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The international journal of behavioral nutrition and physical activity2022Feb10Vol.19issue(1)

人間の空間記憶は高カロリーの食品に偏っています:異文化間のオンライン実験

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:人間の記憶は、祖先の食物環境の変動内で採餌するための適応として、おそらく高カロリーの食品の場所を優先しているように見えます。重要なことに、人間の空間記憶におけるこの「高カロリーバイアス」は、現代の食物豊富な環境での個々の摂食行動に影響をもたらすようです。しかし、これまでの研究が主にヨーロッパ(オランダ)の集団で実施されてきたため、認知バイアスの存在が、米国や日本などの文化的に関連するドメインで異なる国で合理的に一般化できるかどうかを調査しました。さらに、社会人口学的要因が、さまざまな集団における高カロリーの空間記憶バイアスの発現を緩和するかどうかを調査しました。 方法:異文化間のオンライン実験では、米国からの多様な参加者の食物場所の記憶を測定しました(n = 72; 44.4%男性; 54±15.99歳)と日本(n = 74; 56.8%男性; 50.85±17.32年)、検証済みのコンピューターベースの空間メモリタスクを使用して、高カロリーおよび低カロリーの食品の標準化された画像を使用します。より広い文化的範囲での高カロリー空間メモリバイアスの大きさを直接比較するために、オランダのサンプルの食物空間記憶を同一にテストした以前のオンライン実験のデータも含めました(n = 405; 56.7%男性; 47.57±±±17。48年)。 結果:米国のサンプルでは、高カロリーの食品の位置と低カロリーの代替品の位置(平均差= -99.23ピクセル、95%CI = [-197.19、-1.28)のサンプルでは、米国のサンプルでは、より正確に想起されました(つまり、ポインティングエラーが低い)。]) - 快楽の好み、食べ物に精通し、エンコーディング時間に関係なく。同様に、日本のサンプルの個人は、同じセットを制御しながら、高カロリー(Savoury-Tasting)食品(平均差= -40.41ピクセル、95%CI = [-76.14、-4.68])の位置の強化されたメモリを示しました。潜在的な交絡因子の。空間記憶における高カロリーのバイアスの大きさは、集団(つまり、米国、日本、オランダ)、および人口内の多様な社会人口統計グループ間で類似していた。 結論:我々の結果は、空間記憶における高カロリーのバイアスが社会文化的境界を超越していることを示しています。認知的バイアスは私たちの食事の決定に悪影響を与える可能性があるため、カロリーが豊富な食品を効率的に見つける普遍的な能力に介入する戦略に投資することは賢明でしょう。

背景:人間の記憶は、祖先の食物環境の変動内で採餌するための適応として、おそらく高カロリーの食品の場所を優先しているように見えます。重要なことに、人間の空間記憶におけるこの「高カロリーバイアス」は、現代の食物豊富な環境での個々の摂食行動に影響をもたらすようです。しかし、これまでの研究が主にヨーロッパ(オランダ)の集団で実施されてきたため、認知バイアスの存在が、米国や日本などの文化的に関連するドメインで異なる国で合理的に一般化できるかどうかを調査しました。さらに、社会人口学的要因が、さまざまな集団における高カロリーの空間記憶バイアスの発現を緩和するかどうかを調査しました。 方法:異文化間のオンライン実験では、米国からの多様な参加者の食物場所の記憶を測定しました(n = 72; 44.4%男性; 54±15.99歳)と日本(n = 74; 56.8%男性; 50.85±17.32年)、検証済みのコンピューターベースの空間メモリタスクを使用して、高カロリーおよび低カロリーの食品の標準化された画像を使用します。より広い文化的範囲での高カロリー空間メモリバイアスの大きさを直接比較するために、オランダのサンプルの食物空間記憶を同一にテストした以前のオンライン実験のデータも含めました(n = 405; 56.7%男性; 47.57±±±17。48年)。 結果:米国のサンプルでは、高カロリーの食品の位置と低カロリーの代替品の位置(平均差= -99.23ピクセル、95%CI = [-197.19、-1.28)のサンプルでは、米国のサンプルでは、より正確に想起されました(つまり、ポインティングエラーが低い)。]) - 快楽の好み、食べ物に精通し、エンコーディング時間に関係なく。同様に、日本のサンプルの個人は、同じセットを制御しながら、高カロリー(Savoury-Tasting)食品(平均差= -40.41ピクセル、95%CI = [-76.14、-4.68])の位置の強化されたメモリを示しました。潜在的な交絡因子の。空間記憶における高カロリーのバイアスの大きさは、集団(つまり、米国、日本、オランダ)、および人口内の多様な社会人口統計グループ間で類似していた。 結論:我々の結果は、空間記憶における高カロリーのバイアスが社会文化的境界を超越していることを示しています。認知的バイアスは私たちの食事の決定に悪影響を与える可能性があるため、カロリーが豊富な食品を効率的に見つける普遍的な能力に介入する戦略に投資することは賢明でしょう。

BACKGROUND: Human memory appears to prioritise locations of high-calorie foods, likely as an adaptation for foraging within fluctuating ancestral food environments. Importantly, this "high-calorie bias" in human spatial memory seems to yield consequences for individual eating behaviour in modern food-abundant settings. However, as studies have mainly been conducted in European (Dutch) populations to date, we investigated whether the existence of the cognitive bias can be reasonably generalised across countries that vary on culturally-relevant domains, such as that of the USA and Japan. Furthermore, we investigated whether sociodemographic factors moderate the expression of the high-calorie spatial memory bias in different populations. METHODS: In a cross-cultural online experiment, we measured the food location memory of diverse participants from the USA (N = 72; 44.4% Male; 54 ± 15.99 years) and Japan (N = 74; 56.8% Male; 50.85 ± 17.32 years), using a validated computer-based spatial memory task with standardised images of high-calorie and low-calorie foods. To directly compare the magnitude of the high-calorie spatial memory bias in a broader cultural scope, we also included data from a previous online experiment that identically tested the food spatial memory of a Dutch sample (N = 405; 56.7% Male; 47.57 ± 17.48 years). RESULTS: In the US sample, individuals more accurately recalled (i.e. had lower pointing errors for) locations of high-calorie foods versus that of low-calorie alternatives (Mean difference = -99.23 pixels, 95% CI = [-197.19, -1.28]) - regardless of one's hedonic preferences, familiarity with foods, and encoding times. Likewise, individuals in the Japanese sample displayed an enhanced memory for locations of high-calorie (savoury-tasting) foods (Mean difference = -40.41 pixels, 95% CI = [-76.14, -4.68]), while controlling for the same set of potential confounders. The magnitude of the high-calorie bias in spatial memory was similar across populations (i.e. the USA, Japan, and the Netherlands), as well as across diverse sociodemographic groups within a population. CONCLUSIONS: Our results demonstrate that the high-calorie bias in spatial memory transcends sociocultural boundaries. Since the cognitive bias may negatively impact on our dietary decisions, it would be wise to invest in strategies that intervene on our seemingly universal ability to efficiently locate calorie-rich foods.

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