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Central-European journal of immunology20210101Vol.46issue(3)

Alpha-Gal症候群:ポーランドでの最初の報告

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文献タイプ:
  • Case Reports
  • Journal Article
概要
Abstract

アルファガル症候群は、ガラクトース-α-1,3-ガラクトースに対する免疫グロブリンE(IgE)依存性アレルギーであり、赤身肉に対するアナフィラキシー反応が遅れます。この症候群は、ダニからの咬傷に因果関係があり、いくつかの薬物との交差反応性に関連しています。セツキシマブ。アルファガルアレルギーの症例はいくつかのヨーロッパ諸国ですでに報告されていますが、私たちの最良の知識のために、これまで中央ヨーロッパではこれまでのところ報告されていません。現在の報告書では、ポーランドで診断されたアルファ視点症候群の症例について説明し、新しい地理的領域で発生する可能性があるという事実を強調しています。3か月以内に、記載されている患者は、典型的な臨床症状と5つのアナフィラキシー反応を受けました。彼らは、赤身の肉(豚肉、牛肉、またはマトン)を摂取してから数時間後に発症し、その前にダニの咬傷がありました。アルファガルに対する特定のIgE抗体のレベルは72.6カウ/Lに達しましたが、他の食物アレルゲンに対する特定のIgE抗体のレベルは参照範囲内でした。この症候群の症状の発症が通常遅れているため、多くの症例が特発性アナフィラキシーとして特定される可能性がありますが、早期診断は生命を脅かす可能性のある合併症を避けるために不可欠です。

アルファガル症候群は、ガラクトース-α-1,3-ガラクトースに対する免疫グロブリンE(IgE)依存性アレルギーであり、赤身肉に対するアナフィラキシー反応が遅れます。この症候群は、ダニからの咬傷に因果関係があり、いくつかの薬物との交差反応性に関連しています。セツキシマブ。アルファガルアレルギーの症例はいくつかのヨーロッパ諸国ですでに報告されていますが、私たちの最良の知識のために、これまで中央ヨーロッパではこれまでのところ報告されていません。現在の報告書では、ポーランドで診断されたアルファ視点症候群の症例について説明し、新しい地理的領域で発生する可能性があるという事実を強調しています。3か月以内に、記載されている患者は、典型的な臨床症状と5つのアナフィラキシー反応を受けました。彼らは、赤身の肉(豚肉、牛肉、またはマトン)を摂取してから数時間後に発症し、その前にダニの咬傷がありました。アルファガルに対する特定のIgE抗体のレベルは72.6カウ/Lに達しましたが、他の食物アレルゲンに対する特定のIgE抗体のレベルは参照範囲内でした。この症候群の症状の発症が通常遅れているため、多くの症例が特発性アナフィラキシーとして特定される可能性がありますが、早期診断は生命を脅かす可能性のある合併症を避けるために不可欠です。

Alpha-gal syndrome is an immunoglobulin E (IgE)-dependent allergy to galactose-α-1,3-galactose, resulting in a delayed anaphylactic reaction to red meat. The syndrome is causally linked to bites from ticks and associated with cross-reactivity to some drugs, e.g. cetuximab. Although cases of alpha-gal allergy have already been reported in a few European countries, to our best knowledge, no cases have been reported so far in Central-Eastern Europe. In the current report, we describe a case of alpha-gal syndrome diagnosed in Poland, to highlight the fact that it may occur in new geographic areas. Within three months, the described patient underwent five anaphylactic reactions with typical clinical manifestations. They developed a few hours after ingestion of red meat (pork, beef or mutton) and were preceded by tick bites. The level of specific IgE antibodies to alpha-gal reached 72.6 kAU/l, whereas the levels of specific IgE antibodies to other food allergens were within the reference range. As the onset of symptoms in this syndrome is usually delayed, numerous cases may be identified as idiopathic anaphylaxis, while early diagnosis is indispensable to avoid potentially life-threatening complications.

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