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Nutrients2022Feb20Vol.14issue(4)

パラキサンチンの補充は、マウスの筋肉量、強度、持久力を増加させる

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

パラキサンチンは、自然の食事成分であり、ヒトのカフェインの主な代謝物です。カフェインと比較して、パラキサンチンは、毒性が低く、不安発生特性が低く、運動の活性化効果が強く、ウェイク促進特性が高く、ドーパミン作動性効果が強くなります。この研究の目的は、アスリートが一般的に使用するコントロールやその他の成分と比較して、筋肉量、強度、および持久力の性能に対するパラクサンチン補給の潜在的な有益な効果を評価することでした:L-テアニン、α-GPC、およびタウリン。5つのグループ(n = 8)のオスのスイスアルビノマウスには、パラキサンチン(20.5 mg/kg/日、ヒト等価量(HED)100 mg)、L-テアニン(10.28 mg/kg/日、HED 50 mg)を経口投与しました。)、アルファ-GPC(41.09 mg/kg/日、200 mg)、タウリン(102.75 mg/kg/day、Hed 500 mg)、またはコントロール(カルボキシメチルセルロース)。運動のパフォーマンスは、Forelimbグリップ強度とトレッドミルの持久力運動を使用して評価されました。すべての動物は、週5日間60分間のトレッドミルトレーニングの対象となりました。脂質プロファイル、肝臓の健康、腎機能、および一酸化窒素レベルを分析するために、血液の抽選を利用しました。パラキサンチンは、前肢のグリップ強度を17%(P <0.001)、トレッドミルの運動性能を39%(P <0.001)、ガストロクネミウスおよびソレウス筋肉量、それぞれ14%および41%(P <0.001)、および窒素オキシドレベルを有意に増加させ、トレッドミルの運動パフォーマンスを39%(P <0.001)、窒素酸化物レベル対照と比較して100%(P <0.001)、トリグリセリド(P <0.001)、総コレステロール(P <0.001)、LDL(P <0.05)、およびコントロールと比較してHDL(P <0.001)の増加を減らし、比較して比較しますL-テアニン、アルファ-GPC、およびタウリンへ。この最初の調査の結果は、コントロールであるL-テアニン、アルファ-GPC、およびタウリンと比較した場合、パラキサンチンはスポーツパフォーマンスのさまざまな側面に効果的な成分であり、心血管の健康を高める可能性があることを示しています。

パラキサンチンは、自然の食事成分であり、ヒトのカフェインの主な代謝物です。カフェインと比較して、パラキサンチンは、毒性が低く、不安発生特性が低く、運動の活性化効果が強く、ウェイク促進特性が高く、ドーパミン作動性効果が強くなります。この研究の目的は、アスリートが一般的に使用するコントロールやその他の成分と比較して、筋肉量、強度、および持久力の性能に対するパラクサンチン補給の潜在的な有益な効果を評価することでした:L-テアニン、α-GPC、およびタウリン。5つのグループ(n = 8)のオスのスイスアルビノマウスには、パラキサンチン(20.5 mg/kg/日、ヒト等価量(HED)100 mg)、L-テアニン(10.28 mg/kg/日、HED 50 mg)を経口投与しました。)、アルファ-GPC(41.09 mg/kg/日、200 mg)、タウリン(102.75 mg/kg/day、Hed 500 mg)、またはコントロール(カルボキシメチルセルロース)。運動のパフォーマンスは、Forelimbグリップ強度とトレッドミルの持久力運動を使用して評価されました。すべての動物は、週5日間60分間のトレッドミルトレーニングの対象となりました。脂質プロファイル、肝臓の健康、腎機能、および一酸化窒素レベルを分析するために、血液の抽選を利用しました。パラキサンチンは、前肢のグリップ強度を17%(P <0.001)、トレッドミルの運動性能を39%(P <0.001)、ガストロクネミウスおよびソレウス筋肉量、それぞれ14%および41%(P <0.001)、および窒素オキシドレベルを有意に増加させ、トレッドミルの運動パフォーマンスを39%(P <0.001)、窒素酸化物レベル対照と比較して100%(P <0.001)、トリグリセリド(P <0.001)、総コレステロール(P <0.001)、LDL(P <0.05)、およびコントロールと比較してHDL(P <0.001)の増加を減らし、比較して比較しますL-テアニン、アルファ-GPC、およびタウリンへ。この最初の調査の結果は、コントロールであるL-テアニン、アルファ-GPC、およびタウリンと比較した場合、パラキサンチンはスポーツパフォーマンスのさまざまな側面に効果的な成分であり、心血管の健康を高める可能性があることを示しています。

Paraxanthine is a natural dietary ingredient and the main metabolite of caffeine in humans. Compared to caffeine, paraxanthine exhibits lower toxicity, lesser anxiogenic properties, stronger locomotor activating effects, greater wake promoting properties, and stronger dopaminergic effects. The purpose of this study was to evaluate the potential beneficial effects of paraxanthine supplementation on muscle mass, strength, and endurance performance in comparison to the control and other ingredients commonly used by athletes: L-theanine, alpha-GPC, and taurine. Male Swiss Albino mice from five groups (n = 8 per group) were orally administered paraxanthine (20.5 mg/kg/day, human equivalence dose (HED) 100 mg), L-theanine (10.28 mg/kg/day, HED 50 mg), alpha-GPC (41.09 mg/kg/day, HED 200 mg), taurine (102.75 mg/kg/day, HED 500 mg), or control (carboxy methyl cellulose) for 4 weeks. Exercise performance was evaluated using forelimb grip strength and treadmill endurance exercise. All animals were subject to treadmill training for 60 min 5 days per week. Blood draws were utilized to analyze lipid profile, liver health, renal function, and nitric oxide levels. Paraxanthine significantly increased forelimb grip strength by 17% (p < 0.001), treadmill exercise performance by 39% (p < 0.001), gastrocnemius and soleus muscle mass by 14% and 41% respectively (both p < 0.001), and nitric oxide levels by 100% compared to control (p < 0.001), while reducing triglyceride (p < 0.001), total cholesterol (p < 0.001), LDL (p < 0.05), and increasing HDL (p < 0.001) compared to control, and compared to L-theanine, alpha-GPC, and taurine. Results from this initial investigation indicate that, when compared to the control, L-theanine, alpha-GPC, and taurine, paraxanthine is an effective ingredient for various aspects of sports performance and may enhance cardiovascular health.

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