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Polymers2021Sep26Vol.13issue(19)

大腸菌O157の導電率免疫センサー:ポリアニリン/酸化亜鉛(PANI/ZNO)ナノコンポジットに基づくH7検出

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

最も一般的な食品媒介性病原体の1つである大腸菌O157:H7(大腸菌O157:H7)の検出のために、導電子検知により導電子測定免疫センサーが開発されました。センサーは、ポリアニリン/酸化亜鉛(PANI/ZNO)ナノコンポジットフィルムに基づいて、金電極上でスピンコーティングされています。次に、モノクローナル抗Eで修正されました。Coli O157:Biorecognition要素としてのH7抗体。製造されたナノ構造センサーは、最適な検出条件下で30分以内に病原体を定量化することができ、大腸菌O157:H7で101から104 CFU/mL、および4.8 CFU/mLの最小検出限界を示しました。0.1%ペプトン水。食品マトリックスで細菌を検出するためのセンサーの効率は、超高熱処理(UHT)スキムミルクでテストされました。大腸菌O157:H7は101〜104 CFU/mLの濃度で検出され、最小検出限界は13.9 CFU/mLでした。新しいセンサーはシンプルで、高速で、非常に敏感で、優れた特異性があり、迅速なサンプル処理の可能性がありました。さらに、細菌検出のためのこのユニークな手法は、非常に信頼性の高い結果を提供し、標的細菌を定量化できるため、食品セクターの食品の安全性と品質管理に適用できます。

最も一般的な食品媒介性病原体の1つである大腸菌O157:H7(大腸菌O157:H7)の検出のために、導電子検知により導電子測定免疫センサーが開発されました。センサーは、ポリアニリン/酸化亜鉛(PANI/ZNO)ナノコンポジットフィルムに基づいて、金電極上でスピンコーティングされています。次に、モノクローナル抗Eで修正されました。Coli O157:Biorecognition要素としてのH7抗体。製造されたナノ構造センサーは、最適な検出条件下で30分以内に病原体を定量化することができ、大腸菌O157:H7で101から104 CFU/mL、および4.8 CFU/mLの最小検出限界を示しました。0.1%ペプトン水。食品マトリックスで細菌を検出するためのセンサーの効率は、超高熱処理(UHT)スキムミルクでテストされました。大腸菌O157:H7は101〜104 CFU/mLの濃度で検出され、最小検出限界は13.9 CFU/mLでした。新しいセンサーはシンプルで、高速で、非常に敏感で、優れた特異性があり、迅速なサンプル処理の可能性がありました。さらに、細菌検出のためのこのユニークな手法は、非常に信頼性の高い結果を提供し、標的細菌を定量化できるため、食品セクターの食品の安全性と品質管理に適用できます。

A conductometric immunosensor was developed for the detection of one of the most common foodborne pathogens, Escherichia coli O157:H7 (E. coli O157:H7), by conductometric sensing. The sensor was built based on a polyaniline/zinc oxide (PANI/ZnO) nanocomposite film spin-coated on a gold electrode. Then, it was modified with a monoclonal anti-E. coli O157:H7 antibody as a biorecognition element. The fabricated nanostructured sensor was able to quantify the pathogens under optimal detection conditions, within 30 min, and showed a good detection range from 101 to 104 CFU/mL for E. coli O157:H7 and a minimum detection limit of 4.8 CFU/mL in 0.1% peptone water. The sensor efficiency for detecting bacteria in food matrices was tested in ultra-heat-treated (UHT) skim milk. E. coli O157:H7 was detected at concentrations of 101 to 104 CFU/mL with a minimum detection limit of 13.9 CFU/mL. The novel sensor was simple, fast, highly sensitive with excellent specificity, and it had the potential for rapid sample processing. Moreover, this unique technique for bacterial detection could be applicable for food safety and quality control in the food sector as it offers highly reliable results and is able to quantify the target bacterium.

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