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背景:以前、グリシンは、分岐鎖アミノ酸(BCAA)と比較して、栄養失調の特徴を持つ慢性血液透析患者の脂肪腫瘤を増加させることを示しました。この多施設無作為化二重盲検クロスオーバー研究は、これらのアミノ酸が腸の障壁と微生物叢に与える影響を評価します。 方法:血漿アルブミン<38 g/Lまたは体重減少> 5%の乾燥体重、および毎日の食事摂取量が30 kcal/kg <1 gおよび<1 gタンパク質/kgを持っている場合、血液透析患者が含まれていました。彼らは4ヶ月間グリシンまたはBCAA(1日2回7 g)を消費し、補足のクロスオーバーの前に1か月のウォッシュアウト期間を受けました。糞便微生物叢(16S RRNA遺伝子シーケンス)および免疫グロブリンA(IGA)、サイトカインの血清レベル、腸透過性のサロゲートマーカー、食欲メディエーター、および各補充の開始時と終了時にエンドカンナビノイドが得られました。補給は、年齢、性別、補給月(各期間で0および4)、および期間(期間1:最初の4か月、期間2:最後の4か月)に合わせて調整された複数の混合線形回帰モデルによって比較されました。微生物叢の比較は、主要な座標分析と順列多変量分析、シャノンダイバーシティインデックスの推定とマイクロビオーム分析の組成の分析、およびウィルコクソンテストを使用して実行されました。 結果:補充に準拠した27人の患者を分析しました。複数の混合線形回帰モデルは、インターロイキン-6(p = 0.002)、グルカゴン様ペプチド1(p = 0.028)、コレシストキニン(p = 0.021)、およびペプチドYY(p = 0.002)でのみ有意でしたが、他の場合は他のものではありませんでした。結果。重要なモデルは、補給の種類の影響を示していませんでした(すべてのモデルでP <0.05)。主要な座標分析と順列多変量分散分析(P = 0.0001)は、被験者による強力な微生物叢クラスタリングを示しましたが、アミノ酸の効果はありませんでした。細菌アルファの多様性とゼロラジウスの運用分類単位の豊かさは、補足が何であれ、安定したままでした。Lacticaseasibacillus paracasei(0.030; Q1-Q3 0.008-0.078対0.004; Q1-Q3 0.001-0.070)およびBifidobacterium Dentium(0.0247; Q1-Q3 0.002-0.191 vs. 0.003;補充。 結論:BCAAおよびグリシンの補給は、サイトカイン、食欲メディエーター、腸透過性、エンドカンナビノイド、または糞便IgAの血清レベルに影響を与えませんでした。全体的な糞便微生物叢の組成と微生物の多様性は、グリシンまたはBCAAの補給によって変化しませんでしたが、L。paracaseiおよびB. Dentiumの存在量を減少させました。
背景:以前、グリシンは、分岐鎖アミノ酸(BCAA)と比較して、栄養失調の特徴を持つ慢性血液透析患者の脂肪腫瘤を増加させることを示しました。この多施設無作為化二重盲検クロスオーバー研究は、これらのアミノ酸が腸の障壁と微生物叢に与える影響を評価します。 方法:血漿アルブミン<38 g/Lまたは体重減少> 5%の乾燥体重、および毎日の食事摂取量が30 kcal/kg <1 gおよび<1 gタンパク質/kgを持っている場合、血液透析患者が含まれていました。彼らは4ヶ月間グリシンまたはBCAA(1日2回7 g)を消費し、補足のクロスオーバーの前に1か月のウォッシュアウト期間を受けました。糞便微生物叢(16S RRNA遺伝子シーケンス)および免疫グロブリンA(IGA)、サイトカインの血清レベル、腸透過性のサロゲートマーカー、食欲メディエーター、および各補充の開始時と終了時にエンドカンナビノイドが得られました。補給は、年齢、性別、補給月(各期間で0および4)、および期間(期間1:最初の4か月、期間2:最後の4か月)に合わせて調整された複数の混合線形回帰モデルによって比較されました。微生物叢の比較は、主要な座標分析と順列多変量分析、シャノンダイバーシティインデックスの推定とマイクロビオーム分析の組成の分析、およびウィルコクソンテストを使用して実行されました。 結果:補充に準拠した27人の患者を分析しました。複数の混合線形回帰モデルは、インターロイキン-6(p = 0.002)、グルカゴン様ペプチド1(p = 0.028)、コレシストキニン(p = 0.021)、およびペプチドYY(p = 0.002)でのみ有意でしたが、他の場合は他のものではありませんでした。結果。重要なモデルは、補給の種類の影響を示していませんでした(すべてのモデルでP <0.05)。主要な座標分析と順列多変量分散分析(P = 0.0001)は、被験者による強力な微生物叢クラスタリングを示しましたが、アミノ酸の効果はありませんでした。細菌アルファの多様性とゼロラジウスの運用分類単位の豊かさは、補足が何であれ、安定したままでした。Lacticaseasibacillus paracasei(0.030; Q1-Q3 0.008-0.078対0.004; Q1-Q3 0.001-0.070)およびBifidobacterium Dentium(0.0247; Q1-Q3 0.002-0.191 vs. 0.003;補充。 結論:BCAAおよびグリシンの補給は、サイトカイン、食欲メディエーター、腸透過性、エンドカンナビノイド、または糞便IgAの血清レベルに影響を与えませんでした。全体的な糞便微生物叢の組成と微生物の多様性は、グリシンまたはBCAAの補給によって変化しませんでしたが、L。paracaseiおよびB. Dentiumの存在量を減少させました。
