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American journal of physiology. Gastrointestinal and liver physiology2021Dec01Vol.321issue(6)

酵母β-グルカンは、肥満関連のビロフィラの存在量を減少させ、健康的および高脂肪ダイエットマウスモデルの胆汁酸代謝を調節します

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

新たな証拠は、代謝の健康を維持する際に、食物繊維と腸内微生物叢組成の変化と胆汁酸シグナル伝達を結び付けます。酵母β-グルカン(Y-BG)は、その免疫調節効果で知られている栄養補助食品ですが、腸内微生物叢と胆汁酸の組成への影響は不明のままです。この研究では、Y-BGの食事型がこれらの腸由来シグナルを調節するかどうかを調査しました。健康なマウスで4週間の栄養補助食品を実施して、異なる繊維組成(可溶性y-Bg)と用量(0.1%対2%)の効果を評価しました。2%粒子Y-BGは、肝臓CYP7A1 mRNAの存在量と胆汁酸合成の上昇により、堅牢な腸内微生物叢群集シフトを誘導することがわかりました。これらの食事誘発反応は、プレバイオティクスイヌリンと比較すると特に異なり、糞便ビロフィラの豊富さの顕著な減少を含め、これを人口規模のアメリカの腸とツインズク臨床コホートの肥満に翻訳可能であると実証しました。これにより、13週間で60%HFDを与えられたマウスの2%Y-BGが代謝の健康を維持しているかどうかをテストするようになりました。Y-BGは、腸内微生物叢の組成を一貫して変化させ、ビロフィラの存在量を減らし、代謝表現型の改善で観察されました。特に、Y-BGはインスリン感作を改善し、これはイリアルGLPR1R mRNAの蓄積の増強とビロフィラの存在量の減少と関連していました。集合的に、我々の結果は、Y-BGが腸内微生物叢群集の組成と胆汁酸シグナル伝達を調節することを示していますが、攻撃的な高脂肪食動物モデルの代謝表現型の臨床的改善を促進するために、食事療法を最適化する必要があります。Y-BGは、ヒトコホートの肥満に関連するビロフィラの存在量を大幅に減少させました。相関分析は、胆汁酸組成、腸内微生物叢、および代謝表現型の間の機能的相互作用を確認しましたが、臨床的利点は積極的な肥満モデルでは重要ではありませんでした。腸内微生物叢と胆汁酸は代謝パラメーターと相関しており、代謝経路の食事Y-BG変調の将来の可能性を示しています。

新たな証拠は、代謝の健康を維持する際に、食物繊維と腸内微生物叢組成の変化と胆汁酸シグナル伝達を結び付けます。酵母β-グルカン(Y-BG)は、その免疫調節効果で知られている栄養補助食品ですが、腸内微生物叢と胆汁酸の組成への影響は不明のままです。この研究では、Y-BGの食事型がこれらの腸由来シグナルを調節するかどうかを調査しました。健康なマウスで4週間の栄養補助食品を実施して、異なる繊維組成(可溶性y-Bg)と用量(0.1%対2%)の効果を評価しました。2%粒子Y-BGは、肝臓CYP7A1 mRNAの存在量と胆汁酸合成の上昇により、堅牢な腸内微生物叢群集シフトを誘導することがわかりました。これらの食事誘発反応は、プレバイオティクスイヌリンと比較すると特に異なり、糞便ビロフィラの豊富さの顕著な減少を含め、これを人口規模のアメリカの腸とツインズク臨床コホートの肥満に翻訳可能であると実証しました。これにより、13週間で60%HFDを与えられたマウスの2%Y-BGが代謝の健康を維持しているかどうかをテストするようになりました。Y-BGは、腸内微生物叢の組成を一貫して変化させ、ビロフィラの存在量を減らし、代謝表現型の改善で観察されました。特に、Y-BGはインスリン感作を改善し、これはイリアルGLPR1R mRNAの蓄積の増強とビロフィラの存在量の減少と関連していました。集合的に、我々の結果は、Y-BGが腸内微生物叢群集の組成と胆汁酸シグナル伝達を調節することを示していますが、攻撃的な高脂肪食動物モデルの代謝表現型の臨床的改善を促進するために、食事療法を最適化する必要があります。Y-BGは、ヒトコホートの肥満に関連するビロフィラの存在量を大幅に減少させました。相関分析は、胆汁酸組成、腸内微生物叢、および代謝表現型の間の機能的相互作用を確認しましたが、臨床的利点は積極的な肥満モデルでは重要ではありませんでした。腸内微生物叢と胆汁酸は代謝パラメーターと相関しており、代謝経路の食事Y-BG変調の将来の可能性を示しています。

Emerging evidence links dietary fiber with altered gut microbiota composition and bile acid signaling in maintaining metabolic health. Yeast β-glucan (Y-BG) is a dietary supplement known for its immunomodulatory effect, yet its impact on the gut microbiota and bile acid composition remains unclear. This study investigated whether dietary forms of Y-BG modulate these gut-derived signals. We performed 4-wk dietary supplementation in healthy mice to evaluate the effects of different fiber composition (soluble vs. particulate Y-BG) and dose (0.1% vs. 2%). We found that 2% particulate Y-BG induced robust gut microbiota community shifts with elevated liver Cyp7a1 mRNA abundance and bile acid synthesis. These diet-induced responses were notably different when compared with the prebiotic inulin, and included a marked reduction in fecal Bilophila abundance which we demonstrated as translatable to obesity in population-scale American Gut and TwinsUK clinical cohorts. This prompted us to test whether 2% Y-BG maintained metabolic health in mice fed 60% HFD over 13 wk. Y-BG consistently altered the gut microbiota composition and reduced Bilophila abundance, with trends observed in improvement of metabolic phenotype. Notably, Y-BG improved insulin sensitization and this was associated with enhanced ileal Glpr1r mRNA accumulation and reduced Bilophila abundance. Collectively, our results demonstrate that Y-BG modulates gut microbiota community composition and bile acid signaling, but the dietary regime needs to be optimized to facilitate clinical improvement in metabolic phenotype in an aggressive high-fat diet animal model.NEW & NOTEWORTHY The study shows that dietary Y-BG supplementation modulated gut microbiota, bile acid metabolism and associated signaling pathways. Y-BG significantly reduced Bilophila abundance which is associated with obesity in human cohorts. Correlation analysis confirmed functional interactions between bile acid composition, gut microbiota, and metabolic phenotype, although clinical benefit did not reach significance in an aggressive obesity model. Gut microbiota and bile acids correlated with metabolic parameters, indicating future potential of dietary Y-BG modulation of metabolic pathways.

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