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The American journal of clinical nutrition2022Sep02Vol.116issue(3)

前糖尿病患者および2型糖尿病患者における糖化ヘモグロビンに対するケトン生成食と地中海食の効果:介入型ケトメッド無作為化クロスオーバー試験

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

背景:特に低炭水化物の選択肢の間で、前糖尿病患者と2型糖尿病(T2DM)の個人の最適な食事を構成するものについては、コンセンサスに達していません。 目的:2つの低炭水化物の食事を3つの重要な類似点(抗上の野菜を組み込み、糖分や洗練された穀物を避けます)と3つの重要な違い(マメ科植物、果物、および無傷の穀物を避けることと比較して組み込んだ)と比較して、グルコース制御に影響を与えます。前糖尿病およびT2DMの個人の心代謝リスク因子。 方法:Keto-Medは、無作為化、クロスオーバー、介入試験でした。前糖尿病またはT2DMを伴う18歳以上の40人の参加者は、よく形成されたケトン生成食(WFKD)と地中海以上の食事(Med-Plus)をそれぞれ12週間、それぞれランダムな順序で追跡しました。ダイエットは、上記の3つの重要な類似点を共有しました。Med-Plusが組み込まれたマメ科植物、果物、および完全な無傷の穀物を取り入れましたが、WFKDはそれらを避けました。主な結果は、各食事の12週間後のグリケート化ヘモグロビン(HBA1C)の変化率でした。二次および探索的結果には、体重、空腹時インスリン、グルコース、および血液脂質の変化率が含まれていました。連続グルコースモニター(CGM)および栄養摂取からの平均グルコース。 結果:一次分析は、完全なデータを持つ33人の参加者でした。HBA1Cの値は、12週間で食事の間で違いはありませんでした。トリグリセリドは、WFKD [変化率、-16%(SEM、4%)でMed -Plusの-5%(SEM、6%)と比較して減少しました。P = 0.02]およびLDLコレステロールは、WFKD [変化率、 +10%(SEM、4%)でより高かったのに対し、Med -Plusの-5%(SEM、5%)。p = 0.01]。体重は、7%(SEM、1%)とHDLコレステロールと比較して8%(SEM、1%)で減少しました。さらに、それぞれ。ただし、両方にダイエット×注文の大幅な相互作用がありました。参加者は、Med-Plusと比較して、WFKDに繊維の摂取量が少なく、3つの栄養素がありました。12週間のフォローアップデータは、Med-Plusがより持続可能であることを示唆しています。 結論:HBA1Cの値は、12週間後に食事段階で異なっていませんでしたが、おそらくいくつかの食事の側面が共有されているため、両方の食事のベースラインから改善されました。WFKDは、トリグリセリドの大幅な減少をもたらしましたが、LDLコレステロールの上昇による潜在的なリスクと、マメ科植物、果物、全体の無傷の穀物を回避することからの栄養摂取量が減少し、持続性が低くなりました。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT03810378として登録されました。