BACKGROUND: We have previously shown that glycine increases fat-free mass in chronic haemodialysis patients with features of malnutrition as compared with branched-chain amino acids (BCAAs). This multicentre randomized double-blind crossover study evaluates the impact of these amino acids on the gut barrier and microbiota. METHODS: Haemodialysis patients were included if they had plasma albumin <38 g/L or weight loss >5% of dry body weight, and daily dietary intakes <30 kcal/kg and <1 g protein/kg. They consumed glycine or BCAA (7 g twice daily) for 4 months and underwent a 1 month washout period, before crossover of supplementations. Faecal microbiota (16S rRNA gene sequencing) and immunoglobulin A (IgA), serum levels of cytokines, surrogate markers of intestinal permeability, appetite mediators, and endocannabinoids were obtained at the start and end of each supplementation. Supplementations were compared by multiple mixed linear regression models, adjusted for age, sex, month of supplementation (0 and 4 in each period), and period (Period 1: first 4 months; Period 2: last 4 months). Microbiota comparisons were performed using principal coordinate analysis and permutational multivariate analysis of variance, Shannon diversity index estimate and analysis of composition of microbiomes analysis, and Wilcoxon tests. RESULTS: We analysed 27 patients compliant to the supplementations. Multiple mixed linear regression models were significant only for interleukin-6 (P = 0.002), glucagon-like peptide 1 (P = 0.028), cholecystokinin (P = 0.021), and peptide YY (P = 0.002), but not for the other outcomes. The significant models did not show any impact of the type of supplementation (P < 0.05 in all models). Principal coordinate analysis and permutational multivariate analysis of variance (P = 0.0001) showed strong microbiota clustering by subject, but no effect of the amino acids. Bacterial alpha diversity and zero-radius operational taxonomic unit richness remained stable, whatever the supplementation. Lacticaseibacillus paracasei (0.030; Q1-Q3 0.008-0.078 vs. 0.004; Q1-Q3 0.001-0.070) and Bifidobacterium dentium (0.0247; Q1-Q3 0.002-0.191 vs. 0.003; Q1-Q3 0.001-0.086) significantly decreased with the BCAA supplementation. CONCLUSIONS: The BCAA and glycine supplementations had no impact on the serum levels of cytokines, appetite mediators, intestinal permeability, endocannabinoids, or faecal IgA. Overall faecal microbiota composition and microbial diversity did not change with the glycine or BCAA supplementation but decreased the abundance of L. paracasei and B. dentium.
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