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Molecules (Basel, Switzerland)2023Feb16Vol.28issue(4)

ストロベリーフラガリアxアナナッサCVフェスティバル:果物と葉の抽出物におけるポリフェノールベースの植物化学的特性

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ベリーフルーツは、健康促進抗酸化ポリフェノールの重要な食事源です。興味深いことに、イチゴを含む多様な種のベリーの葉は、果物よりも葉の中でより高い生物活性植物化学物質含有量を示しています。さらに、植物の栄養部分は通常廃棄され、おそらく十分に活用されていない生物活性バイオマスの大きな供給源を表しています。この調査では、熱帯高地のイチゴ(Fragaria x AnanassaCv。Festival)の葉と果物のポリフェノールプロファイルを、ダイオードアレイ検出器(UHPLC-DAD)および質量分析(HPLC-MS)と組み合わせた高性能液体クロマトグラフィーによって比較されました。総ポリフェノールストロベリー葉抽出物は、イチゴの果物よりも122倍高い高ポリフェノール含有量と13倍の抗酸化活性(ORAC)を示し、ヒトメラノーマ細胞におけるUV損傷に対する光保護効果の可能性の証拠を示しました(SKメル - 28)およびマウス胚線維芽細胞(NIH/3T3)と、同じメラノーマ細胞に対する有望な抗増殖活性。葉の抽出物のHPLC-DADによって7つのポリフェノールが確認され、違いに依存して違いがありました。さらに、3つの置換ケルセチン誘導体、3つの置換カエンペフェロール誘導体、2つのアントシアニン、およびカテキンがHPLC-MSによって可溶性画分で確認されました。より高い総ポリフェノール含有量と生物活性活性を考えると、十分な活用されていないイチゴ祭の葉は、前向き生物活性アプリケーションを備えた明らかに豊富なバイオマスの潜在的な源です。

ベリーフルーツは、健康促進抗酸化ポリフェノールの重要な食事源です。興味深いことに、イチゴを含む多様な種のベリーの葉は、果物よりも葉の中でより高い生物活性植物化学物質含有量を示しています。さらに、植物の栄養部分は通常廃棄され、おそらく十分に活用されていない生物活性バイオマスの大きな供給源を表しています。この調査では、熱帯高地のイチゴ(Fragaria x AnanassaCv。Festival)の葉と果物のポリフェノールプロファイルを、ダイオードアレイ検出器(UHPLC-DAD)および質量分析(HPLC-MS)と組み合わせた高性能液体クロマトグラフィーによって比較されました。総ポリフェノールストロベリー葉抽出物は、イチゴの果物よりも122倍高い高ポリフェノール含有量と13倍の抗酸化活性(ORAC)を示し、ヒトメラノーマ細胞におけるUV損傷に対する光保護効果の可能性の証拠を示しました(SKメル - 28)およびマウス胚線維芽細胞(NIH/3T3)と、同じメラノーマ細胞に対する有望な抗増殖活性。葉の抽出物のHPLC-DADによって7つのポリフェノールが確認され、違いに依存して違いがありました。さらに、3つの置換ケルセチン誘導体、3つの置換カエンペフェロール誘導体、2つのアントシアニン、およびカテキンがHPLC-MSによって可溶性画分で確認されました。より高い総ポリフェノール含有量と生物活性活性を考えると、十分な活用されていないイチゴ祭の葉は、前向き生物活性アプリケーションを備えた明らかに豊富なバイオマスの潜在的な源です。

Berry fruits are an important dietary source of health-promoting antioxidant polyphenols. Interestingly, berry leaves of diverse species, including strawberries, have shown higher bioactive phytochemical content in the leaves than in the fruit. Moreover, the vegetative part of the plants is usually discarded, representing a presumably large source of underutilized bioactive biomass. In this investigation, the polyphenol profiles of tropical highland strawberry (Fragaria x ananassa cv. Festival) leaves and fruits were compared by high-performance liquid chromatography coupled with a diode array detector (UHPLC-DAD) and mass spectrometry (HPLC-MS). The total polyphenol strawberry leaf extracts exhibited a 122-fold-higher total polyphenol content and 13-fold higher antioxidant activity (ORAC) than strawberry fruits, and they showed evidence of possible photoprotective effects against UV damage in human melanoma cells (SK-MEL-28) and in murine embryo fibroblasts (NIH/3T3), together with promising anti-proliferative activities against the same melanoma cells. Seven polyphenols were confirmed by HPLC-DAD in the leaf extracts, with differences depending on fraction solubility. Moreover, three substituted quercetin derivatives, three substituted kaempferol derivatives, two anthocyanins, and catechin were confirmed in the soluble fraction by HPLC-MS. Given their higher total polyphenol content and bioactive activities, underutilized strawberry Festival leaves are a potential source of apparently abundant biomass with prospective bioactive applications.

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