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背景と目的:2005年から2008年の国民健康栄養調査(NHANES)のデータを使用して、ナイアシンと緑内障の食事摂取量との関係を決定する。 方法:食事摂取量のインタビューとNHANESのビジョンヘルスアンケートに参加した40歳以上の被験者が研究に含まれていました。自己報告による緑内障診断が利用されました。さらに、Fundus Imaging and International Societyによる緑内障診断と、利用可能な資格のある網膜イメージングの被験者では、地理的および疫学的眼科(ISGEO)の基準が使用されました。調査ロジスティック回帰分析を使用して、毎日のナイアシン消費と緑内障との関連を調べました。 結果:合計5768人の参加者が研究に含まれていました。3番目(OR 0.57、95%CL 0.43-0.76; P <0.001)および4番目(OR 0.57、95%CL 0.37-0.90; P = 0.018)四分位で自己申告された緑内障の粗確率が有意に減少しました。それぞれ1日のナイアシン消費量は、それぞれ21.01から28.22 mg/日、それぞれ28.22 mg/日を超えています。同様の傾向は、3番目(OR 0.42、95%CL 0.25-0.72; P = 0.002)および4番目(OR 0.36、95%CL 0.20-0.67; P = 0.002)のクルーツ(OR 0.42、95%CL 0.25-0.72)および4番目の被験者の眼底イメージングを使用して発見されました。共変量を調整した後、眼底イメージングに基づく緑内障のオッズは、3番目(OR 0.49、95%CL 0.28-0.87; P = 0.016)および4番目(OR 0.48、95%CL 0.26-0.89)のナイアシン摂取量で有意に低いままでした。p = 0.022)四分位レベル。ISGEO基準を使用して、緑内障と毎日のナイアシン消費の間に有意な関連はありませんでした。 結論:ナイアシンの摂取量が多いほど、緑内障を発症する可能性が低いと関連している可能性があります。
背景と目的:2005年から2008年の国民健康栄養調査(NHANES)のデータを使用して、ナイアシンと緑内障の食事摂取量との関係を決定する。 方法:食事摂取量のインタビューとNHANESのビジョンヘルスアンケートに参加した40歳以上の被験者が研究に含まれていました。自己報告による緑内障診断が利用されました。さらに、Fundus Imaging and International Societyによる緑内障診断と、利用可能な資格のある網膜イメージングの被験者では、地理的および疫学的眼科(ISGEO)の基準が使用されました。調査ロジスティック回帰分析を使用して、毎日のナイアシン消費と緑内障との関連を調べました。 結果:合計5768人の参加者が研究に含まれていました。3番目(OR 0.57、95%CL 0.43-0.76; P <0.001)および4番目(OR 0.57、95%CL 0.37-0.90; P = 0.018)四分位で自己申告された緑内障の粗確率が有意に減少しました。それぞれ1日のナイアシン消費量は、それぞれ21.01から28.22 mg/日、それぞれ28.22 mg/日を超えています。同様の傾向は、3番目(OR 0.42、95%CL 0.25-0.72; P = 0.002)および4番目(OR 0.36、95%CL 0.20-0.67; P = 0.002)のクルーツ(OR 0.42、95%CL 0.25-0.72)および4番目の被験者の眼底イメージングを使用して発見されました。共変量を調整した後、眼底イメージングに基づく緑内障のオッズは、3番目(OR 0.49、95%CL 0.28-0.87; P = 0.016)および4番目(OR 0.48、95%CL 0.26-0.89)のナイアシン摂取量で有意に低いままでした。p = 0.022)四分位レベル。ISGEO基準を使用して、緑内障と毎日のナイアシン消費の間に有意な関連はありませんでした。 結論:ナイアシンの摂取量が多いほど、緑内障を発症する可能性が低いと関連している可能性があります。
BACKGROUND AND AIMS: To determine the relationship between dietary intake of niacin and glaucoma using the data from the 2005 to 2008 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). METHODS: Subjects aged 40 years and older who participated in the dietary intake interview and vision health questionnaire of NHANES were included in the study. Glaucoma diagnosis by self-report was utilized. Additionally, glaucoma diagnosis by fundus imaging and International Society Geographical and Epidemiological Ophthalmology (ISGEO) criteria was used in subjects with available qualified retinal imaging. Survey logistic regression analyses were used to examine the association between daily niacin consumption and glaucoma. RESULTS: A total of 5768 participants were included in the study. There was a significant decrease in the crude odds of self-reported glaucoma in the third (OR 0.57, 95% Cl 0.43-0.76; p < 0.001) and fourth (OR 0.57, 95% Cl 0.37-0.90; p = 0.018) quartiles of daily niacin consumption, which equated to 21.01 to 28.22 mg/day and greater than 28.22 mg/day, respectively. A similar trend was found using fundus imaging of subjects with niacin intake in the third (OR 0.42, 95% Cl 0.25-0.72; p = 0.002) and fourth (OR 0.36, 95% Cl 0.20-0.67; p = 0.002) quartiles. After adjusting for covariates, the odds of glaucoma based on fundus imaging remained significantly lower for niacin intake in the third (OR 0.49, 95% Cl 0.28-0.87; p = 0.016) and fourth (OR 0.48, 95% Cl 0.26-0.89; p = 0.022) quartile levels. Using ISGEO criteria, there was no significant association between glaucoma and daily niacin consumption. CONCLUSIONS: Greater niacin intake may be associated with a lower chance of developing glaucoma.
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