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Foods (Basel, Switzerland)2022Feb15Vol.11issue(4)

持続的な栄養状態の患者の腸環境に対する経腸栄養の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

経腸栄養(EN)は、非経口栄養に耐えられない患者の腸を介して栄養摂取を提供する合理的なアプローチです。10人の健康なコントロールと比較して、持続性栄養状態(PVS)の10人の患者(PVS)の10人の患者(PVS)およびENのn = 5、クロストリジウムbutyricum miyairi 588)グループの腸環境に対するENの影響を調査するための予備研究を実施しました。。腸内微生物叢の16Sアンプリコンシーケンスの結果は、ENがα-ダイバーシティの減少とβ-ダイバーシティの明らかな変化を伴う異常症を引き起こしたことを示しました。ビフィドバクテリアや酪酸塩産生菌などの有用な腸内細菌では、特に有意な減少が見られました。腸の代謝物の分析もこれらの結果をサポートし、EN後の酪酸とピルビン酸の有意な減少を示しました。C. butyricummiyairi 588は、EN後に減少した腸の代謝産物を改善しましたが、腸内微生物叢の異常症は改善しませんでした。これらの発見は、ENが腸内微生物叢の分離症と、PVSの患者の一部の腸の代謝産物の不均衡を引き起こすことを示しています。さらに、C。butyricummiyairi588は、EN後にいくつかの腸の代謝物の不均衡を改善しましたが、腸内微生物叢の異常症を予防しませんでした。

経腸栄養(EN)は、非経口栄養に耐えられない患者の腸を介して栄養摂取を提供する合理的なアプローチです。10人の健康なコントロールと比較して、持続性栄養状態(PVS)の10人の患者(PVS)の10人の患者(PVS)およびENのn = 5、クロストリジウムbutyricum miyairi 588)グループの腸環境に対するENの影響を調査するための予備研究を実施しました。。腸内微生物叢の16Sアンプリコンシーケンスの結果は、ENがα-ダイバーシティの減少とβ-ダイバーシティの明らかな変化を伴う異常症を引き起こしたことを示しました。ビフィドバクテリアや酪酸塩産生菌などの有用な腸内細菌では、特に有意な減少が見られました。腸の代謝物の分析もこれらの結果をサポートし、EN後の酪酸とピルビン酸の有意な減少を示しました。C. butyricummiyairi 588は、EN後に減少した腸の代謝産物を改善しましたが、腸内微生物叢の異常症は改善しませんでした。これらの発見は、ENが腸内微生物叢の分離症と、PVSの患者の一部の腸の代謝産物の不均衡を引き起こすことを示しています。さらに、C。butyricummiyairi588は、EN後にいくつかの腸の代謝物の不均衡を改善しましたが、腸内微生物叢の異常症を予防しませんでした。

Enteral nutrition (EN) is a rational approach to providing nutritional intake via the intestines in patients who are unable to tolerate parenteral nutrition. We conducted a preliminary study to investigate the effects of EN on the intestinal environment in 10 patients in a persistent vegetative state (PVS) (n = 5 each in the EN and EN with probiotics; Clostridium butyricum MIYAIRI 588) groups compared with 10 healthy controls. The results of 16S amplicon sequencing of the intestinal microbiota showed that EN led to dysbiosis with a decrease in α-diversity and an obvious change in β-diversity. A particularly significant decrease was seen in useful intestinal bacteria such as Bifidobacterium and butyrate-producing bacteria. Analysis of intestinal metabolites also supported these results, showing significant decreases in butyric and pyruvic acid after EN. Although C. butyricumMIYAIRI 588 improved some intestinal metabolites that were decreased after EN, it did not improve the dysbiosis of the intestinal microbiota. These findings indicate that EN causes dysbiosis of the intestinal microbiota and an imbalance in some intestinal metabolites in patients in a PVS. Moreover, although C. butyricumMIYAIRI 588 improved the imbalance of some intestinal metabolites after EN, it did not prevent dysbiosis of the intestinal microbiota.

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