有意に関連していました。メラトニン摂取量と最低の最高四分位のHRは、0.90(95%CI:0.82、0.98;傾向= 0.05)、0.85(95%CI:0.72、0.99;トレンド= 0.10)、0.77(95(95)%CI:0.67、0.90; Trend = 0.003の場合はそれぞれ)。データは、死亡率に関する食事のメラトニンの潜在的な利点を示唆しています。
Potential health benefits of melatonin have been suggested. Although melatonin is present in various foods, little is known about the health effects of dietary melatonin intake. We estimated habitual dietary melatonin intake and examined its association with total and cause-specific mortality in a population-based cohort study in Japan. Study subjects included 13,355 men and 15,724 women aged ≥35 years who responded to a self-administered questionnaire in 1992. Their diets were assessed via a food frequency questionnaire at baseline. The melatonin content in various foods on the questionnaire was measured to estimate melatonin intake. Mortality was ascertained during 16 years of follow-up (1992-2008). Hazard ratios (HRs) and 95% confidence intervals (CIs) for total and cause-specific mortality were calculated according to melatonin quartiles. A total of 5,339 deaths occurred during follow-up. Melatonin intake was significantly associated with decreased risks of total mortality, cardiovascular mortality, and noncancer, noncardiovascular mortality after controlling for covariates; HRs for the highest quartile of melatonin intake versus the lowest were 0.90 (95% CI: 0.82, 0.98; P for trend = 0.05), 0.85 (95% CI: 0.72, 0.99; P for trend = 0.10), and 0.77 (95% CI: 0.67, 0.90; P for trend = 0.003), respectively. The data suggest a potential benefit of dietary melatonin with regard to mortality rates.
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