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Foods (Basel, Switzerland)2023Feb22Vol.12issue(5)

発酵小麦胚芽は、慢性で予測不可能な軽度のストレスでラットのうつ病のような行動を緩和します

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

うつ病は、人の身体的および精神的健康に壊滅的な影響を与える慢性的な精神疾患です。研究によると、プロバイオティクスによる食物発酵は、食物の栄養価を豊かにし、うつ病や不安を緩和できる機能的な微生物を生成できることが報告されています。小麦生殖は、生物活性成分が豊富な安価な原料です。たとえば、ガンマアミノ酪酸(GABA)には抗うつ剤効果があると報告されています。いくつかの研究では、Lactobacillus plantarumはGABA生産細菌であり、うつ病を緩和できると結論付けました。ここでは、ストレス誘発性のうつ病を治療するために、発酵小麦菌(FWG)を使用しました。FWGは、小麦細菌をラクトバチルス足底で発酵させることにより調製されました。慢性予測不可能な軽度ストレス(CUMS)モデルがラットで確立され、これらのラットは、うつ病の緩和におけるFWGの効果を評価するために4週間FWGで処理されました。さらに、この研究では、行動の変化、生理学的および生化学的指数の変化、腸内細菌叢の変化に基づいて、抑うつラットの腸内植物相の変化に基づいて、FWGの潜在的な抗抑制メカニズムを分析しました。結果は、FWGがCUMSモデルラットの海馬におけるうつ病のような行動を改善し、神経伝達物質レベルを増加させることを実証しました。さらに、FWGは腸内微生物叢の構造を効果的に変化させ、Cumsラットの腸内微生物叢を改造し、脳腸軸を介して抑うつラットの神経伝達物質レベルを回復し、アミノ酸代謝機能を回復しました。結論として、FWGには抗うつ効果があり、その潜在的なメカニズムが障害のある脳腸軸を回復することにより作用する可能性があることを示唆しています。

うつ病は、人の身体的および精神的健康に壊滅的な影響を与える慢性的な精神疾患です。研究によると、プロバイオティクスによる食物発酵は、食物の栄養価を豊かにし、うつ病や不安を緩和できる機能的な微生物を生成できることが報告されています。小麦生殖は、生物活性成分が豊富な安価な原料です。たとえば、ガンマアミノ酪酸(GABA)には抗うつ剤効果があると報告されています。いくつかの研究では、Lactobacillus plantarumはGABA生産細菌であり、うつ病を緩和できると結論付けました。ここでは、ストレス誘発性のうつ病を治療するために、発酵小麦菌(FWG)を使用しました。FWGは、小麦細菌をラクトバチルス足底で発酵させることにより調製されました。慢性予測不可能な軽度ストレス(CUMS)モデルがラットで確立され、これらのラットは、うつ病の緩和におけるFWGの効果を評価するために4週間FWGで処理されました。さらに、この研究では、行動の変化、生理学的および生化学的指数の変化、腸内細菌叢の変化に基づいて、抑うつラットの腸内植物相の変化に基づいて、FWGの潜在的な抗抑制メカニズムを分析しました。結果は、FWGがCUMSモデルラットの海馬におけるうつ病のような行動を改善し、神経伝達物質レベルを増加させることを実証しました。さらに、FWGは腸内微生物叢の構造を効果的に変化させ、Cumsラットの腸内微生物叢を改造し、脳腸軸を介して抑うつラットの神経伝達物質レベルを回復し、アミノ酸代謝機能を回復しました。結論として、FWGには抗うつ効果があり、その潜在的なメカニズムが障害のある脳腸軸を回復することにより作用する可能性があることを示唆しています。

Depression is a chronic mental illness with devastating effects on a person's physical and mental health. Studies have reported that food fermentation with probiotics can enrich the nutritional values of food and produce functional microorganisms that can alleviate depression and anxiety. Wheat germ is an inexpensive raw material that is rich in bioactive ingredients. For example, gamma-aminobutyric acid (GABA) is reported to have antidepressant effects. Several studies concluded that Lactobacillus plantarum is a GABA-producing bacteria and can alleviate depression. Herein, fermented wheat germs (FWGs) were used to treat stress-induced depression. FWG was prepared by fermenting wheat germs with Lactobacillus plantarum. The chronic unpredictable mild stress (CUMS) model was established in rats, and these rats were treated with FWG for four weeks to evaluate the effects of FWG in relieving depression. In addition, the study also analyzed the potential anti-depressive mechanism of FWG based on behavioral changes, physiological and biochemical index changes, and intestinal flora changes in depressed rats. The results demonstrated that FWG improved depression-like behaviors and increased neurotransmitter levels in the hippocampus of CUMS model rats. In addition, FWG effectively altered the gut microbiota structure and remodeled the gut microbiota in CUMS rats, restored neurotransmitter levels in depressed rats through the brain-gut axis, and restored amino acid metabolic functions. In conclusion, we suggest that FWG has antidepressant effects, and its potential mechanism may act by restoring the disordered brain-gut axis.

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