Loading...
Food chemistry2022Jul01Vol.381issue()

起源とシードコートの色は、大豆(グリシンマックス(L)メリル)種子の代謝物と抗酸化活性の濃度に異なる影響を与えます

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、アメリカ、中国、日本、韓国に由来するさまざまな種子コートの色の54の大豆生殖質が韓国で栽培され、総油、総タンパク質、総フェノール、5つの脂肪酸、5つのイソフラボン、および5つのイソフラボンの内容について分析されました。3つのアッセイを使用した抗酸化活性。大豆は、代謝物の含有量と抗酸化活性の有意な変動(p <0.05)を示しました。起源とシードコートの色は、総タンパク質と総油の含有量にわずかまたは取るに足らない影響を示しました。対照的に、起源と種子のコートの色は、個々のイソフラボンと総フェノールの濃度に大きく影響しましたが、例外はほとんどありませんでした。脂肪酸は起源の影響を大きく受けましたが、シードコートの色は、抗酸化能力の変動に関するより良い情報を提供しました。合わせて、多変量および相関分析により、生合成関連の代謝物との間の重要な関連性が明らかになりました。一般に、起源とシードコートの色は、異なるクラスの代謝産物や抗酸化活性の濃度に異なる影響を与えました。

この研究では、アメリカ、中国、日本、韓国に由来するさまざまな種子コートの色の54の大豆生殖質が韓国で栽培され、総油、総タンパク質、総フェノール、5つの脂肪酸、5つのイソフラボン、および5つのイソフラボンの内容について分析されました。3つのアッセイを使用した抗酸化活性。大豆は、代謝物の含有量と抗酸化活性の有意な変動(p <0.05)を示しました。起源とシードコートの色は、総タンパク質と総油の含有量にわずかまたは取るに足らない影響を示しました。対照的に、起源と種子のコートの色は、個々のイソフラボンと総フェノールの濃度に大きく影響しましたが、例外はほとんどありませんでした。脂肪酸は起源の影響を大きく受けましたが、シードコートの色は、抗酸化能力の変動に関するより良い情報を提供しました。合わせて、多変量および相関分析により、生合成関連の代謝物との間の重要な関連性が明らかになりました。一般に、起源とシードコートの色は、異なるクラスの代謝産物や抗酸化活性の濃度に異なる影響を与えました。

In this study, 54 soybean germplasms of different seed coat colors originated from America, China, Japan, and Korea were cultivated in Korea and analyzed for the contents of total oil, total protein, total phenolic, five fatty acids, and five isoflavones, and antioxidant activities using three assays. The soybeans showed significant variations (p < 0.05) of metabolite contents and antioxidant activities. Origin and seed coat color exhibited a slight or insignificant effect on total protein and total oil contents. In contrast, origin and seed coat color significantly affected the concentration of individual and total isoflavones, and total phenolics, with few exceptions. Whereas fatty acids were significantly affected by origin, seed coat color provided better information regarding the variations in antioxidant capacities. Together, multivariate and correlation analyses revealed important associations between biosynthetically-related metabolites. In general, origin and seed coat color differently influenced the concentration of different classes of metabolites and antioxidant activities.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google