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The American journal of clinical nutrition2022Aug04Vol.116issue(2)

アドベンティストヘルススタディ2における乳製品、カルシウム摂取、および事故前立腺がんのリスク-2

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

背景:前立腺癌は、アメリカの男性で最も一般的な非皮膚がんです。乳製品または食事性カルシウムとの間の因果関係、およびこの癌は示唆的ですが、限られていると考えられています。 目的:これらの関連性を北米の大規模なコホートで評価すること。 方法:米国とカナダの28,737人の7日目のアドベンティスト男性の前向きコホート研究。そのうち6389人は黒人民族でした。食事はFFQで測定され、275人の男性の参加者も、キャリブレーションの実質として繰り返される24時間の食事リコールを提供しました。インシデントがんは、主に癌レジストリと一致することによって発見されました。分析では、一部の分析に多変数比例ハザード回帰と回帰キャリブレーションを使用しました。 結果:合計で、平均7.8歳の追跡期間中に1254(190の高度)事故前立腺がんの症例が見つかりました。10パーセンタイル(20.2 g/d)と比較して、乳製品摂取量(430 g/d)の90パーセンタイルの男性は、前立腺がんのリスクが高かった(HR:1.27; 95%CI:1.12、1.43)。同じG/D摂取量を比較する同様の発見は、高度な前立腺がん(HR:1.38; 95%CI:1.02、1.88)で、非高度の症例(HR:1.27; 95%CI:1.11、1.45)で示されました。参加者(HR:1.24; 95%CI:0.98、1.58)、およびビーガン参加者を除外する場合(HR:1.22; 95%CI:1.03、1.43)。校正乳製品(G/D)回帰(すべての参加者とすべての前立腺がん)は、食事測定誤差を調整して、1.75(95%CI:1.32、2.32)のHRを発見しました。90パーセンタイルの摂取量をゼロ摂取量(非較正)と比較して、HRは1.62(95%CI:1.26、2.05)でした。非航海カルシウムの摂取量(HR:1.16; 95%CI:0.94、1.44)と比較して、より高い(905 mg/d)の影響の証拠はありませんでした。 結論:乳製品のカルシウムではなく、乳製品の摂取量が多い男性は、摂取量が少ない男性と比較して前立腺癌のリスクが高かった。関連は非線形であり、比較的低用量でのリスクの最大の増加を示唆しています。

背景:前立腺癌は、アメリカの男性で最も一般的な非皮膚がんです。乳製品または食事性カルシウムとの間の因果関係、およびこの癌は示唆的ですが、限られていると考えられています。 目的:これらの関連性を北米の大規模なコホートで評価すること。 方法:米国とカナダの28,737人の7日目のアドベンティスト男性の前向きコホート研究。そのうち6389人は黒人民族でした。食事はFFQで測定され、275人の男性の参加者も、キャリブレーションの実質として繰り返される24時間の食事リコールを提供しました。インシデントがんは、主に癌レジストリと一致することによって発見されました。分析では、一部の分析に多変数比例ハザード回帰と回帰キャリブレーションを使用しました。 結果:合計で、平均7.8歳の追跡期間中に1254(190の高度)事故前立腺がんの症例が見つかりました。10パーセンタイル(20.2 g/d)と比較して、乳製品摂取量(430 g/d)の90パーセンタイルの男性は、前立腺がんのリスクが高かった(HR:1.27; 95%CI:1.12、1.43)。同じG/D摂取量を比較する同様の発見は、高度な前立腺がん(HR:1.38; 95%CI:1.02、1.88)で、非高度の症例(HR:1.27; 95%CI:1.11、1.45)で示されました。参加者(HR:1.24; 95%CI:0.98、1.58)、およびビーガン参加者を除外する場合(HR:1.22; 95%CI:1.03、1.43)。校正乳製品(G/D)回帰(すべての参加者とすべての前立腺がん)は、食事測定誤差を調整して、1.75(95%CI:1.32、2.32)のHRを発見しました。90パーセンタイルの摂取量をゼロ摂取量(非較正)と比較して、HRは1.62(95%CI:1.26、2.05)でした。非航海カルシウムの摂取量(HR:1.16; 95%CI:0.94、1.44)と比較して、より高い(905 mg/d)の影響の証拠はありませんでした。 結論:乳製品のカルシウムではなく、乳製品の摂取量が多い男性は、摂取量が少ない男性と比較して前立腺癌のリスクが高かった。関連は非線形であり、比較的低用量でのリスクの最大の増加を示唆しています。

BACKGROUND: Prostate cancer is the most common noncutaneous cancer in American males. Causal links between dairy, or dietary calcium, and this cancer are considered suggestive but limited. OBJECTIVES: To evaluate these associations in a large North American cohort, including many with no (or very low) dairy intake and much calcium from nondairy sources. METHODS: A prospective cohort study of 28,737 Seventh-day Adventist men in the United States and Canada, of whom 6389 were of black ethnicity. Diet was measured by FFQ, and 275 male participants also provided repeated 24-h dietary recalls as a calibration substudy. Incident cancers were mainly found by matching with cancer registries. Analyses used multivariable proportional hazards regressions and regression calibration for some analyses. RESULTS: In total, 1254 (190 advanced) incident prostate cancer cases were found during an average 7.8 y of follow-up. Men at the 90th percentile of dairy intake (430 g/d) compared with the 10th percentile (20.2 g/d) had higher prostate cancer risk (HR: 1.27; 95% CI: 1.12, 1.43). Similar findings, comparing the same g/d intakes, were demonstrated for advanced prostate cancers (HR: 1.38; 95% CI: 1.02, 1.88), for nonadvanced cases (HR: 1.27; 95% CI: 1.11, 1.45), in black participants (HR: 1.24; 95% CI: 0.98, 1.58), and when excluding vegan participants (HR: 1.22; 95% CI: 1.03, 1.43). Calibrated dairy (g/d) regressions (all participants and all prostate cancers), adjusting for dietary measurement error, found a HR of 1.75 (95% CI: 1.32, 2.32). Comparing 90th percentile intake to zero intakes (uncalibrated), the HR was 1.62 (95% CI: 1.26, 2.05). There was no evidence of an effect of higher (905 mg/d) compared with lower (349 mg/d) intakes of nondairy calcium (HR: 1.16; 95% CI: 0.94, 1.44). CONCLUSIONS: Men with higher intake of dairy foods, but not nondairy calcium, had a higher risk of prostate cancer compared with men having lower intakes. Associations were nonlinear, suggesting greatest increases in risk at relatively low doses.

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