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子羊の死亡率は、羊の生産性と収益性に影響を与える重要な要因です。現在の研究では、子羊の死亡率を減らすために羊の農場に実施された管理慣行に関連する危険因子と管理慣行を調査しました。13の複数部門の質問(57の別々の質問)で構成される調査は、アイルランド国民の羊農場の代表であるTeagasc National Farm Surveyに参加しているすべての羊農家に実施されました。回答者の合計60%が交配または子羊の日付を特定しており、この慣行は子羊の死亡率の低下に関連する傾向がありました(1.2%、P = 0.08)。個々の子羊のペンは農家の88%で使用されていましたが、26%はそれらを清掃または消毒しませんでした。農民の合計79%と9.5%が、すべての子羊のナベルにヨウ素を適用し、抗生物質をすべての子羊に投与して、それぞれ疾患を治療および/または予防しました。ほとんどの農民は、雌ヒツジ(86%)と子羊(79%)をクロストリジウム疾患および/またはパス網膜からワクチン接種しました。妊娠中絶エージェントに対してワクチン接種を受けた13%。子羊の死亡率は、胃のチューブ、ヒートボックス、ヨウ素、病院、および個々のペンを使用した農場では、これらすべての慣行を実装しない農場と比較して、低くなる傾向がありました(Kruskal-Wallis(KW)= 2.749; P = 0.09)。捕食者、子羊の出生時体重、および病気は、生まれた子羊の死亡率の3つの主な原因であると回答者によって認識されていました。低地の農場では、丘の農場では、ヒル農場と比較して、1匹あたり37ユーロで粗いマージンが大幅に高くなっています(Kruskal-Wallis(KW)= 4.056; P <0.001)。フルタイムの農業と病院の使用と個々のペンの使用の組み合わせにより、粗利益が改善されました(€18/ewe、p = 0.028)。農場での管理慣行は、子羊の死亡率と群れの粗利益の両方に影響すると結論付けられています。
子羊の死亡率は、羊の生産性と収益性に影響を与える重要な要因です。現在の研究では、子羊の死亡率を減らすために羊の農場に実施された管理慣行に関連する危険因子と管理慣行を調査しました。13の複数部門の質問(57の別々の質問)で構成される調査は、アイルランド国民の羊農場の代表であるTeagasc National Farm Surveyに参加しているすべての羊農家に実施されました。回答者の合計60%が交配または子羊の日付を特定しており、この慣行は子羊の死亡率の低下に関連する傾向がありました(1.2%、P = 0.08)。個々の子羊のペンは農家の88%で使用されていましたが、26%はそれらを清掃または消毒しませんでした。農民の合計79%と9.5%が、すべての子羊のナベルにヨウ素を適用し、抗生物質をすべての子羊に投与して、それぞれ疾患を治療および/または予防しました。ほとんどの農民は、雌ヒツジ(86%)と子羊(79%)をクロストリジウム疾患および/またはパス網膜からワクチン接種しました。妊娠中絶エージェントに対してワクチン接種を受けた13%。子羊の死亡率は、胃のチューブ、ヒートボックス、ヨウ素、病院、および個々のペンを使用した農場では、これらすべての慣行を実装しない農場と比較して、低くなる傾向がありました(Kruskal-Wallis(KW)= 2.749; P = 0.09)。捕食者、子羊の出生時体重、および病気は、生まれた子羊の死亡率の3つの主な原因であると回答者によって認識されていました。低地の農場では、丘の農場では、ヒル農場と比較して、1匹あたり37ユーロで粗いマージンが大幅に高くなっています(Kruskal-Wallis(KW)= 4.056; P <0.001)。フルタイムの農業と病院の使用と個々のペンの使用の組み合わせにより、粗利益が改善されました(€18/ewe、p = 0.028)。農場での管理慣行は、子羊の死亡率と群れの粗利益の両方に影響すると結論付けられています。
Lamb mortality is a key factor influencing ewe productivity and profitability. The current study investigated risk factors associated with and management practices implemented on sheep farms to reduce lamb mortality. A survey consisting of 13 multiple-part questions (57 separate questions) was administered to all sheep farmers participating in the Teagasc National Farm Survey, representative of the Irish national population of sheep farms. A total of 60% of respondents identify mating or lambing date, and this practice tended to be associated with reduced lamb mortality (1.2%, p = 0.08). Individual lambing pens were used by 88% of farmers, but 26% did not clean or disinfect them. A total of 79% and 9.5% of farmers applied iodine to all lambs' navels and administered antibiotics to all lambs to treat and/or prevent diseases, respectively. Most farmers vaccinated their ewes (86%) and lambs (79%) against clostridial diseases and/or pasteurellosis; 13% vaccinated against abortion agents. Lamb mortality tended to be lower (Kruskal-Wallis (KW) = 2.749; p = 0.09) on farms that used stomach tubing, heat box, iodine, hospital, and individual pens compared with farms that do not implement all those practices. Predators, lamb birth weight, and diseases were perceived by respondents to be the three main causes of live-born lamb mortality. The gross margin is significantly higher on lowland farms by €37 per ewe compared with hill farms (Kruskal-Wallis (KW) = 4.056; p < 0.001). The combination of full-time farming and the use of hospital and individual pens improved gross margin (€18/ewe, p = 0.028). It is concluded that on-farm management practices affect both lamb mortality and flock gross margin.
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