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Food chemistry2023Jul01Vol.413issue()

ザクロとイチゴのジュースの明確化:濁度、アントシアニン、色、フェノール、抗酸化活性に対するさまざまな説明剤の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

濁度、アントシアニン(ACNS)、色、フェノール酸、アスコルビン酸、抗酸化活性(AA)のザクロ(PJ)およびイチゴジュース(SJ)に対する説明の影響を調査しました。ゼラチンのみを使用して、Cold-ClarificationがPJに適用されました。両方のジュースのホットクラブ化のために、ベントナイト、ゼラチン、キーゼルソルが使用されました。さらに、ペクチンを含むSJにペクトリティック酵素が添加されました。繊維化は、SJおよびベントナイト処理の色密度の増加を引き起こし、濁度が低くなりました(9.5 NTU)。ただし、ゼラチンとキーゼルソルは、ACN含有量(15%)と濁度の増加(70.1 NTU)を大幅に減少させました。PJでは、ホットクラリフィケーション中に低い濁度(93.2-162.0 NTU)を提供するステップはありませんでしたが、比較的低い濁度(28.7 NTU)とアントシアニン損失(9.8%)は、寒冷クレア化中に達成されました。SJのホットクラブ化はAAとフェノリックに影響を与えませんでしたが、PJのコールドクレア化は両方の範囲に減少しました。したがって、PJのコールドクレア化のために、SJとゼラチンの高温発達には、繊維形成とベントナイト治療が推奨されます。

濁度、アントシアニン(ACNS)、色、フェノール酸、アスコルビン酸、抗酸化活性(AA)のザクロ(PJ)およびイチゴジュース(SJ)に対する説明の影響を調査しました。ゼラチンのみを使用して、Cold-ClarificationがPJに適用されました。両方のジュースのホットクラブ化のために、ベントナイト、ゼラチン、キーゼルソルが使用されました。さらに、ペクチンを含むSJにペクトリティック酵素が添加されました。繊維化は、SJおよびベントナイト処理の色密度の増加を引き起こし、濁度が低くなりました(9.5 NTU)。ただし、ゼラチンとキーゼルソルは、ACN含有量(15%)と濁度の増加(70.1 NTU)を大幅に減少させました。PJでは、ホットクラリフィケーション中に低い濁度(93.2-162.0 NTU)を提供するステップはありませんでしたが、比較的低い濁度(28.7 NTU)とアントシアニン損失(9.8%)は、寒冷クレア化中に達成されました。SJのホットクラブ化はAAとフェノリックに影響を与えませんでしたが、PJのコールドクレア化は両方の範囲に減少しました。したがって、PJのコールドクレア化のために、SJとゼラチンの高温発達には、繊維形成とベントナイト治療が推奨されます。

Effects of clarification on turbidity, anthocyanins (ACNs), colour, phenolics, ascorbic acid and antioxidant activity (AA) of pomegranate (PJ) and strawberry juices (SJ) were investigated. Cold-clarification was applied to PJ using only gelatine. For hot-clarification of both juices, bentonite, gelatine and kieselsol were used. Moreover, pectolytic enzyme was added to SJ that contains pectin. Depectinization caused an increase in colour density of SJ and bentonite treatment resulted in low turbidity (9.5 NTU). However, gelatine and kieselsol significantly reduced ACN content (15%) and increased turbidity (70.1 NTU). In PJ, no step during hot-clarification provided low turbidity (93.2-162.0 NTU), while relatively low turbidity (28.7 NTU) and anthocyanin loss (9.8%) was achieved during cold-clarification. Hot-clarification of SJ showed no effect on AA and phenolics, while cold-clarification of PJ reduced both to a limited extent. Therefore, depectinization and bentonite treatment are recommended for hot-clarification of SJ and gelatine for cold-clarification of PJ.

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