背景:特に低炭水化物の選択肢の間で、前糖尿病患者と2型糖尿病(T2DM)の個人の最適な食事を構成するものについては、コンセンサスに達していません。 目的:2つの低炭水化物の食事を3つの重要な類似点(抗上の野菜を組み込み、糖分や洗練された穀物を避けます)と3つの重要な違い(マメ科植物、果物、および無傷の穀物を避けることと比較して組み込んだ)と比較して、グルコース制御に影響を与えます。前糖尿病およびT2DMの個人の心代謝リスク因子。 方法:Keto-Medは、無作為化、クロスオーバー、介入試験でした。前糖尿病またはT2DMを伴う18歳以上の40人の参加者は、よく形成されたケトン生成食(WFKD)と地中海以上の食事(Med-Plus)をそれぞれ12週間、それぞれランダムな順序で追跡しました。ダイエットは、上記の3つの重要な類似点を共有しました。Med-Plusが組み込まれたマメ科植物、果物、および完全な無傷の穀物を取り入れましたが、WFKDはそれらを避けました。主な結果は、各食事の12週間後のグリケート化ヘモグロビン(HBA1C)の変化率でした。二次および探索的結果には、体重、空腹時インスリン、グルコース、および血液脂質の変化率が含まれていました。連続グルコースモニター(CGM)および栄養摂取からの平均グルコース。 結果:一次分析は、完全なデータを持つ33人の参加者でした。HBA1Cの値は、12週間で食事の間で違いはありませんでした。トリグリセリドは、WFKD [変化率、-16%(SEM、4%)でMed -Plusの-5%(SEM、6%)と比較して減少しました。P = 0.02]およびLDLコレステロールは、WFKD [変化率、 +10%(SEM、4%)でより高かったのに対し、Med -Plusの-5%(SEM、5%)。p = 0.01]。体重は、7%(SEM、1%)とHDLコレステロールと比較して8%(SEM、1%)で減少しました。さらに、それぞれ。ただし、両方にダイエット×注文の大幅な相互作用がありました。参加者は、Med-Plusと比較して、WFKDに繊維の摂取量が少なく、3つの栄養素がありました。12週間のフォローアップデータは、Med-Plusがより持続可能であることを示唆しています。 結論:HBA1Cの値は、12週間後に食事段階で異なっていませんでしたが、おそらくいくつかの食事の側面が共有されているため、両方の食事のベースラインから改善されました。WFKDは、トリグリセリドの大幅な減少をもたらしましたが、LDLコレステロールの上昇による潜在的なリスクと、マメ科植物、果物、全体の無傷の穀物を回避することからの栄養摂取量が減少し、持続性が低くなりました。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT03810378として登録されました。

BACKGROUND: Consensus has not been reached on what constitutes an optimal diet in individuals with prediabetes and type 2 diabetes mellitus (T2DM), especially between low-carbohydrate options. OBJECTIVES: We compared 2 low-carbohydrate diets with 3 key similarities (incorporating nonstarchy vegetables and avoiding added sugars and refined grains) and 3 key differences (incorporating compared with avoiding legumes, fruits, and whole, intact grains) for their effects on glucose control and cardiometabolic risk factors in individuals with prediabetes and T2DM. METHODS: Keto-Med was a randomized, crossover, interventional trial. Forty participants aged ≥18 years with prediabetes or T2DM followed the well-formulated ketogenic diet (WFKD) and the Mediterranean-plus diet (Med-Plus) for 12 weeks each, in random order. The diets shared the 3 key similarities noted above. The Med-Plus incorporated legumes, fruits, and whole, intact grains, while the WFKD avoided them. The primary outcome was the percentage change in glycated hemoglobin (HbA1c) after 12 weeks on each diet. Secondary and exploratory outcomes included percentage changes in body weight, fasting insulin, glucose, and blood lipids; average glucose from continuous glucose monitor (CGM), and nutrient intake. RESULTS: The primary analysis was of 33 participants with complete data. The HbA1c values did not differ between diets at 12 weeks. Triglycerides decreased more for the WFKD [percentage changes, -16% (SEM, 4%) compared with -5% (SEM, 6%) for the Med-Plus; P = 0.02] and LDL cholesterol was higher for the WFKD [percentage changes, +10% (SEM, 4%) compared with -5% (SEM, 5%) for the Med-Plus; P = 0.01]. Weight decreased 8% (SEM, 1%) compared with 7% (SEM, 1%) and HDL cholesterol increased 11% (SEM, 2%) compared with 7% (SEM, 3%) for the WFKD compared with the Med-Plus, respectively; however, there was a significant interaction of diet × order for both. Participants had lower intakes of fiber and 3 nutrients on the WFKD compared with the Med-Plus. Twelve-week follow-up data suggest the Med-Plus is more sustainable. CONCLUSIONS: HbA1c values were not different between diet phases after 12 weeks, but improved from baseline on both diets, likely due to several shared dietary aspects. The WFKD led to a greater decrease in triglycerides, but also had potential untoward risks from elevated LDL cholesterol and lower nutrient intakes from avoiding legumes, fruits, and whole, intact grains, as well as being less sustainable. This trial was registered at clinicaltrials.gov as NCT03810378.

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