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Asia Pacific journal of clinical nutrition2021Sep01Vol.30issue(3)

モナコリンkを含む低用量赤酵母イネは、軽度の脂質異常症を伴う日本語のLDLコレステロールと血圧を低下させます:多施設無作為化試験

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Multicenter Study
  • Randomized Controlled Trial
概要
Abstract

背景と目的:赤酵母ライスには、コレステロール合成の阻害剤であるモナコリンKと、神経伝達物質であるガンマアミノ酪酸が含まれています。以前の研究での赤酵母ライスとモナコリンKの毎日の投与量は比較的高かった。したがって、安全性の懸念がありました。軽度の脂質異常症患者の動脈硬化症に対する低い用量の赤酵母イネの影響を調べることを目指しました。 方法と研究デザイン:既知の心血管疾患と不十分な低密度リポタンパク質コレステロール(3.96±0.19 mmol/L)のみの食事療法によってのみ制御された18人の患者は、2 mgを含む低用量赤酵母イネ(200 mg/日)を投与するようにランダムに割り当てられました。モナコリンKまたはダイエット療法だけで8週間。主な結果は、低密度のリポタンパク質コレステロールの絶対的な変化でした。二次的な結果には、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧が含まれます。 結果:低密度リポタンパク質コレステロールは、食事療法群(中央値[四分位範囲]:コントロール-0.20 [-0.62、1.19] mmol/L vs.赤酵母ライス-0.96 [-1.05 [-0.20 [-0.62、1.19] mmol/lよりも大幅に減少しました。、-0.34] mmol/l、p = 0.030)。赤酵母ライス群はまた、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧の有意な減少を示しました。筋肉、肝臓、または腎機能に対する重度の治療関連の悪影響は観察されませんでした。 結論:赤酵母イネ群の患者は、認識された悪影響なしに、低密度リポタンパク質コレステロール、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧の有意な減少を示すことがわかりました。これは、毎日の投与量赤酵母米が脂質異常症患者の心血管リスクを減らすことができることを示唆しています。

背景と目的:赤酵母ライスには、コレステロール合成の阻害剤であるモナコリンKと、神経伝達物質であるガンマアミノ酪酸が含まれています。以前の研究での赤酵母ライスとモナコリンKの毎日の投与量は比較的高かった。したがって、安全性の懸念がありました。軽度の脂質異常症患者の動脈硬化症に対する低い用量の赤酵母イネの影響を調べることを目指しました。 方法と研究デザイン:既知の心血管疾患と不十分な低密度リポタンパク質コレステロール(3.96±0.19 mmol/L)のみの食事療法によってのみ制御された18人の患者は、2 mgを含む低用量赤酵母イネ(200 mg/日)を投与するようにランダムに割り当てられました。モナコリンKまたはダイエット療法だけで8週間。主な結果は、低密度のリポタンパク質コレステロールの絶対的な変化でした。二次的な結果には、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧が含まれます。 結果:低密度リポタンパク質コレステロールは、食事療法群(中央値[四分位範囲]:コントロール-0.20 [-0.62、1.19] mmol/L vs.赤酵母ライス-0.96 [-1.05 [-0.20 [-0.62、1.19] mmol/lよりも大幅に減少しました。、-0.34] mmol/l、p = 0.030)。赤酵母ライス群はまた、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧の有意な減少を示しました。筋肉、肝臓、または腎機能に対する重度の治療関連の悪影響は観察されませんでした。 結論:赤酵母イネ群の患者は、認識された悪影響なしに、低密度リポタンパク質コレステロール、総コレステロール、アポリポタンパク質B、および血圧の有意な減少を示すことがわかりました。これは、毎日の投与量赤酵母米が脂質異常症患者の心血管リスクを減らすことができることを示唆しています。

BACKGROUND AND OBJECTIVES: Red yeast rice contains monacolin K, an inhibitor of cholesterol synthesis, and gamma-aminobutyric acid, a neurotransmitter. The daily dose of red yeast rice and monacolin K in previous studies was relatively high; therefore, there were safety concerns. We aimed to examine the effects of low daily dose red yeast rice on arteriosclerosis in patients with mild dyslipidemia. METHODS AND STUDY DESIGN: Eighteen patients without known cardiovascular disease and unsatisfactory low-density lipoprotein cholesterol (3.96±0.19 mmol/L) controlled only by diet therapy were randomly allocated to receive low dose red yeast rice (200 mg/day) containing 2 mg monacolin K or diet therapy alone for 8 weeks. The primary outcome was the absolute change in low-density lipoprotein cholesterol. Secondary outcomes included total cholesterol, apolipoprotein B, and blood pressure. RESULTS: Low-density lipoprotein cholesterol decreased significantly in the red yeast rice group than in the diet therapy group (median [interquartile range]: control -0.20 [-0.62, 1.19] mmol/L vs. red yeast rice -0.96 [-1.05, -0.34] mmol/L, p=0.030). The red yeast rice group also exhibited significant decreases in total cholesterol, apolipoprotein B, and blood pressure. No severe treatment-related adverse effects on muscles, liver, or renal function were observed. CONCLUSIONS: We found that patients in the red yeast rice group exhibited significant reductions in lowdensity lipoprotein cholesterol, total cholesterol, apolipoprotein B, and blood pressure without any recognised adverse effect. This suggests that low daily dose red yeast rice could reduce cardiovascular risk in patients with dyslipidemia.

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