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Advances in nutrition (Bethesda, Md.)2022Dec22Vol.13issue(6)

消化不能な炭水化物消費の胃腸効果と耐性

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文献タイプ:
  • Review
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

非消化不可能な炭水化物(NDC)は、非高等多糖類や耐性澱粉を含む食品成分です。多くのNDCは、米国FDAによって栄養繊維に分類されています。人間の健康と製品の開発に有益な効果があるため、NDCは食料供給に広く使用されています。総食繊維には食事摂取摂取の推奨事項がありますが、個々のNDCについてはそのような推奨事項はありません。NDCは、その化学組成と物理化学的特性 - 耐性のある摂取レベルに寄与する特性に不均一です。過剰摂取が望ましくない胃腸の副作用につながり、実際の繊維摂取レベルと推奨される繊維摂取レベルの間のギャップがさらに拡大する可能性があるため、さまざまなNDCの許容可能な摂取レベルに関するガイダンスが必要です。このレビューでは、FDAが食物繊維(β-グルカン、ペクチン、アラビノキシラン、グアーガム、アルギン酸塩、オリゴン殻、イヌーリン、フルクトリゴ糖およびオリゴフロース、オリゴフロース、小酸化糖、ポリドキソクロース、小脱酸素、オリゴ酸素、オリゴゾッカ酸、オリゴ酸素、オリゴ酸素、オリゴゾッカ酸、オリゴス酸療法、オリゴ酸素、オリゴ類の胃腸効果に関する胃腸効果に関する胃腸効果に関する文献を合成します。繊維、耐性マルトデキストリン/デキストリン)および消費に対する許容摂取量の推奨事項を提示します。耐性(例えば膨満感、鼓腸、ボルボリグミ/ゴロゴロなど)や機能(輸送時間、便頻度、便の一貫性など)を含む胃腸疾患のない胃腸疾患のない成人の103の臨床試験の発見を要約しました。これらの研究は、0.75〜160 g/dの範囲の用量を提供し、単一の耐性テストから28週間までの期間にわたって持続しました。耐性はNDC固有でした。したがって、推奨事項は、アルギン酸塩の場合は3.75 g/dから大豆繊維の25 g/dの範囲でした。将来の研究では、より広い範囲のNDC用量と消費フォーム(液体と比較して固体)をテストすることにより、文献のギャップに対処する必要があります。さらに、将来の調査では、標準的なプロトコルを採用して、一貫して研究全体の耐性と機能的結果を調べる必要があります。

非消化不可能な炭水化物(NDC)は、非高等多糖類や耐性澱粉を含む食品成分です。多くのNDCは、米国FDAによって栄養繊維に分類されています。人間の健康と製品の開発に有益な効果があるため、NDCは食料供給に広く使用されています。総食繊維には食事摂取摂取の推奨事項がありますが、個々のNDCについてはそのような推奨事項はありません。NDCは、その化学組成と物理化学的特性 - 耐性のある摂取レベルに寄与する特性に不均一です。過剰摂取が望ましくない胃腸の副作用につながり、実際の繊維摂取レベルと推奨される繊維摂取レベルの間のギャップがさらに拡大する可能性があるため、さまざまなNDCの許容可能な摂取レベルに関するガイダンスが必要です。このレビューでは、FDAが食物繊維(β-グルカン、ペクチン、アラビノキシラン、グアーガム、アルギン酸塩、オリゴン殻、イヌーリン、フルクトリゴ糖およびオリゴフロース、オリゴフロース、小酸化糖、ポリドキソクロース、小脱酸素、オリゴ酸素、オリゴゾッカ酸、オリゴ酸素、オリゴ酸素、オリゴゾッカ酸、オリゴス酸療法、オリゴ酸素、オリゴ類の胃腸効果に関する胃腸効果に関する胃腸効果に関する文献を合成します。繊維、耐性マルトデキストリン/デキストリン)および消費に対する許容摂取量の推奨事項を提示します。耐性(例えば膨満感、鼓腸、ボルボリグミ/ゴロゴロなど)や機能(輸送時間、便頻度、便の一貫性など)を含む胃腸疾患のない胃腸疾患のない成人の103の臨床試験の発見を要約しました。これらの研究は、0.75〜160 g/dの範囲の用量を提供し、単一の耐性テストから28週間までの期間にわたって持続しました。耐性はNDC固有でした。したがって、推奨事項は、アルギン酸塩の場合は3.75 g/dから大豆繊維の25 g/dの範囲でした。将来の研究では、より広い範囲のNDC用量と消費フォーム(液体と比較して固体)をテストすることにより、文献のギャップに対処する必要があります。さらに、将来の調査では、標準的なプロトコルを採用して、一貫して研究全体の耐性と機能的結果を調べる必要があります。

Nondigestible carbohydrates (NDCs) are food components, including nonstarch polysaccharides and resistant starches. Many NDCs are classified as dietary fibers by the US FDA. Because of their beneficial effects on human health and product development, NDCs are widely used in the food supply. Although there are dietary intake recommendations for total dietary fiber, there are no such recommendations for individual NDCs. NDCs are heterogeneous in their chemical composition and physicochemical properties-characteristics that contribute to their tolerable intake levels. Guidance on tolerable intake levels of different NDCs is needed because overconsumption can lead to undesirable gastrointestinal side effects, further widening the gap between actual and suggested fiber intake levels. In this review, we synthesize the literature on gastrointestinal effects of NDCs that the FDA accepts as dietary fibers (β-glucan, pectin, arabinoxylan, guar gum, alginate, psyllium husk, inulin, fructooligosaccharides and oligofructose, galactooligosaccharides, polydextrose, cellulose, soy fiber, resistant maltodextrin/dextrin) and present tolerable intake dose recommendations for their consumption. We summarized the findings from 103 clinical trials in adults without gastrointestinal disease who reported gastrointestinal effects, including tolerance (e.g., bloating, flatulence, borborygmi/rumbling) and function (e.g., transit time, stool frequency, stool consistency). These studies provided doses ranging from 0.75-160 g/d and lasted for durations ranging from a single-meal tolerance test to 28 wk. Tolerance was NDC specific; thus, recommendations ranged from 3.75 g/d for alginate to 25 g/d for soy fiber. Future studies should address gaps in the literature by testing a wider range of NDC doses and consumption forms (solid compared with liquid). Furthermore, future investigations should also adopt a standard protocol to examine tolerance and functional outcomes across studies consistently.

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