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The Journal of nutrition2023Mar01Vol.153issue(3)

小腸の端に吸収されていない遊離アミノ酸の存在は、人間と豚のアミノ酸の取り込みの増加の可能性を示しています

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:小腸の終わりに吸収されていない遊離アミノ酸(AA)は、潜在的な予防可能な栄養損失をもたらします。 目的:この研究の目的は、食物タンパク質の栄養価との関連性を調査するために、人間と豚の両方の末端回腸消化器の遊離AAを定量化することを目的としています。 方法:3つの食事を含む2つの研究が実施されました。8人の成人の回復剤からの人間の研究 - イレア剤の消化物を、1回の食事の摂取後9時間で補給しないか、30 gのゼインまたはホエーを補充しました。豚の研究-12カニューレを塗った豚に、ホエイまたはゼインまたは無タンパク質の食事を含む食事を7日間摂取し、最後の2 dに回腸ダイジェスタを収集しました。ダイジェスタは、合計と13の無料AAについて分析されました。AASの真のイレア消化率(TID)を無料のAASと比較した場合と比較しました。 結果:すべての末端回腸ダイジェスタサンプルには、遊離AAが含まれていました。ホエイのAASのTIDは、ヒトの回生剤で97%±2.4%(平均±SD)、栽培豚では97%±1.9%でした。分析された遊離AASが吸収されれば、ホエイのTIDは、人間で0.4%ユニット、ブタで0.1%ユニット増加します。ゼインのAASのTIDは、ヒトで70%±16.4%、ブタで77%±20.6%であり、分析された遊離AAが完全に吸収された場合、それぞれ2.3%ユニットと3.5%ユニット増加します。Zeinのスレオニンで最大の違いが観察されました。遊離スレオニンが吸収された場合、TIDは両方の種で6.6%ユニット増加します(P <0.05)。 結論:小腸の終わりに遊離AASが存在し、消化性の低いタンパク質源に栄養的に関連する効果をもたらす可能性がありますが、効果は非常に消化可能なタンパク質源では無視できます。この結果は、すべての自由なAAが吸収される場合、タンパク質の栄養価を改善するための部屋についての洞察を提供します。j nutr 2023; xx:xx-xx。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT04207372として登録されました。

背景:小腸の終わりに吸収されていない遊離アミノ酸(AA)は、潜在的な予防可能な栄養損失をもたらします。 目的:この研究の目的は、食物タンパク質の栄養価との関連性を調査するために、人間と豚の両方の末端回腸消化器の遊離AAを定量化することを目的としています。 方法:3つの食事を含む2つの研究が実施されました。8人の成人の回復剤からの人間の研究 - イレア剤の消化物を、1回の食事の摂取後9時間で補給しないか、30 gのゼインまたはホエーを補充しました。豚の研究-12カニューレを塗った豚に、ホエイまたはゼインまたは無タンパク質の食事を含む食事を7日間摂取し、最後の2 dに回腸ダイジェスタを収集しました。ダイジェスタは、合計と13の無料AAについて分析されました。AASの真のイレア消化率(TID)を無料のAASと比較した場合と比較しました。 結果:すべての末端回腸ダイジェスタサンプルには、遊離AAが含まれていました。ホエイのAASのTIDは、ヒトの回生剤で97%±2.4%(平均±SD)、栽培豚では97%±1.9%でした。分析された遊離AASが吸収されれば、ホエイのTIDは、人間で0.4%ユニット、ブタで0.1%ユニット増加します。ゼインのAASのTIDは、ヒトで70%±16.4%、ブタで77%±20.6%であり、分析された遊離AAが完全に吸収された場合、それぞれ2.3%ユニットと3.5%ユニット増加します。Zeinのスレオニンで最大の違いが観察されました。遊離スレオニンが吸収された場合、TIDは両方の種で6.6%ユニット増加します(P <0.05)。 結論:小腸の終わりに遊離AASが存在し、消化性の低いタンパク質源に栄養的に関連する効果をもたらす可能性がありますが、効果は非常に消化可能なタンパク質源では無視できます。この結果は、すべての自由なAAが吸収される場合、タンパク質の栄養価を改善するための部屋についての洞察を提供します。j nutr 2023; xx:xx-xx。この試験は、ClinicalTrials.govにNCT04207372として登録されました。

BACKGROUND: Unabsorbed free amino acids (AAs) at the end of the small intestine result in a potential preventable nutritional loss. OBJECTIVES: This study aimed to quantify free AAs in terminal ileal digesta of both humans and pigs to investigate its relevance for the nutritional value of food proteins. METHODS: Two studies with three diets were performed: a human study-ileal digesta from eight adult ileostomates were collected over 9 h after ingestion of a single meal unsupplemented or supplemented with 30 g zein or whey; pig study-12 cannulated pigs were fed for 7 d with a diet containing whey or zein or no-protein diet, and ileal digesta were collected on the last 2 d. Digesta were analyzed for total and 13 free AAs. True ileal digestibility (TID) of AAs was compared with and without free AAs. RESULTS: All terminal ileal digesta samples contained free AAs. The TID of AAs in whey was 97% ± 2.4% (mean ± SD) in human ileostomates and 97% ± 1.9% in growing pigs. If the analyzed free AAs would have been absorbed, TID of whey would increase by 0.4%-units in humans and 0.1%-units in pigs. The TID of AAs in zein was 70% ± 16.4% in humans and 77% ± 20.6% in pigs and would increase by 2.3%-units and 3.5%-units, respectively, if the analyzed free AAs would have been fully absorbed. The largest difference was observed for threonine from zein: if free threonine was absorbed, the TID would increase by 6.6%-units in both species (P < 0.05). CONCLUSIONS: Free AAs are present at the end of the small intestine and can potentially have a nutritionally relevant effect for poorly digestible protein sources, whereas the effect is negligible for highly digestible protein sources. This result provides insight into the room for improvement of a protein's nutritional value if all free AAs are to be absorbed. J Nutr 2023;xx:xx-xx. This trial was registered at clinicaltrials.gov as NCT04207372.

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