著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
目的:ほとんどの研究では、血清銅と心筋梗塞の関連性を調査していますが、食事銅摂取量と心筋梗塞の間には関連性がほとんどありません。 材料と方法:この研究には、2011年から2011年の国民衛生栄養調査(NHANES)からの合計14,876人の参加者が含まれていました。多変量ロジスティック回帰モデルを使用して、食事性銅摂取と心筋梗塞のリスクとの関連を分析しました。選択バイアスを減らすために、1:2の比率で最も近い隣の傾向スコアマッチング(PSM)を使用します。制限されたキュービックスプライン(RCS)メソッドは、非線形関係を研究するために使用されます。サブグループの層別化を使用して、銅摂取量と心筋梗塞との関連をさらに調査しました。 結果:食事銅摂取量の中央値は1.0825 mg/日でした。心筋梗塞は、参加者の約4.4%(655)で発生していました。マッチングの前後に、多変量ロジスティック回帰モデルは、食事性銅摂取と心筋梗塞のリスクとの間に負の相関を明らかにしました。被験者のより高い四分位は、銅摂取の最初の四分位の四分位数と比較して、心筋梗塞のリスクが著しく低い。RCSの調査結果によると、食事銅の摂取量と心筋梗塞は、非線形および用量反応関係を持っています。層状分析によると、食事銅の摂取量は、喫煙、高血圧、糖尿病、オルソリポーシスの歴史を持つ、50歳以上の女性、女性、25≤BMI<30である人にとっては実質的な保護要素でした。 結論:食事銅摂取量の増加は、心筋梗塞のリスクが低いことと関連していた。それは、高齢者の女性、太りすぎの個人、喫煙者、高血圧、糖尿病患者で特に重要です。
目的:ほとんどの研究では、血清銅と心筋梗塞の関連性を調査していますが、食事銅摂取量と心筋梗塞の間には関連性がほとんどありません。 材料と方法:この研究には、2011年から2011年の国民衛生栄養調査(NHANES)からの合計14,876人の参加者が含まれていました。多変量ロジスティック回帰モデルを使用して、食事性銅摂取と心筋梗塞のリスクとの関連を分析しました。選択バイアスを減らすために、1:2の比率で最も近い隣の傾向スコアマッチング(PSM)を使用します。制限されたキュービックスプライン(RCS)メソッドは、非線形関係を研究するために使用されます。サブグループの層別化を使用して、銅摂取量と心筋梗塞との関連をさらに調査しました。 結果:食事銅摂取量の中央値は1.0825 mg/日でした。心筋梗塞は、参加者の約4.4%(655)で発生していました。マッチングの前後に、多変量ロジスティック回帰モデルは、食事性銅摂取と心筋梗塞のリスクとの間に負の相関を明らかにしました。被験者のより高い四分位は、銅摂取の最初の四分位の四分位数と比較して、心筋梗塞のリスクが著しく低い。RCSの調査結果によると、食事銅の摂取量と心筋梗塞は、非線形および用量反応関係を持っています。層状分析によると、食事銅の摂取量は、喫煙、高血圧、糖尿病、オルソリポーシスの歴史を持つ、50歳以上の女性、女性、25≤BMI<30である人にとっては実質的な保護要素でした。 結論:食事銅摂取量の増加は、心筋梗塞のリスクが低いことと関連していた。それは、高齢者の女性、太りすぎの個人、喫煙者、高血圧、糖尿病患者で特に重要です。
OBJECTIVES: Most studies have examined the association between serum copper and myocardial infarction, but there is little evidence of the association between dietary copper intake and myocardial infarction. MATERIALS AND METHODS: The study included a total of 14,876 participants from the 2011 to 2018 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Multivariate logistic regression model was used to analyze the association between dietary copper intake and the risk of myocardial infarction. To reduce selection bias, we use nearest neighbor propensity score matching (PSM) in a 1:2 ratio. Restricted cubic spline (RCS) method is used to study the non-linear relationship. Subgroup stratification was used to further investigate the association between copper intake and myocardial infarction. RESULTS: The median dietary copper intake was 1.0825 mg/day. A myocardial infarction had occurred in approximately 4.4% (655) of the participants. Before and after matching, multivariate logistic regression models revealed a negative correlation between dietary copper intake and the risk of myocardial infarction. The higher quartile of subjects had a noticeably lower risk of myocardial infarction in comparison to those in the first quartile of copper intake. According to RCS findings, dietary copper intake and myocardial infarction have a non-linear and dose-response relationship. According to stratified analysis, the dietary copper intake was a substantial protective element for those who were ≥ 50 years old, female, 25 ≤BMI <30, with history of smoking, hypertension, diabetes and ortholiposis. CONCLUSION: Increased dietary copper intake was associated with a lower risk of myocardial infarction. It is especially significant in elderly-aged women, overweight individuals, smokers, hypertension, and diabetic patients.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。