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Journal of agricultural and food chemistry2022Jun08Vol.70issue(22)

ピーマン果物(Capsicum annuum L)の安定同位体標識研究を使用した3-イソブチル-2-メトキシピラジンの生合成前駆体の調査

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ピーマンフルーツ(Capsicum annuum L.)における3-イソブチル-2-メトキシピラジン(IBMP)の生合成は、安定した同位体標識前駆体を用いたin vivo給餌実験によって調査されました。揮発性物質は、ヘッドスペース固相マイクロ抽出(HS-SPME)を使用して抽出され、包括的な2次元ガスクロマトグラフィー(GC×GC)によって分析されました。摂食実験により、グリシンとグリオキシル酸のIBMPへのL-ロイシンとα-ケトイソカプロ酸(α-KIC)の取り込みが明らかになりました。さらに、IBMPのde novo生合成は、未熟なピーマン果物の皮周骨組織で発生することが示されていますが、熟したピーマン果物の周囲組織はIBMP生合成の能力を示さなかったことが示されています。

ピーマンフルーツ(Capsicum annuum L.)における3-イソブチル-2-メトキシピラジン(IBMP)の生合成は、安定した同位体標識前駆体を用いたin vivo給餌実験によって調査されました。揮発性物質は、ヘッドスペース固相マイクロ抽出(HS-SPME)を使用して抽出され、包括的な2次元ガスクロマトグラフィー(GC×GC)によって分析されました。摂食実験により、グリシンとグリオキシル酸のIBMPへのL-ロイシンとα-ケトイソカプロ酸(α-KIC)の取り込みが明らかになりました。さらに、IBMPのde novo生合成は、未熟なピーマン果物の皮周骨組織で発生することが示されていますが、熟したピーマン果物の周囲組織はIBMP生合成の能力を示さなかったことが示されています。

The biosynthesis of 3-isobutyl-2-methoxypyrazine (IBMP) in bell pepper fruits (Capsicum annuum L.) was investigated by in vivo feeding experiments with stable isotope-labeled precursors. Volatiles were extracted using headspace solid-phase microextraction (HS-SPME) and analyzed by comprehensive two-dimensional gas chromatography (GC×GC) coupled to a time-of-flight mass spectrometer (ToF-MS). Feeding experiments revealed incorporation of l-leucine and α-ketoisocaproic acid (α-KIC) as well as glycine and glyoxylic acid into IBMP. Furthermore, it has been shown that de novo biosynthesis of IBMP occurs in pericarp tissues of unripe bell pepper fruits, whereas pericarp tissues of ripe bell pepper fruits showed no capability of IBMP biosynthesis.

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