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Frontiers in behavioral neuroscience20210101Vol.15issue()

ハイパーパラート可能な食品(オレオクッキー)のパターン化された給餌は、ラットでのアルコール飲酒を減らします

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

口当たりの良い食物摂取とアルコール飲酒の間の双方向の肯定的なリンクが提案されていますが、いくつかのげっ歯類の研究は、味の良い食事曝露後のアルコール飲酒の減少を報告しています。これらの研究では、砂糖/脂肪が多い精製げっ歯類の食事を利用しました。しかし、アルコール飲酒に対する脂肪と砂糖が豊富な過パラート食品(HPF)の効果は不明のままです。さらに、アルコール消費のHPFを介した変化に関与する神経基質はあまり理解されていません。したがって、本研究では、アルコール飲酒に対する超パラートな食品(オレオCookie)のパターン化された給餌、およびラットの中皮質帯域(内側皮質皮質、眼窩皮質皮質皮質のドーパミン(DA)およびセロトニン(5-HT)含有量の影響を評価しました。、扁桃体、および側坐核)回路。オスの長いエヴァンスラットは、8週間の断続的な(月、火、水)オレオクッキーアクセスを受けました。これはパターン化された摂食を誘発しました。オレオグループのラットはHPF日にカロリーを過剰に過剰に摂取しましたが、不摂取量はChowのみで観察されました(Thu、Friで観察されました) 日々。HPF曝露後、アルコール消費が評価され、パターン化された摂食が継続されました。オレオ群のアルコール摂取量は、チョウコントロールと比較して有意に低かった。しかし、オレオ群のアルコール摂取量は、パターン化されたHPF摂食の停止後、チャウを受けているグループで見られるレベルに増加しました。最後に、側坐核のDAレベルは有意に大きかったが、その代謝産物(DOPAC)レベルはChowコントロールと比較してOreoグループで低かった。驚くべきことに、5-HTレベルは、すべてのテストされた脳領域で変更されていませんでした。一緒に、これらのデータは、HPF関連のDAの可用性の増加と中皮質症回路内のDA回転率の減少が、パターン化されたHPF摂食後のアルコール飲酒を調節する可能性があることを示唆しています。

口当たりの良い食物摂取とアルコール飲酒の間の双方向の肯定的なリンクが提案されていますが、いくつかのげっ歯類の研究は、味の良い食事曝露後のアルコール飲酒の減少を報告しています。これらの研究では、砂糖/脂肪が多い精製げっ歯類の食事を利用しました。しかし、アルコール飲酒に対する脂肪と砂糖が豊富な過パラート食品(HPF)の効果は不明のままです。さらに、アルコール消費のHPFを介した変化に関与する神経基質はあまり理解されていません。したがって、本研究では、アルコール飲酒に対する超パラートな食品(オレオCookie)のパターン化された給餌、およびラットの中皮質帯域(内側皮質皮質、眼窩皮質皮質皮質のドーパミン(DA)およびセロトニン(5-HT)含有量の影響を評価しました。、扁桃体、および側坐核)回路。オスの長いエヴァンスラットは、8週間の断続的な(月、火、水)オレオクッキーアクセスを受けました。これはパターン化された摂食を誘発しました。オレオグループのラットはHPF日にカロリーを過剰に過剰に摂取しましたが、不摂取量はChowのみで観察されました(Thu、Friで観察されました) 日々。HPF曝露後、アルコール消費が評価され、パターン化された摂食が継続されました。オレオ群のアルコール摂取量は、チョウコントロールと比較して有意に低かった。しかし、オレオ群のアルコール摂取量は、パターン化されたHPF摂食の停止後、チャウを受けているグループで見られるレベルに増加しました。最後に、側坐核のDAレベルは有意に大きかったが、その代謝産物(DOPAC)レベルはChowコントロールと比較してOreoグループで低かった。驚くべきことに、5-HTレベルは、すべてのテストされた脳領域で変更されていませんでした。一緒に、これらのデータは、HPF関連のDAの可用性の増加と中皮質症回路内のDA回転率の減少が、パターン化されたHPF摂食後のアルコール飲酒を調節する可能性があることを示唆しています。

While a bidirectional positive link between palatable food intake and alcohol drinking has been suggested, several rodents studies report reduced alcohol drinking following palatable diets exposure. These studies utilized purified rodents' diets high in sugar/fat; however, the effects of hyper-palatable food (HPF) rich in fat and sugar on alcohol drinking remain unclear. Furthermore, neural substrates involved in HPF-mediated changes in alcohol consumption are poorly understood. Therefore, the present study evaluated the effects of patterned feeding of a hyper-palatable food (Oreo cookies) on alcohol drinking as well as dopamine (DA) and serotonin (5-HT) content in rat's mesocorticolimbic (medial-prefrontal cortex, orbitofrontal cortex, amygdala, and nucleus accumbens) circuitry. Male Long Evans rats received 8-weeks of intermittent (Mon, Tue, Wed) Oreo cookies access, which induced a patterned feeding, in which rats in the Oreo group overconsumed calories on HPF days whereas underconsumption was observed on chow only (Thu, Fri) days. Following HPF exposure, alcohol consumption was evaluated while patterned feeding continued. Alcohol intake in the Oreo group was significantly lower as compared to the chow controls. However, alcohol intake in the Oreo group increased to the levels seen in the group receiving chow following the suspension of patterned HPF feeding. Finally, DA levels in the nucleus accumbens were significantly greater, whereas its metabolite (DOPAC) levels were lower in the Oreo group compared to the chow controls. Surprisingly, 5-HT levels remained unaltered in all tested brain areas. Together, these data suggest that HPF-associated increased DA availability and reduced DA turnover within mesocorticolimbic circuitry may regulate alcohol drinking following patterned HPF feeding.

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