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背景と目的:セリアック病の患者では、グルテンは小腸絨毛に損傷を与え、胃腸癌の長期リスクを高める可能性のある免疫反応を引き起こします。しかし、一般集団におけるグルテンの健康への影響は研究されていません。私たちは、セリアック病のない人の間でのグルテン摂取と消化器系癌のリスクとの関連を調べることを目指しました。 方法:3つの将来のコホート、看護師の健康調査(1984-2018、65.1±10.8歳73,166人の女性)、看護師の健康調査II(1991-2017、90,423人の女性49.1±8.2年)、および縦断的データを活用しました。医療専門家のフォローアップ研究(1986-2016、64.8±10.8歳の42,617人)。COXの比例ハザード回帰を使用して、食物頻度のアンケートから評価されたグルテン摂取量の五分位に応じた消化器系癌のハザード比と95%の信頼区間を推定しました。 結果:4,801,513人のフォローアップの間に、3つのコホートの中で6231の消化器系がん症例を記録しました。ボディマス指数、身体活動、食事の質、グルテン摂取などの幅広い危険因子を調整した後、ハザード比は0.94(95%信頼区間、0.87--0.87-の消化器系がんのリスクの増加とは関連していませんでした。1.02)グルテン摂取量の最低の五分位と最高を比較します(Pトレンド= .05)。個々の消化器系癌についても同様のヌル関連が見つかりました:口腔と口腔咽頭癌、食道癌、胃癌、小腸がん、大腸がん、膵臓癌、胆嚢癌、肝臓癌。 結論:グルテン摂取は、セリアック病のない成人の消化器系系癌のリスクとは関連していませんでした。食事のグルテンを制限することは、一般集団の消化器系癌の予防に有益である可能性は低いです。
背景と目的:セリアック病の患者では、グルテンは小腸絨毛に損傷を与え、胃腸癌の長期リスクを高める可能性のある免疫反応を引き起こします。しかし、一般集団におけるグルテンの健康への影響は研究されていません。私たちは、セリアック病のない人の間でのグルテン摂取と消化器系癌のリスクとの関連を調べることを目指しました。 方法:3つの将来のコホート、看護師の健康調査(1984-2018、65.1±10.8歳73,166人の女性)、看護師の健康調査II(1991-2017、90,423人の女性49.1±8.2年)、および縦断的データを活用しました。医療専門家のフォローアップ研究(1986-2016、64.8±10.8歳の42,617人)。COXの比例ハザード回帰を使用して、食物頻度のアンケートから評価されたグルテン摂取量の五分位に応じた消化器系癌のハザード比と95%の信頼区間を推定しました。 結果:4,801,513人のフォローアップの間に、3つのコホートの中で6231の消化器系がん症例を記録しました。ボディマス指数、身体活動、食事の質、グルテン摂取などの幅広い危険因子を調整した後、ハザード比は0.94(95%信頼区間、0.87--0.87-の消化器系がんのリスクの増加とは関連していませんでした。1.02)グルテン摂取量の最低の五分位と最高を比較します(Pトレンド= .05)。個々の消化器系癌についても同様のヌル関連が見つかりました:口腔と口腔咽頭癌、食道癌、胃癌、小腸がん、大腸がん、膵臓癌、胆嚢癌、肝臓癌。 結論:グルテン摂取は、セリアック病のない成人の消化器系系癌のリスクとは関連していませんでした。食事のグルテンを制限することは、一般集団の消化器系癌の予防に有益である可能性は低いです。
BACKGROUND & AIMS: In patients with celiac disease, gluten triggers an immune reaction that damages small intestinal villi and may increase long-term risk of gastrointestinal cancer. However, the health impacts of gluten in the general population are understudied. We aimed to examine the association between gluten intake and risk of digestive system cancers among individuals without celiac disease. METHODS: We leveraged longitudinal data from 3 prospective cohorts, the Nurses' Health Study (1984-2018, 73,166 women aged 65.1 ± 10.8 years), Nurses' Health Study II (1991-2017, 90,423 women aged 49.1 ± 8.2 years), and Health Professionals Follow-Up Study (1986-2016, 42,617 men aged 64.8 ± 10.8 years). Using Cox proportional hazards regression, we estimated hazard ratios and 95% confidence intervals of digestive system cancers according to quintiles of gluten intake assessed from food frequency questionnaires. RESULTS: During 4,801,513 person-years of follow-up, we documented 6231 incident digestive system cancer cases among 3 cohorts. After adjusting for a wide-range of risk factors, including body mass index, physical activity, diet quality, gluten intake was not associated with an increased risk of digestive system cancer, with a hazard ratio of 0.94 (95% confidence interval, 0.87-1.02) comparing the highest with the lowest quintile of gluten intake (P trend = .05). Similar null associations were found for individual digestive system cancers: oral cavity and oropharyngeal cancer, esophageal cancer, stomach cancer, small intestine cancer, colorectal cancer, pancreatic cancer, gallbladder cancer, and liver cancer. CONCLUSIONS: Gluten intake was not associated with risk of digestive system cancers in adults without celiac disease. Restricting dietary gluten is unlikely to be beneficial to the prevention of digestive system cancers in the general population.
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