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The American journal of clinical nutrition2022Aug04Vol.116issue(2)

手頃な価格は、米国の収入と人種/民族グループの間のシーフード消費の栄養品質に影響を与える

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
  • Research Support, U.S. Gov't, Non-P.H.S.
概要
Abstract

背景:アメリカ人のための2020年の米国の食事ガイドラインは、米国の人口がより多くの魚介類を消費することを推奨しています。シーフード消費のほとんどの分析は、種、栄養内容、生産方法、価格による消費パターンの不均一性を無視します。これらは推奨事項を適用することに影響します。 目的:私たちは、社会経済的および人口統計学的グループによる大人の魚介類の摂取量と、小売店でのシーフードのコストを評価して、手頃な価格の栄養価の高いオプションを特定しました。 方法:NHANES 2011-2018食事データ(n = 17,559合計、n = 3285魚介類を食べる)を使用して、収入と人種/民族性に関連して魚介類の成人(20年以上)摂取を評価しました。多変量線形回帰は、Nielsen 2017-2019の小売販売データを使用して、販売量を調整したNielsen 2017-2019の栄養素とシーフード価格のために調整された、シーフードの消費と収入との関連を評価しました。 結果:低所得層グループは、高所得層よりもわずかに少ないシーフードを消費します[低収入:平均120.2(95%CI:103.5、137.2)g/wk;高収入:141.8(119.1、164.1)g/wk]しかし、長鎖N-3(ω-3)Pufasで高い魚介類が大幅に少ない[低収入:21.3(17.3、25.5)g/wk;より高い収入:46.8(35.4、57.8)g/wk]。摂取率、種、および生産方法の選択肢は、人種/民族グループによって、および収入によって人種/民族グループ内で異なります。小売シーフード全体は、他のタンパク質食品(肉、鶏肉、卵、豆など)よりも高く、N-3 PUFAの新鮮なシーフードは、N-3 PUFAの新鮮なシーフードよりも多く(p <0.002)かかります(p <0.002)。小売シーフードは幅広い価格帯と製品フォームで入手でき、一部の低コストの魚や貝はN-3 PUFA、カルシウム、鉄、セレン、およびビタミンB-12およびDが高かった 結論:魚介類の手頃な価格と収入と民族の消費パターンとの関係に関する新しい洞察は、さまざまなグループによるシーフードの消費を強化するために特定の政策と介入が必要になる可能性があることを示唆しています。

背景:アメリカ人のための2020年の米国の食事ガイドラインは、米国の人口がより多くの魚介類を消費することを推奨しています。シーフード消費のほとんどの分析は、種、栄養内容、生産方法、価格による消費パターンの不均一性を無視します。これらは推奨事項を適用することに影響します。 目的:私たちは、社会経済的および人口統計学的グループによる大人の魚介類の摂取量と、小売店でのシーフードのコストを評価して、手頃な価格の栄養価の高いオプションを特定しました。 方法:NHANES 2011-2018食事データ(n = 17,559合計、n = 3285魚介類を食べる)を使用して、収入と人種/民族性に関連して魚介類の成人(20年以上)摂取を評価しました。多変量線形回帰は、Nielsen 2017-2019の小売販売データを使用して、販売量を調整したNielsen 2017-2019の栄養素とシーフード価格のために調整された、シーフードの消費と収入との関連を評価しました。 結果:低所得層グループは、高所得層よりもわずかに少ないシーフードを消費します[低収入:平均120.2(95%CI:103.5、137.2)g/wk;高収入:141.8(119.1、164.1)g/wk]しかし、長鎖N-3(ω-3)Pufasで高い魚介類が大幅に少ない[低収入:21.3(17.3、25.5)g/wk;より高い収入:46.8(35.4、57.8)g/wk]。摂取率、種、および生産方法の選択肢は、人種/民族グループによって、および収入によって人種/民族グループ内で異なります。小売シーフード全体は、他のタンパク質食品(肉、鶏肉、卵、豆など)よりも高く、N-3 PUFAの新鮮なシーフードは、N-3 PUFAの新鮮なシーフードよりも多く(p <0.002)かかります(p <0.002)。小売シーフードは幅広い価格帯と製品フォームで入手でき、一部の低コストの魚や貝はN-3 PUFA、カルシウム、鉄、セレン、およびビタミンB-12およびDが高かった 結論:魚介類の手頃な価格と収入と民族の消費パターンとの関係に関する新しい洞察は、さまざまなグループによるシーフードの消費を強化するために特定の政策と介入が必要になる可能性があることを示唆しています。

BACKGROUND: The 2020 US Dietary Guidelines for Americans recommend that the US population consume more seafood. Most analyses of seafood consumption ignore heterogeneity in consumption patterns by species, nutritional content, production methods, and price, which have implications for applying recommendations. OBJECTIVES: We assessed seafood intake among adults by socioeconomic and demographic groups, as well as the cost of seafood at retail to identify affordable and nutritious options. METHODS: NHANES 2011-2018 dietary data (n = 17,559 total, n = 3285 eating seafood) were used to assess adult (≥20 y) intake of seafood in relation to income and race/ethnicity. Multivariable linear regression assessed the association between seafood consumption and income, adjusted for age, sex, and race/ethnicity, and the association between nutrients and seafood price, using Nielsen 2017-2019 retail sales data, adjusted for sales volume. RESULTS: Low-income groups consume slightly less seafood than high-income groups [low income: mean 120.2 (95% CI: 103.5, 137.2) g/wk; high income: 141.8 (119.1, 164.1) g/wk] but substantially less seafood that is high in long-chain n-3 (ω-3) PUFAs [lower income: 21.3 (17.3, 25.5) g/wk; higher income: 46.8 (35.4, 57.8) g/wk]. Intake rates, species, and production method choices varied by race/ethnicity groups and within race/ethnicity groups by income. Retail seafood as a whole costs more than other protein foods (e.g., meat, poultry, eggs, beans), and fresh seafood high in n-3 PUFAs costs more (P < 0.002) than fresh seafood low in n-3 PUFAs. Retail seafood is available in a wide range of price points and product forms, and some lower-cost fish and shellfish were high in n-3 PUFAs, calcium, iron, selenium, and vitamins B-12 and D. CONCLUSIONS: New insights into the relation between seafood affordability and consumption patterns among income and ethnicity groups suggest that specific policies and interventions may be needed to enhance the consumption of seafood by different groups.

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