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Environmental health insights20220101Vol.16issue()

ウガンダのカンパラ大都市圏の農場からフォークまでの新鮮な果物や野菜の残留物を農薬

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

この研究では、ウガンダのカンパラ大都市圏の農場からフォークまでの果物や野菜の農薬残留物の濃度を評価しました。農場、市場、通り、レストラン、家から収集された果物と野菜の合計160のサンプルを、液体クロマトグラフィータンデム質量分析を使用して分析しました。ジチオカルバメートのガスクロマトグラフマス分光計。サンプルの大部分(95.6%)で複数の農薬残留物が検出されました。最も頻繁に検出された農薬の残留クラスの割合は、有機リン酸塩(91.3%)、カルバメート(67.5%)、ピレスロイド(60.0%)ジチオカルバメート(48.1%)、およびネオニコチノイド(42.5%)でした。有機リン酸塩の中で、プロパトモフォス、アセファート、フォノフォス、モノクロトフォス、およびジクロルボスが最も検出された有効成分でした。Aminocarb、Methomyl、およびPirimicarbが一般的に検出されたカルバメートでした。イミダクロプリド、ネオニコチノイド、ラムダ - シハロトリン、ピレスロイドも高度に検出されました。27の農薬がすべての段階でテストされ、その濃度は鎖に沿って減少または増加しました。複数の農薬の残留物は、一般的に消費された果物や野菜で発生し、農場からフォークへの濃度が減少または増加しました。

この研究では、ウガンダのカンパラ大都市圏の農場からフォークまでの果物や野菜の農薬残留物の濃度を評価しました。農場、市場、通り、レストラン、家から収集された果物と野菜の合計160のサンプルを、液体クロマトグラフィータンデム質量分析を使用して分析しました。ジチオカルバメートのガスクロマトグラフマス分光計。サンプルの大部分(95.6%)で複数の農薬残留物が検出されました。最も頻繁に検出された農薬の残留クラスの割合は、有機リン酸塩(91.3%)、カルバメート(67.5%)、ピレスロイド(60.0%)ジチオカルバメート(48.1%)、およびネオニコチノイド(42.5%)でした。有機リン酸塩の中で、プロパトモフォス、アセファート、フォノフォス、モノクロトフォス、およびジクロルボスが最も検出された有効成分でした。Aminocarb、Methomyl、およびPirimicarbが一般的に検出されたカルバメートでした。イミダクロプリド、ネオニコチノイド、ラムダ - シハロトリン、ピレスロイドも高度に検出されました。27の農薬がすべての段階でテストされ、その濃度は鎖に沿って減少または増加しました。複数の農薬の残留物は、一般的に消費された果物や野菜で発生し、農場からフォークへの濃度が減少または増加しました。

This study assessed concentrations of pesticide residues in fruits and vegetables from farm-to-fork in Kampala Metropolitan Area, Uganda. A total of 160 samples of fruit and vegetables collected from farms, markets, streets, restaurants and homes were analysed using liquid chromatography-tandem mass spectrometry; and Gas Chromatograph-Mass Spectrometer for dithiocarbamates. Multiple pesticide residues were detected in majority of the samples (95.6%). The proportions of the most frequently detected pesticides residue classes were organophosphates (91.3%), carbamates (67.5%), pyrethroids (60.0%) dithiocarbamates (48.1%) and neonicotinoids (42.5%). Among organophosphates, propotamophos, acephate, fonofos, monocrotophos and dichlorvos were the most detected active ingredients; aminocarb, methomyl and pirimicarb were the commonly detected carbamates; while imidacloprid, a neonicotinoid and lambda-cyhalothrin, pyrethroid were also highly detected. Twenty-seven pesticide were tested at all stages, of which the concentrations either decreased or increased along the chain. Multiple pesticide residues occurred in commonly consumed fruit and vegetables with decreasing or increasing concentrations from farm-to-fork.

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