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BMC cancer2021Sep01Vol.21issue(1)

食道がんのリスクとビタミンB12、ビタミンB6、葉酸、およびメチオニンの食事摂取量の関連:日本公衆衛生センターベース(JPHC)前向き研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

背景:ビタミンBとメチオニンは、DNA合成とメチル化に関与する1炭素代謝経路に不可欠な基質です。彼らは癌の発生に不可欠な役割を持っているかもしれません。私たちは、日本公衆衛生センターに本拠を置く前向き研究のデータを使用して、食道癌(EC)のリスクとビタミンB12、ビタミンB6、葉酸、およびメチオニンの食事摂取量の関連を評価することを目指しました。 方法:食物頻度のアンケートに回答し、1995年から1998年から2013年、2015年までフォローアップされた87,053人の日本人を含めました。ハザード比(HR)および95%信頼区間(CI)は、COX比例ハザード回帰によって計算されました。ビタミンBおよびメチオニンの食事摂取量。 結果:1,456,678人のフォローアップの後、427のEC症例が記録されました。ビタミンB12の食事摂取量の最高気質と最低の五分位での入射ECの多変数HR(95%CI)は1.75(1.13-2.71; P-Trend = 0.01)でした。アルコール消費に基づいた層別化分析により、ビタミンB12とメチオニンの食事摂取量が多いことが、決してドリンカーの間でECのリスクが増加することが示されました。HRS(95%CIS)は2.82(1.18-6.74; p-trend = 0.009; p-interction = 0.18)および3.45(1.32-9.06; p-trend = 0.003; p-interaction 0.02)でした。。一方、ビタミンB12とメチオニン摂取量の間には、飲酒者の間でECのリスクとの間に関連性はありませんでした。葉酸またはビタミンB6の食事摂取量とECのリスクとの間に関連性はありませんでした。 結論:ビタミンB12の食事摂取は、日本の人口のECのリスクと積極的に関連していた。

背景:ビタミンBとメチオニンは、DNA合成とメチル化に関与する1炭素代謝経路に不可欠な基質です。彼らは癌の発生に不可欠な役割を持っているかもしれません。私たちは、日本公衆衛生センターに本拠を置く前向き研究のデータを使用して、食道癌(EC)のリスクとビタミンB12、ビタミンB6、葉酸、およびメチオニンの食事摂取量の関連を評価することを目指しました。 方法:食物頻度のアンケートに回答し、1995年から1998年から2013年、2015年までフォローアップされた87,053人の日本人を含めました。ハザード比(HR)および95%信頼区間(CI)は、COX比例ハザード回帰によって計算されました。ビタミンBおよびメチオニンの食事摂取量。 結果:1,456,678人のフォローアップの後、427のEC症例が記録されました。ビタミンB12の食事摂取量の最高気質と最低の五分位での入射ECの多変数HR(95%CI)は1.75(1.13-2.71; P-Trend = 0.01)でした。アルコール消費に基づいた層別化分析により、ビタミンB12とメチオニンの食事摂取量が多いことが、決してドリンカーの間でECのリスクが増加することが示されました。HRS(95%CIS)は2.82(1.18-6.74; p-trend = 0.009; p-interction = 0.18)および3.45(1.32-9.06; p-trend = 0.003; p-interaction 0.02)でした。。一方、ビタミンB12とメチオニン摂取量の間には、飲酒者の間でECのリスクとの間に関連性はありませんでした。葉酸またはビタミンB6の食事摂取量とECのリスクとの間に関連性はありませんでした。 結論:ビタミンB12の食事摂取は、日本の人口のECのリスクと積極的に関連していた。

BACKGROUND: B vitamins and methionine are essential substrates in the one-carbon metabolism pathway involved in DNA synthesis and methylation. They may have essential roles in cancer development. We aimed to evaluate the associations of dietary intakes of vitamin B12, vitamin B6, folate, and methionine with the risk of esophageal cancer (EC) using data from the Japan Public Health Center-based Prospective Study. METHODS: We included 87,053 Japanese individuals who completed a food frequency questionnaire and were followed up from 1995-1998 to 2013 and 2015. Hazard ratios (HRs) and 95% confidence intervals (CIs) were calculated by Cox proportional-hazard regression across quintiles of dietary intakes of B vitamins and methionine. RESULTS: After 1,456,678 person-years of follow-up, 427 EC cases were documented. The multivariable HR (95% CI) of incident EC in the highest versus lowest quintile of dietary intake of vitamin B12 was 1.75 (1.13-2.71; p-trend=0.01). Stratification analysis based on alcohol consumption showed that higher dietary intakes of vitamin B12 and methionine were associated with an increased risk of EC among never-drinkers; HRs (95% CIs) were 2.82 (1.18-6.74; p-trend=0.009; p-interaction=0.18) and 3.45 (1.32-9.06; p-trend=0.003; p-interaction 0.02) for vitamin B12 and methionine, respectively. Meanwhile, there was no association between vitamin B12 and methionine intake with the risk of EC among drinkers. There were no associations between dietary intake of folate or vitamin B6 and the risk of EC. CONCLUSION: Dietary intake of vitamin B12 was positively associated with the risk of EC in the Japanese population.

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